Saabiklubi mälumäng Jaaniõllele
Polnud jah see oodatav...
Ma muidugi vabandan, kui küsimus pisut läbigoogeldamata püsti sai pandud, aga leitud/genereeritud on see ajakirjandusväljaandest.
Vihjaks kudagiivsi siis siia juurde, et tegu on saavutusega, mille lõpptulemuseni jõudsid eurooplased mõni kuu hiljem, sõltumata sellest, et oldi sellega varem alustatud.
Ma muidugi vabandan, kui küsimus pisut läbigoogeldamata püsti sai pandud, aga leitud/genereeritud on see ajakirjandusväljaandest.
Vihjaks kudagiivsi siis siia juurde, et tegu on saavutusega, mille lõpptulemuseni jõudsid eurooplased mõni kuu hiljem, sõltumata sellest, et oldi sellega varem alustatud.
TU-144 tegi 31. detsember esimese ülehelikiirusel lennu, paar kuud hiljem tegi seda Concord 001. Aga siis selgus, et venelased olid kiirustanud ja reisilennukit vist sellest TU-st ei saanudki. Mingis neljaosalisest entsüklopeedias käisin tuhnimas. Väga brooo raamat
Sain pihta?

Vallikas, said pihta küll
Mina genereerisin selle ühe vana TM artikli põhjal.
Kogu asja juures oli parajalt jamamist ja tööstuslikku spionaazhi nagu idanaabritel ikka, aga noh, vähemalt esmalennu Concordest varem nad siiski tegid. Naljahambad hüüdsid TU-144 lennukit "Konkordsky"
Järg üle Vallikale

Kogu asja juures oli parajalt jamamist ja tööstuslikku spionaazhi nagu idanaabritel ikka, aga noh, vähemalt esmalennu Concordest varem nad siiski tegid. Naljahambad hüüdsid TU-144 lennukit "Konkordsky"

Järg üle Vallikale

Mis aasta ja mis raamatust on pärit taoline väljavõte 
"Imestust äratab, et tänapäeval leidub veel isasid, kes peavad häbiasjaks imiku eest hoolitseda. Mees ei julge lapsevankriga parki jalutama minna, ometi on ta seaduslikus abielus ja see on tema laps. Mõistmatu, mis on siin häbenemisväärset? Mehel tuleks häbeneda siis, kui ta on juba üle 30 aasta vana ning tal ei ole lapsi ega ka seaduslikku naist."

"Imestust äratab, et tänapäeval leidub veel isasid, kes peavad häbiasjaks imiku eest hoolitseda. Mees ei julge lapsevankriga parki jalutama minna, ometi on ta seaduslikus abielus ja see on tema laps. Mõistmatu, mis on siin häbenemisväärset? Mehel tuleks häbeneda siis, kui ta on juba üle 30 aasta vana ning tal ei ole lapsi ega ka seaduslikku naist."
Pakun lambist klassikat: 1974 "Avameelselt abielust"
Kuna raamatut käepärast pole, siis tsitaati kontrollida ei saa
Kuna raamatut käepärast pole, siis tsitaati kontrollida ei saa

A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster / J.Clarkson
Algselt postitas: AndrusFJR
Pakun lambist klassikat: 1974 "Avameelselt abielust"
Kuna raamatut käepärast pole, siis tsitaati kontrollida ei saa![]()
Ei. Aga ega väga raske see siiski pole, ma arvan, guugel küll vist ei aita, aga ju ma siis vihja kui homme ka vastust pole.
EDIT: Vihje, kui Andrus pakkus raamatut, mis räägib mu teada täiskasvanutest, siis see raamat, mida mina küsin, väikestest inimestest peamiselt. Mingi rariteet see kindlasti pole, vaid paljude eestlaste raamaturiiulis.
Naine arvas ka, et Bocki pakutakse. Soe on see küll, aga ei.
Vihje2: Koostaja ja autorid on sel raamatul eestlased. See tsitaat pärineb kolmandast täiendatud/parandatud trükist. Raamatus endas 356 lehekülge, kõvad kaaned.
Kaanel selline pilt, nagu all lisatud.
Mis aasta ja mis raamat?
Lisatud failid
Vihje2: Koostaja ja autorid on sel raamatul eestlased. See tsitaat pärineb kolmandast täiendatud/parandatud trükist. Raamatus endas 356 lehekülge, kõvad kaaned.
Kaanel selline pilt, nagu all lisatud.
Mis aasta ja mis raamat?
Lisatud failid
Kiire küsimus...
Faktid:
USA päritolu,
tegutsenud siiamaani üle neljakümne aasta,
lasknud välja üle kuuekümne plaadi,
hulga videoid,
kümmekond DVD-d,
teinud 7 maailmaturneed.
Sellest kõigest hoolimata ei teata siiamaani, kes selles bändis mängivad ja osalevad/on osalenud, sest nad esinevad kostümeeritult…
Mis bändist on jutt?
Faktid:
USA päritolu,
tegutsenud siiamaani üle neljakümne aasta,
lasknud välja üle kuuekümne plaadi,
hulga videoid,
kümmekond DVD-d,
teinud 7 maailmaturneed.
Sellest kõigest hoolimata ei teata siiamaani, kes selles bändis mängivad ja osalevad/on osalenud, sest nad esinevad kostümeeritult…
Mis bändist on jutt?
Kirjandus.
Ulmeromaanide sekka kuuluv teos, mille on tõlkinud üle 30 aasta tagasi eesti keelde praeguseks küll juba taevastele teedele lahkunud Eesti tuntud riigitegelane. Raamatu ainetel on valminud 1960ndate lõpul film, ning käesoleva, 21. sajandi algul ka filmi uusversioon.. Muide, romaan on ilmunud ka teise trükina, seda paar aastat tagasi ühes raamatusarjas.
Õige vastus koosneb kahest osast: kes on tõlkija ja mis raamatuga on tegemist?
Ulmeromaanide sekka kuuluv teos, mille on tõlkinud üle 30 aasta tagasi eesti keelde praeguseks küll juba taevastele teedele lahkunud Eesti tuntud riigitegelane. Raamatu ainetel on valminud 1960ndate lõpul film, ning käesoleva, 21. sajandi algul ka filmi uusversioon.. Muide, romaan on ilmunud ka teise trükina, seda paar aastat tagasi ühes raamatusarjas.
Õige vastus koosneb kahest osast: kes on tõlkija ja mis raamatuga on tegemist?