Õunu on lihtsalt masendavalt palju - ja kuidagi kahju kui selline hea kraam raisku läheb

Kui kellelgi huvi saatku U2U.
Kui kolakad need on? Classicusse (900) mahuvad?Algselt postitas: Garu
Mul ka kodus veneagsed mahlapressimise vahendid olemas, ja need on täitsa Tartus. Kui ise mässata viitsid siis saaks laenata. Aga need muidugi suht kolakad.
Kui see koht on Veeriku poe ja Puusepa tn vahel, siis tean seda isegi - teevad suht korralikku mahla, kord oli võimalus proovida, kui sõbral õunauputus oli ja neid sinna mosse pirukaga veetud saiAga muidu paar maja minu kodust (Viljandi maanteel) on mingid tüübid kes teenusena õuntest mahla teevad. Ise pole nende teenust kasutanud nii et headust ei oska hinnata.
Kahjuks ei tea klassiku pagasniku mõõtmeid. Kui klassikul istmed alla käivad siis ehk mahub ka. Purustajaga pole hullu aga mahlapressil on raske ja suur metallraam, nagu suur pitskruvi.Algselt postitas: Ryhkija
Kui kolakad need on? Classicusse (900) mahuvad?
Kui see koht on Veeriku poe ja Puusepa tn vahel, siis tean seda isegi - teevad suht korralikku mahla, kord oli võimalus proovida, kui sõbral õunauputus oli ja neid sinna mosse pirukaga veetud sai![]()
See käib küll juba pigem toiduainete tehnoloogia kui botaaniku erialasse, aga kuna ka viinamarjadest tehakse magusat veini ka külmavõetud marjadest (saksa Spätlese ja Eislese), siis sama võiks ka õunte kohta käia küll.Algselt postitas: krss
Siin võiks nüüd mõni botaaniku haridusega inimene täiendada, kuidas muutuvad mahla omadused säilitamise, veinitegemise jms suhtes, kui õunad kergelt külma on saanud?
Magusat mahla saab ka näit martsipanist, kuid mõne jaoks on ses sordis orgaanilisi happeid liig vähe - mahl tuleb isegi veits lääge. Head mahlaõunad on ka sügisjoonik, lambanina e trebuu , peping ja seering.Ise olen neid külmunud õunu vaid lammastele viinud... Magusat mahla (mitte lihtsalt magusat vaid tõeliselt maitsvat!) saab sibulõuntest ja kuldrenettidest
Lihtsalt pisike märkus selle kohta, kui ise pressi ehitama hakkad( ja õlitungrauaga), siis kaval oleks töösilinder ikka kõige alla paigutada (kui just õline mahl eesmärgiks ei ole).Algselt postitas: Cyber
Kõige peal õlitungraud. Kõik ilusti ühe laua peale kokku ehitatud.
Järgi jäi väga kuivaks vajutatud pudi.
Algselt postitas: Garu
Mul ka kodus veneagsed mahlapressimise vahendid olemas, ja need on täitsa Tartus. Kui ise mässata viitsid siis saaks laenata. Aga need muidugi suht kolakad. Aga muidu paar maja minu kodust (Viljandi maanteel) on mingid tüübid kes teenusena õuntest mahla teevad. Ise pole nende teenust kasutanud nii et headust ei oska hinnata.