Auto toomine Soomest

Soovid osta aga vajad nõuannet... Aita sõbral SAAB'i osta.
Vasta
budulojus

Selline küsimus siis asjatundjatelt,et kui keeruline on Soomest Eestisse auto toomine ja kas võib esineda ka probleeme Eestis arvele võtmisel?Kuna ise väga palju viibin Soomes siis tekkis mõte siit mõni vanem Saab koju viia.kõik info teretulnud.Soomes päris palju korralike masinaid müügis ja hinnad väga odavad peaks isegi mainima
mart96

miks peaks tekkima raskusi auto Eesti registrisse kandmisel?

Kui sul muidugi kõik paberid korras on.
Mõlemad reg tunnistuse pooled peavad sul olemas olema. Ehk siis ka see teine pool, mis ongi ka müügilepinguks põhimõtteliselt.
Sinna kantakse sinu kui ostja nimi ja siis pead ainult laevapileti ostma.

Sõltub sinu julgusest-kas paned soome nr-tega üle või võtad transiitnumbrid.
Ise olen tulnud mitmel erineval moel.
;)
Ei ole ka raske võtta siirtolupa üheks päevaks: see maksab umbes 25 eurot ja sisaldab paberist transiitnumbreid/kleepse ja ka ühepäevast kindlustust. Siis sõidad nagu õige mees. Eriti hea on nii tuua kindlustamata ja ülevaatust mitte omavaid autosid..
Ise olen tulnud ka lihtsalt soome nr-tega üle.. annad need siin ARK-i ära ja asi korras....
Soomlased on arg rahvas-kui müüja hakkab midagi põdema-prindi AKE lehelt luovutustodistus ja see on talle kindlustuseks, et tema on edasisest vastutusest vaba..
olaviv

Miks ei peaks saama soome nr'ga üle piiri tulla? Ostu-müügi hetkel ei kustu ju auto soome registrist. Iseenesest võib see auto ka soome registrisse jäädagi, kuid see pole vist majanduslikult mõtekas.
mart96

..noh näiteks kui auto on juba arvelt maas ja soomlane on numbrid tagasi andnud AKE-sse. Või kui sa ei too autot kohe üle ja kindlustus on juba lõppenud ja ülevaatus on lõppenud, siis võid ju sõita oma soome nr-tega aga risk on nagu siingi, et taga sõitev politsei kontrollib arvutist ja selguvadki need eelmainitud asjad. Aga üldjuhul kui sa midagi ei riku, siis seal sind ei torgita kah-erinevalt minu kogemustest eesti politseiga.
olaviv

Selge, ma pidasingi silmas varianti, kus kõik paberid korras.
RAF

Ma pärin huvi pärast siia takka umbkaudse, soomest toodava auto, toomise maksumuse kohta:

Kui vuran nõnda soome numbriga eestisse ja viin ARKi siis plekin neile 1900+900 eeki (registreerimise eest ja numbri eest)? sellele lisandub muidugi, näiteks see mart96 väljatoodud 25 euri (+praamipilet ja bensiin kohalesõiduks muidugi) ja kogu lugu?

Oskab keegi ütelda, mis see registreerimiseelne ülevaatus õieti on, kas soomest auto toomisel peab ka seda ARKis tegema?

Kas midagi jäi puudu minu arvutuses (25€+1900+900 eek)?
mina

kui auto arvelt maas siis ikkagi kõige kindlam seada sammud "KATSASTUSKONTORILLE" ja sealt saad ajutised nr ja ka päevakindlustuse nig anna minna.
RAF

et sinna tuleb jätta see 25€ või on seal muu hind või hoopis tasuta?
maxuud
Auto:

Näed sa, siin vana teema, loe läbi :facts:

http://www.saabiklubi.ee/foorum/viewthr ... 4#pid50667
RAF

nojah, seal räägitakse piirivalvuritest ja aasta kui seda juttu räägiti oli 2007 algus. praegu 2010 ja hinnad ning ehk ka mingid reeglid on muutunud?
tänud igaljuhul
square

Algselt postitas: mart96
miks peaks tekkima raskusi auto Eesti registrisse kandmisel?

Kui sul muidugi kõik paberid korras on.
Mõlemad reg tunnistuse pooled peavad sul olemas olema. Ehk siis ka see teine pool, mis ongi ka müügilepinguks põhimõtteliselt.
Milline võimalus on masinat siin arvele saada, kui teist poolt ei ole - 0? Case selline, et kui auto omanik olla lusika nurka visanud, siis jäi auto remonditöökotta võlgade katteks. Peale seda müüs remonditöökoda masina edasi ilma dokumentideta n.ö. põllurallikaks. Mul tekkis huvi see auto siiski ära osta ja eestis arvele saada. See tüüp, kelle valduses masin praegu on lubas dokumendid välja ajada aga nüüd teatas, et üks pool tunnistusest on nagu puudu.
mart96

aga kumb pool?
ja teine asi, et kui vanast ajast see lugu sul on? Ma oskan rääkida uutest asjadest, ehk siis hiljuti oli mul endal selline case, et ostsin ühelt romufirmalt auto ja tal oli see teine osa-''ilmoitusosa'' ehk siis just see osa, kuhu kantakse uue omaniku/ostja andmed. Esimene osa, ehk siis ''tekninen osa'' kus on kõik auto tehnilised andmed ja ka praeguse omaniku, e. siis müüja andmed-oli kadunud. Kuna see müügist teatav osa oli mul ilusti olemas, siis astusin lähimasse ülevaatuspunkti(muide nüüd on blankettidel AKE asemel uus nimi Trafi) ning seal prinditi mulle see esimene osa ka ilusti välja. Iga registritoming maksab muidugi 12 euri. Aga see on ju kopikad võrreldes meie ARK-i röövellike hindadega. Omanikuvahetus maksab ka seesama 12 euri:thumb:

EDIT: ehk siis tähtis on, et sul oleks see osa nr.2 ilmoitusosa, soome keeles. Sellega vormistataksegi müük. Vot kui sul on 1. osa ja teist ei ole-siis ma küll ei usu, et sa seda arvele saad...
square

tänud! uurin tüübilt järgi, milline pool tal täpsemalt alles on ja siis tegutsen vastavalt su juhtnööride järgi edasi. Ja ega ma seda täpselt ei tea, kui vanad need paberid on. Auto ise olla veel möödunud-ülemöödunud aastal avalikel teedel liikunud.
RalliSaab

Vahet ei ole milline osa sul alles on ja millist osa sul ei ole, isegi kui paberid kadunud, siis saab (vist 17) euriga uued paberid, Soomes see väga lihtne.
Kui vajad veel lisainfot siis annan teada. Kirjuta meilile g.haapsal@gmail.com
See on tõesti lihtne. Olen sedaviisi ja todaviisi ja kak kolmandat viisi teinud ja võin olla abiks kõiges autotoomisega soomest. Lihtne.
Ilmoitusosa saab alati uue trükkida internetist, kuid sel juhul teevad ikkagi uued paberid ja minuarust täna see maksab 17 eur...pole kindel, sest summa on nii väike et eioel eriti tähelepanu pööranud asjale.
Vasta