õli tilgub tilk-tilk-tilk(mootorist)

Tonnised ja nende mured
Vasta
Veiko

mul on õli tilkumisest kõrini.
Mootor funkab muidu kobedalt, aga õli tilgub selle kõige alumise anduri küljest. Aga krt teab kust ta tuleb, sest:
Lisaks on õlitilgad õlifiltri juurde minevad torude küljes.
Tundub et samuti aurab seda välja kuskilt plokikaanetihendi juurest. Nii eest kui tagant. Samuti on õline rihmapinguti. Salongi pool on veel mingi andur mootori küljes kust samuti lekib. Pealtvaadates on mootor kuiv ja normaalne.
Kogu selle tilkumise peale tuleb siiski õli juurde kallata umbes 1000 kilti enne õlivahetust, mis viitab ilmselt sellele et mootor muidu õli ei söö.

Nii, et täiesti arusaamatu on kust õli välja ajab. Üks mutrivillu arvas, et äkki on mõned õlikanalid kinni ja siis pressib plokikaanetihendi vahelt välja.
Quasimotors kirjutas ka midagi sarnast, et võivad moodustuda mingid ummistused, mis vahepeal lasevad õlil liikuda vahepeal mitte. On see tõenäoline?

Aljoga arvas, et pangu ma teine õli sisse ja äkki kaovad ka lekked. (praegu on Sunoco Synturo, kõige kangem täissünt sellelt kaubamärgilt, viimased 30000 on hästi funkanud)
Kas see võib sellise kaliibriga lekked kõrvaldada? Ise kahtlen natsa.

Kommenteerige, andke nõu.
Kas hakata mootorit lahti võtma või mitte?

Või kui keegi viitsib õlilekete kõrvaldamisega tegeleda ostke auto ära ja ma lähen ostan omale automaatkastiga CS turbo (käisin vaatamas juba:p)
Nimevahetus vl -> Veiko
Veiko

teise õli all mõtles Aljoga quarkerstate´i.
Nimevahetus vl -> Veiko
suur

Algselt postitas: vl
Nii, et täiesti arusaamatu on kust õli välja ajab. Üks mutrivillu arvas, et äkki on mõned õlikanalid kinni ja siis pressib plokikaanetihendi vahelt välja.
Quasimotors kirjutas ka midagi sarnast, et võivad moodustuda mingid ummistused, mis vahepeal lasevad õlil liikuda vahepeal mitte. On see tõenäoline?

On küll tõenäoline. Voolikud ja kanalid sodist puhtaks. Äkki mõni tark mees oskab öelda, kas on mingit mõistlikku vahendit, millega mootori õlikanaled pesta saaks (nohh ikka nii et mootorit pulkadeks ei peaks võtma).
Üldiselt pressib vast ikka klapikambri kaane vahelt. Plokikaane vahelt õli tuleks, siis sul mootor normaalselt küll ei käiks.
Veiko

asi tuleb siiski pigem plokikaane vahelt. klapikambrikaane vahel pole miskit. ja mootor töötab ikkagi normaalselt. ega sealt õli ei lahma, õrnalt on märg lihtsalt. Ja see õrn õlisus igalpool moodustab kõige alumisse otsa tilga.

mootori altpoolt pesemisega on see jama, et ma ei oska Tartus sellist kohta leida kus saaks survepesuga autot altpoolt pesta. :(
Nimevahetus vl -> Veiko
Kasutaja avatar
aljoga
klassiker
Auto: Rootsi raud, aga mitte SAAB

Algselt postitas: vl
teise õli all mõtles Aljoga quarkerstate´i.
mul juhtus jah selline huvitav lugu, et eelmine aasta sõitsin Valvoline poolsündiga ja õli immitses klapikambrikaane vahelt ja mõnest üksikust kohast veel. suvel sai pandud Quaker State täissünt ja igasugused lekked lõppesid.
Vasta