Kuidas kärukonks lahti saada?

Tonnised ja nende mured
Vasta
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Algselt postitas: monsieurtaavi
Nii, konksu sain külge kenasti, tõmbasin rohelise kangi välja ning keerasin, külge pannes hoidsin nurga all ja siis lükkasin otsa, keerasin püstisesse ja lukustus, nüüd sõidud tehtud ja tahaks konksu uuesti ära võtta, aga ei õnnestu enam mingi nipiga, näpunäiteid?

Eheee :P Ma jamasin ise ka alguses sellega. No krt ei tule ära, tee või tina.

Tõmba samamoodi roheline kang välja, siis pööra seda kuniks "piir vastu tuleb" ja nüüd proovi pöörata kogu konksu vastupäeva ca 90 kraadi. Alles siis tõmba konks enda poole.
Kui hakkad konksu kohe väljapoole rebima, siis jääb lukustav tihvt kinni ja kogu kupatus ei liigu mitte kuhugi.

(loodetavasti sai nüüd õige seletus, nii ammu pole konksu külge toppinud :conf: )
maxuud
Auto:

Algselt postitas: sebastian

Tõmba samamoodi roheline kang välja, siis pööra seda kuniks "piir vastu tuleb" ja nüüd proovi pöörata kogu konksu vastupäeva ca 90 kraadi. Alles siis tõmba konks enda poole.
Kui hakkad konksu kohe väljapoole rebima, siis jääb lukustav tihvt kinni ja kogu kupatus ei liigu mitte kuhugi.

(loodetavasti sai nüüd õige seletus, nii ammu pole konksu külge toppinud :conf: )

Ja mis siis edasi saab ?
Ma nimelt lukustasin selle konksu ära "kuivalt". Ilma, et ta auto küljes oleks olnud. Roheline käepide ei liigu mingis suunas, punane nupp hüppas korpuse seest välja otsapidi. Mis nüüd edasi teha, kuidas töökorda saada ?
Kas tuleb korpuse otsakaan suure võtmega lahti keerata ja see lukustus kuidagi vabastada nii, et selle punase nupu tagasi sisse saaks ja käepideme keerama.
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Algselt postitas: maxuud
Ja mis siis edasi saab ?
Ma nimelt lukustasin selle konksu ära "kuivalt". Ilma, et ta auto küljes oleks olnud. Roheline käepide ei liigu mingis suunas, punane nupp hüppas korpuse seest välja otsapidi. Mis nüüd edasi teha, kuidas töökorda saada ?
Kas tuleb korpuse otsakaan suure võtmega lahti keerata ja see lukustus kuidagi vabastada nii, et selle punase nupu tagasi sisse saaks ja käepideme keerama.
Samuti lukustasin kuivalt, aga lahti võtma küll midagi ei pidanud. Mingi nipiga ma kangi liikuma sain...kui ainult mäletaks kuidas.
Proovi seda punast nuppu sisse suruda samal ajal kangi pöörates. Kang tuleb kusjuures veidi "üles" tõsta, et ta üldse liiguks.
maxuud
Auto:

Aitähh mehed ! Sain asja funkama. Lisan pildimaterjali, (tulevastele põlvedele ja minusugustele) mis ei pretendeeri absoluutsele tõele.
Ühes ei ole ma päris kindel, kas käepide on ikka õiges asendis selle kuuskant splindi otsa lükatud või on siiski võimalik ka nii, et käepide oleks tavaolekus mitte "kell 12" positsioonis, vaid siiski kusagil "kell 14" positsioonis.
(P.S. konks on mul ka müügis, vt. varuosa teemat)

Kronsa ise näeb välja selline:

Lisatud failid
maxuud
Auto:

Lisatud failid
maxuud
Auto:

Lisatud failid
maxuud
Auto:

Lisatud failid
maxuud
Auto:

Lisatud failid
maxuud
Auto:

Lisatud failid
maxuud
Auto:

Lisatud failid
maxuud
Auto:

Näha on vedrumehhanism mille abil toimub rohelise käepideme keeramine. Kogu sellele silindrilisest osast ettepoole jäävale osal käib peale ka must plastikust kate, SAAB kirjaga, -kinnitatakse 1 kruviga.

Lisatud failid
maxuud
Auto:

Igaks juhuks infosildike kah, kui juba asjatamiseks läks.

Lisatud failid
Vasta