Abi pankrotiga

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Vasta
pistyk
Auto: Honda Civic 2.2ctdi 103kw 2009.a.

Tervist,vaja oleks esitada pankrotihaldurile nõudeavaldus,et saaks miskit raha nõuda.Aga endale suht võõras see teema,pankrotihaldur ise ka eriti õetada ei taha,ütleb lihtsalt et tee ära.Firma ülemus ka ammu telefoni vastu ei võta.Et kuidas ma sel juhul saan näiteks puhkusepäevade kohta mingi dokumendi et see esitada? Tööd tegin muidu viimati eelmine detsember,jaanuarist kuni pankroti väljakuulutamiseni pole midagi teinud ja pole ka makstud muidugi midagi,aga detsembris oli mul juba 50 päeva puhkust saada.Ja selle poole aasta eest võib vist mingit miinimumalka ka nõuda iga kuu eest?Ehk keegi viitsib aidata
Parem varblane katusel,kui nuga neerus
tanelkro

Esialgu soovitaks lugeda pankrotiseadust https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13260597 ja eelkõige paragrahvid 93 ja 94. Oluline see, et nõue on esitatud tähtaegselt. Nõudes tuleks ära märkida see, mida nõuad (nõude suurus) ja mis alusel nõuad. Aluseks on ilmselt tööleping ja sealt tulenevad nõuded. Sinu ainsaks tõendiks saab ilmselt olla tööleping, kui see kehtib ja kui seda pole kehtivalt üles öeldud (enne ülesütlemist tekkinud nõuded saab ka sisse nõuda). Samuti ka pangaväljavõtted, kust nähtub, et töötasu jms pole makstud.
Mart900

Ma ise maadlen hetkel taolise probleemiga, pankroti kuulutamiseni pole asi veel jõudnud. Aga ma soovitan julgelt juuridilist abi, hinnad ei ole väga kõrged (minu näiteks avalduse koostamine töövaidlusele 2500 ja esindamine vaidlusel 1500) ja need inimesed teavad mis nad teevad, kui sa tõesti loodad sealt miskit saada siis pead väga õieti küsima. Ja need hinnad on advokaadi hinnad, lihtsalt õigusabi saab veelgi soodsamalt kui juhtum väga keeruline pole.
pistyk

Ma saaks selle avalduse ise ka tehtud,saadeti maii peale isegi blankett,aga ma just mõtlen et kust ma selle puhkuse kohta nagu mingi dokumendi saan,tegelt peaks vist firma raamatupidajalt selle saama,aga kahteln et sealt ka mingit vastukaja tuleb,kuna too on ülemuse naine.leping on olemas,aga kindlat kuupalka pole,palk on tunnihindega fikseeritud,aga miinimumi võib nõuda sel juhul?
Kasutaja avatar
rantto
Saabiklubi liige
Auto: Mälestused

Põhim saab palga ka tuletada, palgalehel ju näha palju ja mis. Aastaid tagasi oli ka sarnane teema ja kalkuleerisime kokku keskmise palga, kuidas asjad nüüd käivad kahjuks ei tea.
mina

samas kui pankrotihaldur juba sees siis on kuupäevad juba ka fikseeritud millaiseks ajaks peab olema esitatud.vaata ametlikudteadaannetest järgi.
pistyk

15.09 anti pankrotiteade välja.2 kuu jooksul peab avalduse esitama,mida varem seda parem muidugi
pistyk

täna siis sain suht kogemata ühendust ülemusega,see ütles et kuna mul tööleping lõpetamata,siis pankrotihaldur ise ajab neid asju,et riigilt saan nagunii raha,põhimõtteliselt ise ei peagi midagi tegema,haldur peaks mulle see nädal helistama ja kokku leppima miski kokkusaamise kus ma panen allkirjad vms,mine nüüd võta kinni...
Kasutaja avatar
Rauno

Proovi uurida näiteks esmalt tööinspektsiooni juristidelt. Telefon nende kodulehel.

Pole nad just kõige targemad, aga natuke ikka teavad. Kui asi läheb avalduste esitamiseni, siis soovitan mõnda korraliku juristi.
kasparius
Overboost addict

Asjakohane teema.
Mul selline vahva lugu, et 30 töötajat(s.h mina) ei saanud oma palka kätte ja ettevõte ei tegutse enam. pankrotiavaldust pole sisse andnud. Möödunud on 1 aasta.
Töövaidluskomisjonis otsustati kõikide töötajate kasuks, et jah tööandja peab palga välja maksma. That`s it!
Lootust raha kätte saada praegu pole, sest niikaua kui mõni ettevõte nõuet sisse ei anna, OÜ ise ka pankrotiavaldust ei esita.
Võtaks pankrotihaldur asja töösse, poleks kahtlust, et saame peaaegu kõik oma raha riigilt kätte. Huvitav situatsioon. Miskit pole nagu teha. Tekib tunne, et siinkohal on töötaja kaitsetu.:wise:
Või peaks kollektiivselt tegutsema ja pakrotimenetluse algatama?

EDIT: Seda tahtsin öelda, et juristidele pole mõtet maksta, et töövaidluskomisjonis avaldusi teha :) see on lihtne. Kui aga on oht, et tööandjal on mõjuvad vaidlusteemad, siis ennast esindama mõne kopika eest võib ikka kellegi võtta.
Sent from my Monte Carlo using B236
miku
Saabiklubi liige
Auto:
Kontakt:

töövaidluskomisjon on selline tore koht, et see on suht suva, kuidas sina seda avaldust sinna teed. Ehk siis nemad on alati sellel seisukohal, et töötajal on õigus. See on neile alati alustuspunkt. Ehk siis sealt kohalikud juristid saavad sellega hästi hakkama. Tööandja on seal peksupoisi rollis ja tema peab tõestama seal, et ei ole kaamel. Seega, tööandjal on kasulik seal juristi omada, töötaja on väga paipoisi rollis.
mina

no nii päris ka ei ole nagu siin eelkõneleja miku räägib.ei ole see tööandja midagi seal peksupoisi rollis.kas oled ühelgi istungil käinud?
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

alati on selle tööle minekuga mingi jama:

võid teha tööd ja raha jääb saamata, või siis edutatakse ja siis oleks liigne pinge närvidele.... :evil:
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Kasutaja avatar
Rauno

Algselt postitas: miku
töövaidluskomisjon on selline tore koht, et see on suht suva, kuidas sina seda avaldust sinna teed. Ehk siis nemad on alati sellel seisukohal, et töötajal on õigus. See on neile alati alustuspunkt. Ehk siis sealt kohalikud juristid saavad sellega hästi hakkama. Tööandja on seal peksupoisi rollis ja tema peab tõestama seal, et ei ole kaamel. Seega, tööandjal on kasulik seal juristi omada, töötaja on väga paipoisi rollis.

Ära sellist nõu küll teistele jaga. Kõik sõltub tööandjast ja tema esindajatest ning nende soojadest sidemetest töövaidluskomisjoniga.
miku
Saabiklubi liige
Auto:
Kontakt:

ise ei ole istunud, a piisavalt lähedane inimene on seal olnud üsna mitu korda.
Vasta