Saab 93 eelsoojendi (kero)

Diislelmootoriga autode omanike rõõmustamiseks nüüd ka eraldi alajaotus.
Vasta
asi1

Tervist kuna ma olen veel värske Saabi omanik siis sooviks informatsiooni.
Autoks siis Saab 93 1999.a 2.2TDI 85kw.
Olen foorumis uurinud ööd ja päevad aga kindlat vastust ei ole veel endale välja selgitanud või siis ei ole aru saanud kõigest.
Probleem siis järgmine et oleks soov lisasoojendi tööle saada. Autol lisasoojendi peal aga SID ei anna võimalust selle tööle panekuks ja kuskilt leidsin mingisuguse skeemi ,et mingi veepump vaja vahele panna või muu.
Küsimus siis selline ,et mis ma tegema pean et hommikul mitte istuda väga külma autosse ja samas säästa auto mootorit kuna 80% kulumisest toimub külma mootoriga.
Kasutaja avatar
rantto
Saabiklubi liige
Auto: Mälestused

Kui sa tahad, et see toimiks sul eelsoojendina siis vaja lisada veel sirkulatsioonipump, relee natuke juhtmeid ja pisut seadistamist TEH-ga. Minu OG9-3 diislil modifikatsioon maksis 3500.- see muidugi paar aastaid tagasi. Foorumis on ka neid kes need jupid sinna ise lisanud ja rahaline sääst on märkimisväärne.
Sinu masina puhul aga vaja sedaistada, et SID midagi näitama hakkaks. Carringust ma abi ei saanud võibolla on nüüd seis paremaks läinud, ise sinna teenust testima kindluse mõttes ei lähe.
Vasta