Kohustuslik telefoni handsfree-millist kasutada ??

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

Aga jah tundub et § 33 järgi ei või mitte "emmigi" autoroolis teha, nagu näiteks:
telefoniga rääkida
telefoni näppida;
gpsi näppida ja vaadata;
juua ja süüa;
raadiot näppida;
kõvasti muusikat kuulata;
kliimaseadet näppida;
Kõige ohtlikum on autojuhtimise ajal süveneda oma mõtetesse.:wall:
Kasutaja avatar
heikiw

Algselt postitas: qdwin
Aga jah tundub et § 33 järgi ei või mitte "emmigi" autoroolis teha, nagu näiteks:
telefoniga rääkida
telefoni näppida;
gpsi näppida ja vaadata;
juua ja süüa;
raadiot näppida;
kõvasti muusikat kuulata;
kliimaseadet näppida;
Kõige ohtlikum on autojuhtimise ajal süveneda oma mõtetesse.:wall:

Kusjuures väga õige tähelepanek.Samas olen sõitnud saksas telefoniga rääkides õigest teeotsast mööda,kuna ei kuulnud navi-tädi juttu :P

AndresV tähelepanek õige,isegi pannes telefoni nn.kõlarifunktsiooni peale,on teisel poolel heli teistsugune.
AndresV
Auto: 40/60 rida6
Kontakt:

Algselt postitas: toolip
Algselt postitas: AndresV
Kodanikud, kes te väidate, et päikesesirmi külge kinnituvad kompaktsed jubinad "teevad head häält" - selles ma üldse ei kahtle, et teie autos (kus jubin asub) hästi kõlab aga kas te niimoodi olete testinud, et ise olete selle teise telefoni otsas, kuhu kompaktseadme mikri kaudu räägitud jutt lõpuks jõudma peab??

Sa siis oled?
Ei ole. Ootan samamoodi kasutajate kogemusi. Saabidesse Parroti installimise õpetusi olen veebis kohanud. Olen kahevahel - kas lihtsam parrot või kompaktseade. Või mõlemad :).
Kasutaja avatar
Skybound

Algselt postitas: grippen
Algselt postitas: Skybound
Algselt postitas: jack
Ise kasutan Nokia CK-7W autovarustust juba üle 8 aasta.
Mingitest kõrva külge käivatest junnidest ei taha undki näha.
Poes on teda veel müügil.
http://telepoint.ee/index.php?page=5&id ... u=4&cat=27

Müügil jah, aga päris mitmete uuemate variantidega enam ei ühildu, minu mäletamist mööda 2009+ nutitelefonidega näiteks. Ostsin seetõttu endale 2008 telefoni, et saaks sama autovarustusega jätkata (CK-7W ka niisiis). Minu auto teemas on pilte, kuidas asi välja näeb - pmst ainult väike mitmefunktsionaalne nupuke toodud käigukangi kõrvale ja mikker laes peegli taga. Juhtme eemaldasin pärast telefonivahetust ja kasutan nüüd vaid sinihammast.

Olen kahetsenud, et omal ajal universaalset bluetoothiga HF-d ei pannud, vaid margipõhise. Oleks ka elukaaslase sonyerikssoni või midagi kolmandatki saanud paaritada vajaduse korral.

2010 HTC Legendiga töötab see jubin täitsa korralikult.

Päris huvitav, peaks ka siis muude asjadega katsetama :conf: Nokia enda uued telefonid ei ühildu (EI juhtme ega sinihambaga), aga mingid kolmanda tootja omad ühilduvad... :freak:

Kui telefonil on korralik valjuhääldi/mikri-süsteem, siis ju polegi vaja mujale vaadata? Vahet pole, kas muljud HF nuppu või telefoninuppu kõne vastuvõtmiseks. Minu jaoks HF eelis on see, et kõne tuleb läbi auto kõlarite ja väga hästi on kuulda (puuduseks on see, et vastaspool kuuleb enda häält kajana kui liiga valjuks keerata). Aga põhimõtteliselt saaks ju ka lihtsalt telefonile korraliku aluse muretseda ja valjuhääldit kasutada, sama legaalne.
"Why do those people who drive SAAB have THAT smile on their face?!" / J.Clarkson
AndresV
Kontakt:

...
Kui telefonil on korralik valjuhääldi/mikri-süsteem, siis ju polegi vaja mujale vaadata? Vahet pole, kas muljud HF nuppu või telefoninuppu kõne vastuvõtmiseks.
No BT puhul ei pea ju tingimata telefoni taskust välja võtmagi. Häälkäsklusega "answer" või "vasta" peaks saama vastata käsi roolilt võtmata. Ehk siis küsimus on mugavuses ja liiklusohutuses.
Minu jaoks HF eelis on see, et kõne tuleb läbi auto kõlarite ja väga hästi on kuulda (puuduseks on see, et vastaspool kuuleb enda häält kajana kui liiga valjuks keerata).
Seda kaja (ja ka muud taustamüra) oskavad korralikud süsteemid väidetavalt päris hästi välja filtreerida! Mikker soovitatakse paigutada lakke keskele, kus peegel ja salongituled. Mitte vasakusse nurka, kus on akna lähedusest tingitud suurem tuulemüra üldiselt (ilmselt ka saabil)! Tundub et mikrijuhtme vedamine lakke on suurim peavalu parroti paigaldamisel ... aga 9-5-l on mingi mikker seal juba olemas vist? Tundub, et kui kasutada mudelikohast lisakaablit - http://www.justcarkits.co.uk/acatalog/Saab_Leads.html - siis saab olemasoleva laemikri ära kasutada ja ei pea uut vedama?
Kasutaja avatar
toolip

Ostsin täna ära selle mis ülalpool välja käisin.
Tehtud mõned kõned ja vestluskaaslane mainis veidikest sahinat, kuid miskit liialt häirivat ei olnud.
Hetkel julgen soovitada.
saabisõber

Parrotil on kolm huvitavat mudelit MKI9000, MKI9100 ja MKI9200
www.parrot.com
Eriliseks teevad need music system lisafunktsioon. Lisaks läbi Bluetooth-i toimiva hands free saab kasutaja veel Bluetooth stereo, iPod-i ja iPhone valmiduse liinisisend(näiteks MP3 mängija jaoks) USB mälupulga valmiduse(MP3e mahamängimine). Seadmel on endal võimendi, ühendamine raadio ISO pistikute vahele.
Kvaliteet parem kui Saabi kassettraadiol. Oluliselt parem kui igasugused FM modulaatorid. Juhtimine läbi juhtmevaba nupu, mille võib panna autos kuhu iganes.
Erinevus neil kolmel mudelil on displeys. Esimesel displei puudub, teisel on tavaline must-valge, tippmudelil värviline, lisaks SD kaardi pesa(nagu USB-lt MP3 maha mängimine).
Seadet on põhimõtteliselt võimalik ühendada ka võimendiga.
Hinnad neil esimene 2030-3125EEK, paigaldus ca 800-1200 Parrotile müüakse ka ISO adapterit, ei tea kas ka Saabil seda tehakse. Selle olemasolul oleks paigaldamine vähegi mõtlevale inimesele jõukohane.
Ühildub see seade kõigi mobiil ja nutitelefonidega millel on Bluetooth. Tarkvara uuendamine internetis parroti kodulehel.
Ise fännan seda seadet just sellepärast, et Saabi originaalraadio võib sisse jääda, ometi saab kasutaja kvaliteetse muusika ja palju tänapäevaseid lisasid. Pole hirmu varaste ees, auto aknast sisse piiludes tunudub , et tegemist on ainult originaalsüsteemiga.
anthillse

Olen siis seda Selveri celluar hands free süsteemi kasutanud et heli kvaliteed on 5+ aga probleeme on ka LG telefoniga katke ühendus koguaeg siis Sony ericssoniga asi ok, ja millegi pärast ei suuda 2 telefoniga ühendust pidata :S
AndresV
Kontakt:

Juhtmevaba nuppu on küll lihtne paigaldada aga paraku kaasneb sellega vajadus kuni aegade lõpuni patareisid vahetada :(. Mina eelistan juhtme vedada - edaspidi mureta. Mälupulga-kaardi peal muusika tassimise kommet ka pole. Seetõttu tunduvad need MKI-d suht mõttetud. Valiks pigem CK3000 või 3100 ... aga võibolla hoopis kompaktne Jabra Cruiser, mis soovi korral saadab sissetuleva kõne (ja ka mp3-muusika :P) FM-saatja kaudu autokõlaritesse...

See läheb nüüd otsapidi teemast välja aga mingis vanuses jõuab vast igale inimesele kohale (v.a. pealekasvav mp3-põlvkond?), et kogu aeg ei pea taustal muusika käima. Aeg-ajalt pisut vaikust ei olegi veel maailma lõpp :D.
Kasutaja avatar
parkentosh

See läheb nüüd otsapidi teemast välja aga mingis vanuses jõuab vast igale inimesele kohale (v.a. pealekasvav mp3-põlvkond?), et kogu aeg ei pea taustal muusika käima. Aeg-ajalt pisut vaikust ei olegi veel maailma lõpp :D.

Kusjuures ma isegi ei mäleta millal viimati sai ilma muusikata sõidetud. Eks ta paar aastat tagasi oli (ei olnud makki lihtsalt).

Minu arust on hea autos muusikat kuulata. Ei pea isegi kõvasti kuulama, sest vaikne muusika on mõnusalt rahustav ja siis ei ole nii närviline liikluses.

Aga vot raadiot.. Seda mina kuulata ei taha.. (vb. erandiks raadio 2 õhtuti)
ivark

Kõik need junnid päikesesirmi küljes jne. pole ikka minu jaoks, poolik lahendus. Lisaks vaja igakord autost väljudes see junn kaasa vedida, eriti kui elad valimisringkonnas KOHUKE. Kas käia välja tehaseseadmete eest ligi 10 000 või osta nutitelefon korraliku kõlariga on minu variandid.
anthillse

Kõik need junnid päikesesirmi küljes jne. pole ikka minu jaoks, poolik lahendus. Lisaks vaja igakord autost väljudes see junn kaasa vedida, eriti kui elad valimisringkonnas KOHUKE. Kas käia välja tehaseseadmete eest ligi 10 000 või osta nutitelefon korraliku kõlariga on minu variandid.

Mina viskan käetoe sisse et loodevasti sealt kätte nad ei saa, elan Kadriorus seal vähe kohukese rahvast
saabisõber

AndresV, miks kohe nii kurjalt. Saab on mul täiesti olemas, alguses ei leidnud oma isiklikud seaded alt seda kohta, kuhu autot lisada.
Parroti promo ei olnud üldsegi plaanis. Eelpool keegi küsis infot nende kohta ja ma vastasin.
Olen küll tööalaselt nendega seotud, siin kellegile ei olnud tahtmist midagi pähe määrida.
Jagasin ainult oma teadmisi.
AntonG

Ostsin sellise hoidiku Pilt
Komplektis on ainult kruvid kaasas. Andke palun teada kus saaks osta kvaliteetset kahepoolse 3M teipi ?
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk
Auto: päris mitu...

Mina ei kasutagi!!!!:head:
Kasutaja avatar
Cornholio

Ostsin sellise hoidiku
Komplektis on ainult kruvid kaasas. Andke palun teada kus saaks osta kvaliteetset kahepoolse 3M teipi ?

Ise kasutan sellist kinnitust oma HTC aluse jaoks ja olen rahul. http://www.brodit.com/montering.jsp?anr=852502
Tellisin oma htc hoidiku ja selle kinnituse autoeksperdist.
AntonG

See kinnitus ise maksab cirka 500 eek . EDIT: pardon, ca 35 EUR :D
Kuna auto on müügil siiski ei taha seda praegu osta. Mõtlesin et selline ajutine variant sobib kui ma praegu seda 3M teibile kinnitan. Aga kus seda tugeva teibi saab osta ?
Kasutaja avatar
Anthrax

Ega keegi ei ole näinud iPhone3G-le mingit mõistliku hinnaga hoidikut, millel oleks laadija kohe küljes, mitte ei peaks eraldi laadijat ühendama? Midagi sellist nagu on tomtom aga ei maksaks 1700.-:
Pilt
IFF
Saabiklubi liige

Loen ja loen siin seda handsfree juttu.

ise kasutan hoopis primitiivsemat lahendust.

Nimelt on mul magnetiga telefon kenasti armatuuri küljes stereo kõrval ning kasutan telefoni sisemist "speakerit".

Kuuldavus on täiesti hea nii minul kui ka teiselpool toru olijal ning samuti saan vabalt numbreid helistamiseks valida jne.
Iga ratas veab and then some!
AndresV
Kontakt:

AndresV, miks kohe nii kurjalt. Saab on mul täiesti olemas, alguses ei leidnud oma isiklikud seaded alt seda kohta, kuhu autot lisada.
Parroti promo ei olnud üldsegi plaanis. ...
Kustutasin kurjuse ära :). Su post koos lisamata autoga nägi täpselt tüüp-müügijutu moodi välja.
AndresV
Kontakt:

Ostsin sellise hoidiku
3M-tooteid olen mina ostnud Tondi ärikeskusest, seal on 3M-i pood 1. korrusel (sulgevad vist kell 16 juba :( ), olen küll vaid lihvimistarvikuid sealt ostnud aga küllap neil muid asju ka on. Aga tegelikult oleneb täiesti pindalast, väga võimalik et ka Tesa 2-poolne teip, mida pea iga supermarket müüb, ajab asja ära.
Ise kasutan sellist kinnitust oma HTC aluse jaoks ja olen rahul. http://www.brodit.com/montering.jsp?anr=852502
Tellisin oma htc hoidiku ja selle kinnituse autoeksperdist.
Ma olen ka väga palju hoidikuid netis ja IRL läbi lapanud ja broditi tooted tunduvad kõige viisakamad (ei ju taha saabi salongi mingi suure ja koleda jurakaga risustada!) Samas hind kaunis soolane, mulle sobiv tükk oli 350 või 400 kr ... leidsin hiljuti Selverist ühe väikese, odava universaalse jubina - http://www.cellularline.com/catalog/en/ ... _auto/crab - originaalis klõbiseb ja logiseb aga küllap paar törtsu silikooni õigetesse kohtadesse teeb imesid :D. Kaasas on 3m-teibitükid ja plasthaaratsid, salongi vent.ava ribide vahele pistmiseks.
AndresV
Kontakt:

Neid junne on muide olemas ka täiesti "anonüümseid", näevad välja 1:1 nagu garaageukse avamise puldid. Muidugi mina ei tea kas kohukesefännid üldse vahet teevad...

Nutitelefon ei tähenda veel, et handsfree kõlar kuidagi parem oleks kui tavalistel. Minu kogemuse kohaselt on puuteekraani (mida nutitorud valdavalt evivad) autosõidu ajal oluliselt kehvem näppida kui pärisnuppe. Viimaseid saad vajadusel käsikaudu kobada enne vajutamist. Puuteekraaniga sa ei koba küll midagi :). Pead igal juhul vaatama - kuhu vajutad.
Kasutaja avatar
Anthrax

Ega keegi ei ole näinud iPhone3G-le mingit mõistliku hinnaga hoidikut, millel oleks laadija kohe küljes, mitte ei peaks eraldi laadijat ühendama? Midagi sellist nagu on tomtom aga ei maksaks 1700.-:
Ise küsin- ise vastan :headbang:
http://www.kannukas.ee/id/kataloog/act/ ... toode/425/
AndresV
Kontakt:

Eelpool keegi küsis infot Parroti kohta ja ma vastasin.
Olen küll tööalaselt nendega seotud, siin kellegile ei olnud tahtmist midagi pähe määrida.
Jagasin ainult oma teadmisi.
Oleks abiks teada, kuidas käituvad Parroti seadmed juhul kui autos on korraga mitu vastava seadmega paaritatud telefoni. Kas on võimalik parrotile selgeks teha - milline telefon on prioriteetne (juhi oma)?

Oletame, et tavaliselt sõidab konkreetse autoga kasutaja x aga erandjuhtudel on roolis hoopis kasutaja y ... ja x istub kõrvalistmel. Kuidas teha parrotile selgeks, et nüüd on y-kõned prioriteetsed? Muidugi saab ka x-i telefoni bt välja lülitada sellistel juhtudel aga seda on tüütu meeles pidada.
saabisõber

Ei pea telefoni BT-d välja lülitama. Parrotil saab üsna kiiresti menüüst seaded alt ära muuta kelle telefoni ta momendil ühildab.
Automaatselt ühildab Parrot alati viimase kasutaja telefoni.

Uurisin järele, Saabide puhul on miinuseks see, et paigaldus adapterit Parrotile ei ole saada. Kui paigaldust ise ei jaga, tuleb ikkagi tellida koos paigaldusega.
Vasta