Tere SAABi pere!
Kuu on läbi ja auto mul juba vapustavad 2nädalat käes olnud. Jagan siin kõigiga oma esimesi kogemusi siis reaalsest SAABi maailmast.
Sain auto kätte ja endine omanik andis ka kaasa listi mida autoga tega ja mida esmajärjekorras vaadata. Nõnda saigi talitatud. Muidugi piilusin ka oma kõhnaks jäänud rahakotti pidevalt.
Mõtlesin, et teen sellistest minu jaoks S.O.S asjadest nimekirja ja saadan laiali teenindustesse. Vaatamaks milliseid hinnaüllutusi ma saan.
Mõeldud tehtud.
Saatsin siis Troost Autosse, Autotarvete OÜsse ja Viking Motorsisse säästuhoolduse päringu.
Vastused tulid järgmiseks päevaks kohale.
Troost Autost juba aimati millega tegu on ja hakati juba kurtma millises seisukorras auto on ja roostes jne. Räägiti veel sildade murest miskit. Aga ma ei saanud aru miks hakati sildade kulumisest jutustama kui mina küsisin õlivahetust, summutit, küünlaid ja filtreid. Väga kahtlase mulje jätsid mulle sealsed mehed. Koduleht on ka huvitav neil. Kohati ei saagi aru kas nad teevad seal nalja või räägivad tõsiselt. Kunagi peab selle koha ka üle vaatama.
Autotarvete OÜst tuli konkreetne pakkumine ja punkt.
Vikingust ei tulud mitte midagi. Lasti üle. Pole siiani tulnud. Hiljem kui ma teise kirja eile saatsin siis tuli ka vastus. Vähemalt sain oma nn lüngad täidetud.
Autotarvete OÜs lasingi õlid vahetada. Seal nad ka teadsid autot ja omanikku.
Õli vahetatud oli jälle mõnusam tunne sees.
Kodus puhastasin auto seest ilusti ära. Kõik sendid mida ma sealt leidsin (60eesti senti) jätan ma endale. Töötlesin kõik tihendid ja asjad ära. Pesin ja kraamisin. Pagasiruum sai eriliselt üle vaadatud. Puhastasin kõik ära. Ning need varu asjad ja kolinad said puhastatud ja määritud.
Vana hea sõber viis oma pere veljed tasakaalustamisele. Sokutasin need oma suve omad ka talle peale ja tehtud nagu naksti.
Sai ringi sõidetud ja vigurit. Avastasin, et maru s*** asi on see über lukustus. Kuna see kiilub kinni. Aga panin natukene lukuõli sisse ja nüüd enam ei kiilugi kinni - nii väga
Ühel hetkel tuli vajadus Tartusse sõita. Sinna ma ka liikusin. Tee oli pikk ja mõelda sai palju. Otsustasin Tartus küünlad ära vahetada kuna see tundus hädavajalik olevat.
Nii saigi otsima hakatud Tartu SAABi jusse kes tööd teha oskavad. Alguses ei leidnud kuid siis avastasin sellise firma nagu AS Carring.
Vastukaja oli igasugust mida võis netist lugeda. Ma isekeskis mõtlesin, et kui raske ja keeruline küünalde ja filtri vahetus ikka olla saab. Ning tegemist ikkagi SAABi ametliku esindusega ja puha. Oleks ise teinud kui võti oleks olnud aga roheline nagu ma olen tahtsin, et ikka asjapulgad teeksid.
Saigi aeg kinni pandud ja kohale sõidetud.
Jubedalt kartsin seda AS Carringu asja kuna ei teadnud ikkagi millega tegu ja poisid rohkem nagu Opeli spetsid.
Esimsesel päeval läksin kohale. Noor mees pani ilusti kile toolile ja sõitis minu SAABiga töökotta sisse. Natukene paarutas seal esimese käiguga mis mind ärritas aga olgu.
Ootasin 10-15min ja siis tuli mingi asjapulk, viks ja viisakas, ning teatas, et neil pole vajalikke süüteküünlaid ning sellise süsteemiga masinat nad näevad esimest korda. (juhtmetega)
AS Carring tellis siis küünlad ja sai ülejärgmine päev tagasi tuldud. Mind juba oodati seal. Astusin uksest sisse, härra juba ootas paber käes ja käsi välja sirutatud võtmete järele.
Seekord istus minu SAABi vanem mees kes ei pannud kile istmele alla. Suretas auto juba käivitamisel välja (vist ei märganud, et tagumine käik oli sees). Selline asi tõmbas mul kohe kaenlaalused märjaks ja mõtlesin, et kuhu ma nüüd sattunud olen.
Piilusin igast praost kust sain, et kaeda mida see vana mu pilliga teeb.
Lõpuks rahunesin ja vaatasin telerit.
Ärkasin uuesti teleri tagant kui oma masina mootori mürinat kuulsin - teadsin, et töö on tehtud.
Maksin arve, sain võtmed ja läksin autosse.
Mida pe***t ma näen. Esimene käik on sisse jäetud ja kesklukk ei tööta. Proovin ja proovin ei funka. Lendasin kohe sisse tagasi ja viisakalt teavitan murest. Vend kergelt irveldas sõnas, et see nüüd küll küünaldest tulla ei saa. Läksime koos välja ja näitasin talle, et ei tööta. Siis ta hakkas mulle keskluku nõrkusest ja muust kamara jurast rääkima. Peale seda tahtis ta ka proovida. Keeras siis selle ukse lukku ja lahti ja siis über lukku ning siis kohe lahti ja voilaa asi töötas.
See peale lippas mees jälle kiiresti, sõnagi lausumata, minema. Mina hõikasun veel tagant järele: "Tänan!"
Siis mull plahvatas!! Sain aru miks töökojas auto esiaken lahti oli ja miks kõik see jama juhtus. See vana mees oli ka selle über luku peale keeranud. Mis tähendas seda, et ta ei saanud mitte midagi lahti. Siis kas ta vägistas midagi või võlus aga kuidagi ta midagi lahti sai.
AS Carring vajab veel jubedalt SAABi koolitust.
Autoga väike vahepeatus Põhjaka Mõisas.
See asend nr3 ongi see über lukustus
Tagumised numbrituled tegin ka korda. Puhastasin roosest ja mustusest ning töötlesin ainetega.
Siin on ülevaade rahalisest poolest mida ja kui palju mul läinud on siiani.
Sellised need kaks nädalat olidki. (Õigemini 1,5)
Eks varsti suundun jälle "hoovõturajale", sirutan tiivad ning hakkan Tallinna poole lendama.
Lisatud failid