Kui õlu vaadis vahutab...

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Vasta
Reinart

Niih... lahendan hetkel seda Pilsi Tšehhipärast. Peab ütlema, et päris asjalik. Esimene lonks oli pisut intensiivne aga jääk lahkub pudelist üsna kiiresti.

Krt ma tundun juba, nagu mingi veinikriitik:D

Pilsiga on see lugu, et klaaspudelil ja plekkpurgil on vääga suur vahe sees. Klaaspudelis on ikka kordi parem.
Kasutaja avatar
tõh

Võtsin ka selle Mõdu ette. Teise pudeli määrin vist saia peale.
mattish

Muule isegi see Mõdu mekkis. Kaks pudelit läksid ilsusti sisse. Rohkem muidugi ei tea. Sauna kõrvale oli huvitav.
Gals

Jube populaarne ikka. Proovisin ka just paari mõdu. Alguses on harjumatu, aga siis harjub jälle kiiresti ära. Kui otse pärast mõdu joomist Saku Heledat rüübata, siis tundub see väga metalne ja mõrk.
aednik

Andrus99
Saabiklubi liige

Niih... lahendan hetkel seda Pilsi Tšehhipärast. Peab ütlema, et päris asjalik. Esimene lonks oli pisut intensiivne aga jääk lahkub pudelist üsna kiiresti.

Krt ma tundun juba, nagu mingi veinikriitik:D

Pilsiga on see lugu, et klaaspudelil ja plekkpurgil on vääga suur vahe sees. Klaaspudelis on ikka kordi parem.

Pils on mu viimase aja vaieldamatu lemmik. Krt ma ei suuda ära oodata, millal seda pudeliversiooni mingis normaalses pakendis müüma hakatakse. Pudelikaupa korvi ei viitsi laduda ja pärast kilekotis kolistada, seetõttu on käepärasem purgiversiooni 6-pakk. Kui mitte otse purgist juua vaid ikka klaasi välja valada, ei ole mu arust maitsel suurt vahet.
A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster / J.Clarkson
Kasutaja avatar
spark
Saabiklubi liige

targemad anke nõu ...
kas pool aastat üle tähtaja seisnud õlu peaks kohe komposti valama või võib seda ka sihipäraselt tarbida
leidsin 5L kinnise plekkpurgi välismaa õlut ... ilmselt jäänud eelmisest jaanipäevast sahvrisse, st. olnud kõikse aeg jahedas ruumis
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Komposti valamiseks pead nagunii lahti tegema, seega teed lahti ja uurid. Kui ei kõlba, on ju kohe tunda, lõhnast-maitsest. Kui need tunduvad OK, siis tarbi ära..:P
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
ill
Saabiklubi liige

targemad anke nõu ...
kas pool aastat üle tähtaja seisnud õlu peaks kohe komposti valama või võib seda ka sihipäraselt tarbida
leidsin 5L kinnise plekkpurgi välismaa õlut ... ilmselt jäänud eelmisest jaanipäevast sahvrisse, st. olnud kõikse aeg jahedas ruumis

Kui ise ei julge avada, kutsu külla, teeme lahti, uurime, kas kõlbab :beer:
IFF
Saabiklubi liige

targemad anke nõu ...

Kui on seisnud ühtlasel madalal temperatuuril päike käest eemal on tegemist pigem isegi delikatessiga. :)
Iga ratas veab and then some!
IQ*
Komakonstaabel

Jutt ei ole küll õllest, aga minuga juhtus kunagi ammu Hamburgi lennujaamas säherdune lugu. Taxfree poes müüdi mingit head viskit kaks ühe hinnaga. Jäin veidi pikemaks pudelit uurima ja silti lugema, kui tuli lahke müüjanna ja seletas (vene aktsendiga) saksa keeles: "Best before ist nicht vorbei. Das ist unseres Sonderangebot." (Parim enne pole möödas. See on eripakkumine.)
SAAB on tegusõna!
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk
Auto: päris mitu...

See ei ole enam normaalne...õlle hind on varsti 2 juurot liiter??? Eri jobud küll, mis nad teevad seda asja mingist erikallist asjast vä?
Ja oma eelmise kommentaari pean ma ümber lükkama, mis oli siin mitu head aega tagasi ja kus ma Rocki vaieldamatult parimaks õlleks pidasin...see selline jook, et ma ei teagi enam mida teha. Igatahes on maitseomadused vääga alla läinud.

Varsti teeme sellise teema, et lähen välismaale...allpoole, mitte ülesse, ja toon tellimuse peale õlut, suhkurt ja muid toiduaineid.

Tegelt olen ma juba tükk aega mõelnud, et mille kuradi pärast peame meie olema need jobud siin riigis, kus mingi poola sitt ja hiina pask üle pea kasvab ja räägitakse mingist jube kvaliteetsest kaubast. Võrrelda eheda tootega, mida näiteks Saksast ostest odavamalt saad, siis on meie tarbijatele see sita pähe määrimine ikka jube inn küll.:wall::gun:
saabakas

Mis õlut jood, või kust ostad, et nii kallis on? Tartu konsumites küll pidevalt nii palju allahindlusi, et midagi meeldivat ikka leiab sealt.:)
SAAB iga saab saabast säästa- vahest vaja SAAB i päästa :)
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk
Auto: päris mitu...

Vaat see ajabki marru, et pidevalt pead uurima ja ringi sebima, et mingit odavat pakkumist saada. Kurat, mul muud kah teha kui ühest poest teise tormata.

Muidu saad "odava" pakkumise, kus kollase sildi peale on soodushind pandud 1.50EUR/L. Eri haiged ikka!;)

Ja tavaliselt enam ei osta pudeli kaupa, seega odavus mängid nats juba ikka rolli kah. Ikka rest ära või kui pikk nädalavahetus tulemas siis 2. :beer:
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Selver - Aleksander, pint/purk, 0.69€
Selver - Selveri pilku, 0.38€ pudel (tootjana märgitud A. LeCoq).

Rock on tõesti kuidagi "teravaks" läinud..
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
IQ*
Komakonstaabel

Võibolla "asi on maitses"? S.t muutuvad meie subjektiivsed maitse-eelistused. Võtke näiteks ja proovige oma noorpõlve lemmikjooke. No ei ole enam see...
SAAB on tegusõna!
IFF
Saabiklubi liige

Võibolla "asi on maitses"? S.t muutuvad meie subjektiivsed maitse-eelistused. Võtke näiteks ja proovige oma noorpõlve lemmikjooke. No ei ole enam see...

Egas ajas asjad muutuvad, samuti muutuvad tootmis meetodid kuigi retsept võib sama olla. Saku näiteks räägib, et nemad enam õlut ei baastoriseeri vai kristall filtreerib ning see näiteks muudab maitset juba kardinaalselt.

Samuti on üsna oluline kuidas seda õlukest on hoitud sellest hetkest kui ta õlletehasest välja on veerenud.

Kui õlut ikka on hoitud päikse käes ning kõikuval temperatuuril (külm - kuum - külm jne), muutub ka teile täiesti väljapoolt äratundmatuseni sarnasel pudeli sees oleva õlle maitse.
Iga ratas veab and then some!
Kasutaja avatar
Ets

ma arvan, et õlle maitse kõige suurem kriteerium on janu. Mida suurem on janu, seda maitsvam on õlu. Üks asi mida vahel õlle puhul unustatakse on see, et tegemist on toiduainega ja tal on säilivusaeg! Olen ise avastanud kaubandusest mitu korda üsna piiril oleva õlle ja õlle maitse muutub üsna ruttu, kui aeg on läbi saamas.
PS: minu igapäevane õlu on Heineken ja "pidupäeval" erinevad eesti tootjate tumedad õlled. Kui satute Türki, siis soovitan proovida kohalikku Efesi Dark õlu- see on väga hea kraam!
IQ*
Komakonstaabel

Lisatud failid
SAAB on tegusõna!
suur

Alekoki uus šokolaadiporter on küll üks väga jube jook. Nägin poes müügil ning kuna mulle porter külmemal ajal üldiselt maitseb, võtsin prooviks kohe 2 tükki. Pärast kahte lonksu mõtlesin, et mille kuradi pärast ma seda sodi 2 pudelit ostsin. Kui tahan kakaod juua, joon kakaod, kui tahan õlut, siis joon õlut. Aga ma ei miksi neid asju.
yksheikki
Auto: 9-3 Aero

Seda šokolaadi porterit A Le Coq on ikka pakkunud jõulude paiku jah. Tõepoolest, tegu ei ole just maailma parima õllega.
saabakas

Ootan pikki silmi jõuluporteri saabumist letile. see on ikka minu talvine jook olnud. Minu meelest on tegu parima porteriga maailmas. Vähemalt pole siiani midagi paremat saanud
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Alekoki uus šokolaadiporter on küll üks väga jube jook. Nägin poes müügil ning kuna mulle porter külmemal ajal üldiselt maitseb, võtsin prooviks kohe 2 tükki. Pärast kahte lonksu mõtlesin, et mille kuradi pärast ma seda sodi 2 pudelit ostsin. Kui tahan kakaod juua, joon kakaod, kui tahan õlut, siis joon õlut. Aga ma ei miksi neid asju.
Pean nõustuma, et kui, siis ühe ja hästi külmalt. Muul juhul on järgmisel päeval pisut imelik.... Eks see šokolaadiõlle tegemine on selline tricky business. Varem on see neil ka välja tulnud.
Ootan pikki silmi jõuluporteri saabumist letile. see on ikka minu talvine jook olnud. Minu meelest on tegu parima porteriga maailmas. Vähemalt pole siiani midagi paremat saanud
Ma just avasin Saku Pühadeporteri... Nüüd peab ta ära jooma ja siis otsustama... esimene lonks - ütleks, et neil on paremaid versioone olnud... Samas, halb ka ei ole.
Pilt
saabakas

Mina pidasin Tartu õllemeistrite märjukest silmas. Saku oma on joodav, aga väheke terava maitsega. :beer:
teager

Sai ka jõuluõlledele ring peale tehtud. Alustatud Šokolaadiporterist mis oli "huvitav". Peale seda oli Saku Jõuluporter täiesti hea maitsega. Lõpetasin aga Pulsi Jõululegendiga, mis oli eelmise aasta lemmik, kuid see aasta tundus, nagu oleks katla äärtest viimane sodi kokkukraabitud, veega ära lahjendatud ning müüki paisatud. Haises ka rõvedalt, nagu mingi koduõlu - ehk siis polnud üldse see, mis eelmine aasta. Kokkuvõtteks - pohmakas kolmest pudelist oli garanteeritud järgmisel päeval.

terv, teager
Vasta