Küsimus NG900 ja 9-3OG omanikele: kui tihti vahetate õõtshoobasid?

Autod, mille tootmisel GM-i käsi juba kõvasti mängus on.
Vasta
veldur
Auto: 9-3 Aero 05

Küsimus ei ole uudishimus, vaid mures seoses nendega.
2005 ostsin auto. Mina olen sellega sõitnud ~80 -90 000 km.
Vist 2006 vahetasin vasakpoolse õõtsa. Jupp tuli Troostist ja vahetati Tartus.
2007 suvel vahetati Troostis parempoolne, vahetajaks Viktor.
2009 suvel vaskapoolne. Ostetud ja vahetatud Tartus.
Nüüd ~1,5 aastat hiljem jälle vasakpoolne puks läbi :wtf:
Ei saagi aru, kas viga vahetajas või detailide madalas kvaliteedis.
Igatahes tuleb hakata nüüd Ivometsa kliendiks :thumb:
Kasutaja avatar
Motorhead
Auto:

Mis seisus amordid on?
Kui need ei ole korras, siis jäädki õõtsasid vahetama.
Ja mitte ainult Saabi puhul.
Kasutaja avatar
tõh

Sõitnud ~60 000, õõtsasid pole veel vahetama pidanud.
Samas külmemate ilmadega on midagi kriuksuma hakanud, võib-olla ongi süüdi õõtsapuksid.
mattish

Kaks nädalat tagasi vahetasin õõtsad. Külmaga kriuksub mul ka.
roby

Ütleme nii, et ikka korra aastas. Eelmine aasta suvel vahetasin vedrud, amordid,kondid,rooliotsad ühesõnaga kogu krempil nii eest kui taga ,mõtlesin et kestavad nii kauem aga ei midagi.Nyyd siis augustis ostsin Ivometsa käest eks ole näha kuda kestavad.

Rääkides kriuksumisest siis sai ka seda eelmine aasta otsida ,nagu eelnevalt kirjutasin sai kõik vahetatud ja kriuksus ikka edasi, lõpuks siis viga oli amordipatjades.
Kasutaja avatar
vallikas

96 aasta ng.
2006 vist vahetatud amordiring Troostis.
2008. ostsin ise vasaku õõtsa ja panin alla, suur puks oli täiesti läbi. Mõlemad õõtsad peaks olema korras, aastane läbisõit on u 20.000.
Tagumised puksid ja vedrud ka peaks vahetama, aga ei vaheta vist.
2010. originaal esivedrude asemele uued, vasakul murdus 3/4 keerust.

Kunagi varem pole mingit kriginat olnud ja nüüd just tuvastasin kääksu vasakul paar päeva tagasi, midagi amordiga seoses tundub küll. Ja väga kahtlaselt vahel krigises ka rooli keeramine. Ei taha neid hääli kuulda enam :wall: 2,1 bar pealt lasin suverehvid 1,9 bar peale, täiega põrutas iga väike mügarik ja kiskus vagudes. Lähipäevil talvekad alla.
Andres_L

96 aasta ng, minu käes sõitnud 6.5a, umbes 120kkm. Vasakul vahetatud kolm korda, paremal kaks. Amordid ja vedrud ees vahetatud. Olen arvestanud keskmiselt kord aastas ühe vahetamisega.
caido

Kõik sõltub sõidustiilist, teest kus sõidad, ja "kergest õnnest", et ise olen vahetanud 97 aasta saabil mis sai ostetud 2007 aasta mõlemad puksid ühe korra....kuna endal on teine masin ja selle saabiga sõidavad vanemad, kes on väga rahuliku sõidustiiliga ja enamus aega sõidetakse asfaldil, siis tänu sellele arvan, et on vaja olnud vahetada ainult ühe korra mõlemat.

Kui ikka masin näeb palju kruusa ja asfaldi auke, ning kui amordid on natuke kulunud, ja juhile meeldib täis gaasiga kurvidesse lennata, siis pole mitte mingit vahet autos...kõikidel kuluvad need enam vähem ühte moodi kiirelt.
kroom
Auto: Viimati oli OG 9-3 automaat 1999 aastast

Ostsin auto 2008 novembris ja siis oli vasak õõts kehvake (ülevaatuselt sai läbi, aga öeldi, et ohtlik küll pole, juhitavust ei sega, kuid tasub vahetada). Sai siis samal talvel uus alla ning selle aasta aprillis, taas ülevaatusel, anti teada, et jällegi vasakpoolne õõts annab endast hästi väheke märku. Kokku siis ligikaudu 2,5 aastat, samas millegipärast ikka see vasak...
Suur sõitja ei ole, aastas vast 9000-10000 km tuleb kokku.
epsum

diislil, 200 000 ise sõitnud ja kokku 3 korda. Alati olen vahetanud korraga mõlemad.
Vasta