Kui olin väike, meie peres oli alati Saabe. Kõige pealt mõni 99 ja siis ka klassik 900. Viimane Saab myydi ära kunagi 1995 aastal. Aga mina ei unustanud neid vanu Saabe kunagi. Pere esimesed autod olid Toyota Corolla ja mingi Datsun aga kui esimese Saabi ostsime, jäi see mulle igaveseks meelde. See Saab oli aasta -80 99 Super, topelt karburaatoriga ja väikese poisi meelest midagi täiesti muud võrreldes varasemate autodega. 108 hobujõudu olid veel 80-ndatel aastatel midagi erilist ja see hääl mille mootor tegi, kui isa gaasipedali põhja surus, oli midagi mis pani mind alati naeratama!
Paar aastat tagasi tekkis tahtmine omada oma enda isiklikku Saabi ja otsustasin ühe viieukselise endale otsida. Ülesanne polnud lihtne, sest see keretüüp on vist kõige haruldasem nende autode puhul -seda keret ju valmistati ainult aastatel -76 kuni -78. Lõpuks leitsin auto Seinajoki linnast, Soome läänekaldalt. Maksin autost "meeletud" 400 eurot ja sõitsin sellga kohe koju Lahtisse. Sõit läks ilusti ja sellest saati olen autot enam vähem iga päev kasutanud. Ja näiteks, eelmine suvi sõitsin autoga umbes 4000 kilti Baltimaades! See suvi kavatsen autoga jälle ka Eestisse tulla, et äkki satun mõnele üritusele...
Siin veel pilt autost praeguses seisus:

Kui mind Eestis näete, tulge kindlasti juttu puhuma. Keelepraktika on mulle alati kasulik!
Siin veel link mu Soome Saabiklubi projektilehele:
http://foorumi.saabclub.fi/viewtopic.php?f=29&t=88052
Kõike head teiselt poolt lahte!
Pirkka