Mis imelik pinin kapoti alt?

Teemad elektroonikast...
Vasta
mrtn

Viimasel ajal on kapoti alt hakanud mingisugust imelikku pininat kostma. Just käivitamisel ja siis veidi aega peale käivitamist. Sõites kaob nagu ära. Pinin on nagu selline kerge signaal - ehk siis elektrooniline tundub olevat.

Kõrvaga kuulates ei saanudki täpselt aru, millisest kohast see tulla võiks. Aga eile öösel Tartust Tallinnasse sõites avastasin huvitava tõsiasja - pärast signaali andmist hakkas see pinin tööle, mõni aeg pinises ja siis jäi vait. Lasin uuesti signaali ja jälle pinin. Siiani olen seda "parandanud" nii, et raadio kõvemaks keeranud ;)

On keegi sellise asjaga kokku puutunud või teab öelda, milles viga võiks olla? Tänud!
holger

Mu autol oli umbes aasta tagasi järgmine anomaalia - vasakule pööramise ajal hakkas signaal tööle, aga mitte nii valjult nagu nupule vajutades, vaid kuidagi poole kohaga. No väga tüütu oli sõita. Selgus, et üks signaali kinnitustest oli kere küljest lahti tulnud ja too liikus, tekitades mingil hetkel kere vastu puutudes kerge lühise. Ma ei tea, kui oluliselt see Sinu juhtumiga haakuda võiks, aga mingi lühiseteema võib küll olla.
mrtn

Hmm... okei. Eks varsti ongi kavas turbo lasta ära remontida, siis peab ka selle pinina üle vaatama. Pea asi, et see midagi hullemaks ei teeks.
Vasta