Põnevad kohad Lätis
Puhkuse ajal tahaks mõned päevad autoga ringi reisida. Tavaliselt on mööda Eestit reisitud aga tuli mõte, et käiks äkki paar päeva Lätit avastamas. Kui kellelgi on soovitada põnevaid kohti, mida vaatama minna ja mingit head marsruuti siis kõik soovitused on abiks. Lisaks selline küsimus, et kuna Aero on suhteliselt madal siis kas Läti teedele tasub temaga sõitma minna?
- Homersimpson
- Saabiklubi liige
Hiljuti sõitsin läbi Turaida ja Sigulda ... . Vaatamist on küll ja veel 
Riia ring (veel enam-vähem) ja sealt edasi teed Leedu piirini on õudukas
Transitis kõrgel istudes löökaugu põhja ei näe 
Edit: Turaidas ei mina leidnud kohta kus tasuta parkida. Kõik kohad tasulised...
Riia ring (veel enam-vähem) ja sealt edasi teed Leedu piirini on õudukas
Edit: Turaidas ei mina leidnud kohta kus tasuta parkida. Kõik kohad tasulised...
-
qdwin
- Jaan Tatikas
- Auto: Mõned Aerod ja kui Hemi on lahke siis Klassik
Mulle Läti meeldib, tundub et ka perele!
Jah, teetööd võivad olla häirivad aga tühja sellest. Riia vanalinna soovitaksin väga! Väga mõnusa olemisega, ta pole küll nii vana nagu Tallinna vanalinn aga siiski väga mõnus ja korras. Ööbida tasuks Konventa Seta hotellis, mis hõlmab terve vanalinna kvartali.
Riia loomaaeda läheme sel suvel kindlasti tagasi. Nagu Tallinna loomaaed, aga mõnusalt väiksel ja künklikul territooriumil. Nagu küla (heas mõttes). Uus kaelkirjakumaja on super, saab nendega tõtt vaadata 20cm kauguselt.
Riia Automuuseum on kohustuslik koht! Kommenteerida pole midagi! Super!
Söömas tasub käia Lidos. Näide kuidas on võimalik söögikoha arhitektuur nii üle võlli keerata et tundub suisa huvitav. Toidud on väga head!
Rundale loss on ilus ja huvitav, et mitte öelda kohustuslik koht külastada. Nagu Kadrioru loss aga ca. 5 korda suurem. Jällegi seotud Peeter I-ga. Arhitekt oli sama kes pool Peterburi valmis joonestas, itaalia päritolu Rastrelli.
Cesises anti meile küünlalaternad kätte. Omal moel võrreldav Rakvere linnusega.
Siguldas on huvitav ka suvel. Seikluspark, monorellss suviseks bobisõiduks, ja väga mõnus loodus.
Ventspilsis on hulk teemaparke, mis on huvitavad kindlasti peredele aga naabrimehe sõnul ka temasugustele lubjakatele.
Turaidas pole midagi teha neil kes on käinud Kuressares või Rakverse. Väga igav.
Jne. jne jne.
Google on ka abiks.
Teed on lätis üsna head, karta pole mitte midagi. Griffiniga saime vist korraks rattad maast lahti, kuna ei pidanud liiklusmärke millekski (sillad...). Sillad on tõesti tihtipeale kohutavad, mu meelest oli kiirteel mõnel sillal 30kmh kiirusepiirang. Teepiirded on nii roostes et paistavad läbi. Madala Aeroga pole mul senini kuskil probleeme olnud. Ei olnud lätis, ei ole olnud ka eestis teede lõppedes.
Lisatud failid
Jah, teetööd võivad olla häirivad aga tühja sellest. Riia vanalinna soovitaksin väga! Väga mõnusa olemisega, ta pole küll nii vana nagu Tallinna vanalinn aga siiski väga mõnus ja korras. Ööbida tasuks Konventa Seta hotellis, mis hõlmab terve vanalinna kvartali.
Riia loomaaeda läheme sel suvel kindlasti tagasi. Nagu Tallinna loomaaed, aga mõnusalt väiksel ja künklikul territooriumil. Nagu küla (heas mõttes). Uus kaelkirjakumaja on super, saab nendega tõtt vaadata 20cm kauguselt.
Riia Automuuseum on kohustuslik koht! Kommenteerida pole midagi! Super!
Söömas tasub käia Lidos. Näide kuidas on võimalik söögikoha arhitektuur nii üle võlli keerata et tundub suisa huvitav. Toidud on väga head!
Rundale loss on ilus ja huvitav, et mitte öelda kohustuslik koht külastada. Nagu Kadrioru loss aga ca. 5 korda suurem. Jällegi seotud Peeter I-ga. Arhitekt oli sama kes pool Peterburi valmis joonestas, itaalia päritolu Rastrelli.
Cesises anti meile küünlalaternad kätte. Omal moel võrreldav Rakvere linnusega.
Siguldas on huvitav ka suvel. Seikluspark, monorellss suviseks bobisõiduks, ja väga mõnus loodus.
Ventspilsis on hulk teemaparke, mis on huvitavad kindlasti peredele aga naabrimehe sõnul ka temasugustele lubjakatele.
Turaidas pole midagi teha neil kes on käinud Kuressares või Rakverse. Väga igav.
Jne. jne jne.
Google on ka abiks.
Teed on lätis üsna head, karta pole mitte midagi. Griffiniga saime vist korraks rattad maast lahti, kuna ei pidanud liiklusmärke millekski (sillad...). Sillad on tõesti tihtipeale kohutavad, mu meelest oli kiirteel mõnel sillal 30kmh kiirusepiirang. Teepiirded on nii roostes et paistavad läbi. Madala Aeroga pole mul senini kuskil probleeme olnud. Ei olnud lätis, ei ole olnud ka eestis teede lõppedes.
Lisatud failid
Ventspils on omaette vaatamisväärsus. Lastele seal kindlasti meeldib. 
Ettevaatlik tuleb olla Riias Lidosse sööma minnes. Sealkandis on ilgelt pätte, kes vaatavad, et kui turistide perekond sööma läheb, siis tulevad ja "vaatavad" autos ringi.

Omast kogemusest räägin...
Ettevaatlik tuleb olla Riias Lidosse sööma minnes. Sealkandis on ilgelt pätte, kes vaatavad, et kui turistide perekond sööma läheb, siis tulevad ja "vaatavad" autos ringi.
Omast kogemusest räägin...
Ei. Ma ei kihuta. Ma lihtsalt lendan madalalt.
Mulle tundub, et sellega (tasuline parkimine) tuleb arvestada peaaegu igal pool kus vähegi midagi vaadata on. Tasub varuda münte kuna kaardiga maksta ei saa - paar aastat vana info.Edit: Turaidas ei mina leidnud kohta kus tasuta parkida. Kõik kohad tasulised...
Mulle tundub, et sellega (tasuline parkimine) tuleb arvestada peaaegu igal pool kus vähegi midagi vaadata on. Tasub varuda münte kuna kaardiga maksta ei saa - paar aastat vana info.Edit: Turaidas ei mina leidnud kohta kus tasuta parkida. Kõik kohad tasulised...
Eriti linna keskustes. Amsterdamis oli parkimise hind 4.- Eur'i tund, linnas parkimis majas.... Haag'is 3.-
Iga ratas veab and then some!
Irbene raadiomajakas on omaette vaatamisväärsus. Ma ei tea mis seisus see nüüd on, ca 4 aastat tagasi sai lisaks eemalt vahtimisele ka sinna sisse ronida... Väga äge! See asub kusagil Venspilsi kandis, põhja poole. Siin on lisainfot.
Ventspilsi linn ja rand on väääga ilus.
Miks ka mitte Riia teletornis ära käia, seal on samamoodi nõuka aja hõng sees nagu Tallinna omas oli. Vaade linnale on ok.
Riias kõmpides avastasime täiesti juhuslikult rongijaama lähistel mingi kanali, kus oli võimalus väikesele laevareisile minna, see meeldib kindlasti lastele. Daugava jõgi, ilus vaade linnale jne.
Jurmala veekeskus, seal samas Nemo camping ja veekeskus.
Lennundusmuuseum Riia lennuvälja lähedal... Noh ootasime midagi rohkemat. Aga vahva ikkagi, mingi kohalik lennundusfanatt pidavat seda vedama seal.
Raudtee muuseum Riias - tasub käimist. Aga suht väha saab kuhugi sisse ronida, kõik need vagunid-vedurid on eemalt vahtimiseks.
Üks raudtee muuseum oli ka Riiast Leedu poole mingi 50 km... praegu ei mäleta mis selle linna nimi oli. Mul sõber, kunagine raudteelane sai seal tõelise nostalgiavalangu.
Ja muidugi Lido söömakoht Riias!
Üks kus käisime asub suht teletorni lähedal.
Ventspilsi linn ja rand on väääga ilus.
Miks ka mitte Riia teletornis ära käia, seal on samamoodi nõuka aja hõng sees nagu Tallinna omas oli. Vaade linnale on ok.
Riias kõmpides avastasime täiesti juhuslikult rongijaama lähistel mingi kanali, kus oli võimalus väikesele laevareisile minna, see meeldib kindlasti lastele. Daugava jõgi, ilus vaade linnale jne.
Jurmala veekeskus, seal samas Nemo camping ja veekeskus.
Lennundusmuuseum Riia lennuvälja lähedal... Noh ootasime midagi rohkemat. Aga vahva ikkagi, mingi kohalik lennundusfanatt pidavat seda vedama seal.
Raudtee muuseum Riias - tasub käimist. Aga suht väha saab kuhugi sisse ronida, kõik need vagunid-vedurid on eemalt vahtimiseks.
Üks raudtee muuseum oli ka Riiast Leedu poole mingi 50 km... praegu ei mäleta mis selle linna nimi oli. Mul sõber, kunagine raudteelane sai seal tõelise nostalgiavalangu.
Ja muidugi Lido söömakoht Riias!
Tänud siis kõigile soovituste eest kuhu Lätis minna. Hetkel on siis plaanis külastada Cesist, Siguldat, Rigat ja Jurmalat. Kaardipeal hakkas silma selline koht nagu Kemeru rahvuspark ja see peaks jääma Jurmala lähedale. Ventspils jääb natuke Läti kaugemasse serva ja sinnamineku otsustame siis kui otsaga juba Lätis oleme.
Reisi alguseni jäänud siis veel natuke rohkem kui nädal aga aeg läheb ruttu
Reisi alguseni jäänud siis veel natuke rohkem kui nädal aga aeg läheb ruttu
SAAB on tegusõna!
Läti reis sai siis eelmine nädal ära tehtud. Pean ütlema et kõik lätlased kellega mingil põhjusel pidi suhtlema jätsid väga hea mulje (olid igati sõbralikud ja abivalmis). Suhtlemist alustasime seal alati Inglis keeles ja kui üksteisest aru ei saanud siis läksime sujuvalt üle vene keele peale. Läti teed olid igati sõidetavad, naised seal ka kenad:), vanu maju ja vaatamist jätkus ka küllaga. Meie marsruut kulges Jurmala - Riia - Sigulda - Cesis. Kokku veetsime siis Lätis 3 päeva ja 2 ööd (esimese öö Jurmala lähedal ja teise Siguldas). Jurmala oli ainuke koht kus ei oskand eriti midagi peale hakata aga teised kohad olid selle eest kuhjaga põnevad. Riias lonkisime linna läbi ainult ühel jõekaldal ja teisele ei jõudnud. Sigulda oli väga mõnus koht ja nende seikluspark ka põnev. Cesises käisime seal linnuses ära kus laternad kätte anti.
Kokkuvõteks võin öelda et kes pole Lätimaal käinud siis kindlalt on Läti koht mida tasub külastada.
Kokkuvõteks võin öelda et kes pole Lätimaal käinud siis kindlalt on Läti koht mida tasub külastada.
Kah Lätis käidud. See lätlaste teeremont võtab kiruma
. Tehakse mitte korraga vaid väikeste juppidena, mis on vaheldumisi juba asfaldiga kaetud juppidega. Vahel on uue kihi katteäär sujuv, vahel terav. Palju oli lõike, kus tööd ei tehtudki aga 1 suund ikka kinni.
Lido-vaimustusest pole mina kunagi aru saanud. Tavaline söökla. Sisekujundus nagu üritaks enamat aga toit ja teenindus on nagu on.
Jurmalas tasub käia veepargis, 4-5 h kulub kiirelt ära. Võtsime 4h piletid aga läks 5,5h. Iga lisapooltunni eest tuleb pärast 2 raha juurde maksta, per naase. Veel oli tore vaadata kuidas majutusasutused ja suvemajad on valdavalt kenasti korda tehtud, õued-murud hooldatud-pügatud, aiad kujundatud. Ohkama võtab esinemine ja kõvatamine - lahtised Ferrarid ja Bentleyd peenestavad ringi ... enne süüte väljakeeramist vajutatakse üks korralik ännn - Kas ikka kõik märkasid, et MINA saabusin?! ... Kuulsite kui lahedalt Ferrari pöörded punasesse käivad?! ... Või on see venelastel Ladade ajast sisse harjunud komme?
Teisest küljest võib Jurmala peatänava äärest leida majutuskoha, kus viimase 30 aasta kogu investeering on värske kiht õlivärvi ja signalisatsioon. Mitte et see kuidagi räpane või ebameeldiv oleks olnud. Mõnus nostalgia, mida Eestis vist enam ei leia.
Üleüldse on Lätis kontrastid suuremad kui meil. Maanteel võib kohata päris väsinud traktoreid ja autoparki, samas tuleb keegi ja vajutab oma edeva autoga mööda autodevoolust, mis niigi liigub piirangust 10-20 km kiiremini ... selleks, et 500 m hiljem maha pidurdada ja kämpingusse keerata...
Lido-vaimustusest pole mina kunagi aru saanud. Tavaline söökla. Sisekujundus nagu üritaks enamat aga toit ja teenindus on nagu on.
Jurmalas tasub käia veepargis, 4-5 h kulub kiirelt ära. Võtsime 4h piletid aga läks 5,5h. Iga lisapooltunni eest tuleb pärast 2 raha juurde maksta, per naase. Veel oli tore vaadata kuidas majutusasutused ja suvemajad on valdavalt kenasti korda tehtud, õued-murud hooldatud-pügatud, aiad kujundatud. Ohkama võtab esinemine ja kõvatamine - lahtised Ferrarid ja Bentleyd peenestavad ringi ... enne süüte väljakeeramist vajutatakse üks korralik ännn - Kas ikka kõik märkasid, et MINA saabusin?! ... Kuulsite kui lahedalt Ferrari pöörded punasesse käivad?! ... Või on see venelastel Ladade ajast sisse harjunud komme?
Teisest küljest võib Jurmala peatänava äärest leida majutuskoha, kus viimase 30 aasta kogu investeering on värske kiht õlivärvi ja signalisatsioon. Mitte et see kuidagi räpane või ebameeldiv oleks olnud. Mõnus nostalgia, mida Eestis vist enam ei leia.
Üleüldse on Lätis kontrastid suuremad kui meil. Maanteel võib kohata päris väsinud traktoreid ja autoparki, samas tuleb keegi ja vajutab oma edeva autoga mööda autodevoolust, mis niigi liigub piirangust 10-20 km kiiremini ... selleks, et 500 m hiljem maha pidurdada ja kämpingusse keerata...
-
qdwin
- Jaan Tatikas
- Auto: Mõned Aerod ja kui Hemi on lahke siis Klassik
samas tuleb keegi ja vajutab oma edeva autoga mööda autodevoolust...
Vajutasin eesti rekkast mööda.
Paluks järeleaitamistunde mismoodi ja kuhu saaksin oma 20 trahvilatti ära maksta. Kogu paber on lätikeelne ja osad pankasid puudutavad kohad on millegipärast käsitsi maha tõmmatud. Kas seal on ka mingid viitenumbrid?
Mis puudutab Läti liiklust siis üks asi ajas küll veidi segadusse. Autod sõidavad seal niimodi et tee servas olev joon on masina keskel ja neid kes nii sõidavad on palju. Võimalik et selline sõitmine on täiesti seaduspärane ja samas on neist tagant tulial lihtsam mööduda aga esialgu tundus see veidi imelik. Lisan sellest siia paar klõpsu kah 
Lisatud failid
Lisatud failid
Samamoodi sõidetakse ka Leedus ja Poolas,sest seal ei ole erinevalt Eestist "isehakanud liiklusmente".
Niimoodi mahub ka 4 autot kõrvuti.
Tihtipeale ei pea möödumiseks isegi oma reast väljuma.
Proovi sa Eestis niimoodi teha-enne sõidetakse sulle laupa aga eest ära ei tulda
Proovi sa Eestis niimoodi teha-enne sõidetakse sulle laupa aga eest ära ei tulda
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
Ilmselt on siin tegemist kultuurierinevusega. Lõuna pool on maid, kus üldse liiklusmärke ja teekattemärgistust ei järgita, aga saadakse kenasti hakkama. Mõnel pool aga kehtib tugevama õigus. Kes meist ei teaks, kuidas Venemaal sõidetakse vilkuritega või kuidas linnas ummikus sõiduradade arv kahekordistub. Mina isiklikult ei tahaks olla jalgratturi nahas, kui kaherealisel teel korraga neli autot end kõrvuti "mahutavad". Rootsis rattaga sõites panin imeks, et autojuhid pidurdasid kitsamatel teedel mu selja taga hoo maha ning alustasid möödasõitu alles siis, kui vastassuunas sai tee vabaks. Eestis kohtab sellist asja harva, pigem pressitakse rattur kraavi. Kerttu Rakke propageeris hiljaaegu Delfis autos kõrvalistujale soovitust "tööta uksega"!
SAAB on tegusõna!
- Cyber
- Täiesti Mõttetu Mölaööbik
- Auto: 9000 '96, V70 '03
- Kontakt:
Siin on veel see probleem, et neil mahub seal sõitma ja meil ei mahu. Eestis on väga vähe selliseid teid, kus niimoodi (niipalju) kõrvale saab võtta.Samamoodi sõidetakse ka Leedus ja Poolas,sest seal ei ole erinevalt Eestist "isehakanud liiklusmente".
Proovi sa Eestis niimoodi teha-enne sõidetakse sulle laupa aga eest ära ei tulda![]()
- CrasherFox