reg. tunnistuse vahetamine

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Vasta
AndresV
Auto: 40/60 rida6
Kontakt:

Püüdsin täna autole TÜV teha ja pmst tegin kah aga templit passi ei saanud sest polnud ühtki vaba rida jäänud. Saadeti passi vahetama. Ülevaataja arvas et ehk saab uue passi tasuta... ARK Tallinna sekretäri nr on konstantselt kinni, Maanteeameti liiklusregistri info teavitas mind lahkelt riigilõivudest ja vajalikest viitenumbritest - http://www.mnt.ee/index.php?id=10776.

No tore on, lased dokumendi ära varastada või ära põleda, pääsed poole hinnaga e 10€ lõivuga. Aga kui oled korralik ja pead üht autot nii kaua et 13 rida täis saavad, siis maksad 19€ ? Suur tükk stantsitud ja korrralikult värvitud alumiiniumi maksab ka 3x vähem kui üks blankett koos printimisega.
napoleon
Auto:

Aga mis sul sest templist? Dokumente ei pea enam kaasas kandma ja kui ülevaatus andmebaasi sisestati, siis peaks kõik korras olema.
Kasutaja avatar
mental
Auto: 9-5 V6 3.0

Kas ei olnud mitte nii, et alates juulist pole enam vaja registreerimistunnistust kaasas vedada?
Kui ei ole vaja kaasa tassida, siis pole vaja ülevaatuse tüüpidel sinna templit ka ju panna!? Võibolla minu ebaloogiline loogika...

Edit: Napoleon mõtles sama, aga kiiremini
There's no way back now. So just relax and get used to it!
AndresV
Kontakt:

Minul on tõesti savi sest templist aga ülevaataja kukkus väga näost ära (vanasti nad ju vaatasid esimese asjana passi ja alles siis autot). Raha ka ei võtnud :). Püüan veel võimuesindajatega suhelda.
farmacoma
Auto: 900 x2; 9000; 9-5

Kontrollimata fakt aga mul jäi meelde, et juhiluba pole vaja kaasas kanda aga registreerimis tunnistus peab ikka kaasas olema.
Kasutaja avatar
Six

§ 88. Mootorsõidukijuhilt nõutavad dokumendid

(3) Kui juhil on kaasas isikut tõendav dokument, ei ole Eestis registreeritud mootorsõiduki registreerimistunnistuse ja selle haagise registreerimistunnistuse kaasaskandmine kohustuslik, kui juht on kantud liiklusregistrisse omanikuna, vastutava kasutajana, kasutajana või kui omanik, vastutav kasutaja või kasutaja viibib sõidukis.
Kontrollimata fakt aga mul jäi meelde, et juhiluba pole vaja kaasas kanda aga registreerimis tunnistus peab ikka kaasas olema.
Aasakyla

Registreerimis tunnistus ei pea kaasas olema, kui sõidad oma autoga. Kui sõidad sõbra autoga, siis peab kaasas olema, sest volitust enam pole vaja.
EDIT: Six jõudis vastava paragrafi välja tuua juba.
maxuud
Auto:

Ega siis mittekaasaskandmise kohustus ei tähenda ju veel automaatselt seda, et paberit justkui üldse olema ei pea või et ta ei pea nõuetekohaselt täidetud olema.
Ise-enesest see kaasaskandmisest "pääsemise" jutt on ka nõksa kentsakas, justkui peaks tellist taskus kandma :)
Ja kui juba jutuks tuli siis vanasti olid igasugu dokumentide paberid ka parema kvaliteediga, tänapäevased on nii õhukesed ja pudedad, ime, et üldse vastu peavad need aastad mis sinna sisse mahuvad TÜV -märkimiseks.
farmacoma
Auto: 900 x2; 9000; 9-5

Et siis käru laenutusest võttes peab siis kaasas olema paber, kuigi mulle on korduvalt vastupidist väidetud.
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert
Auto: 9-5 Aero-R

No tore on, lased dokumendi ära varastada või ära põleda, pääsed poole hinnaga e 10€ lõivuga. Aga kui oled korralik ja pead üht autot nii kaua et 13 rida täis saavad, siis maksad 19€ ? Suur tükk stantsitud ja korrralikult värvitud alumiiniumi maksab ka 3x vähem kui üks blankett koos printimisega.

Nu aga põleta siis täis saanud Reg. tunnistus ära:D Saad 10 euroga hakkama...
AndresV
Kontakt:

...
Ise-enesest see kaasaskandmisest "pääsemise" jutt on ka nõksa kentsakas, justkui peaks tellist taskus kandma :)
Tegelikult mitte. Kui peres või firmas mitu autot ja mitu kasutajat, on väga teretulnud, kui ei pea dokumente kogu aeg vahetama.
iisak

OT-ks hakkab teil jutt juba kiskuma :wise:
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
AndresV
Kontakt:

Oh Iisak, kas sa pead isegi lobafoorumis selline k*di moderaator olema? Selle ühe paberi pärast, mida ei ole vaja kaasas kanda, oli mul vahepeal ARK-s päris palju jama ja närvide kruttimist. Ja tulemust esialgu pole :(.

Helistasin veel korra ARK infonumbrile ja sain veel korra kinnituse et seadus selgelt nõuab seda totakat templit (kuigi tõesti seda keegi vaevalt tegelikkuses vaatab.) Küsisin uuesti üle ka selle - kas auto on ka vaja ette näidata. Vastus oli veelkord selge EI.

Tegin Rah.min-le ülekande ära, trükkisin koopia välja, võtsin tunnistuse mõlemad osad kaasa ja läksin Sauele - ühe teise saabiga, sest kõnealusel 5-ga lõppev nr ja seega TÜV puudu augustis. (Olles veendunud, et auto on tehniliselt korras, läksin ÜV-le viimasel hetkel ehk 1. augustil :).)

Rääkisin Saue infotädile, et passis templiread täis ja auto naise nimel, mina kasutaja. Ulatati mulle taotluse blankett ja väideti, et vaja ka omaniku volitust. Mina küsisin kas seesama TAOTLUS, omaniku digiallkirjaga ja saadetuna Saue büroo e-mailile, sobib. Sobis seegi. Helistasin, omanik täitis pdf-taotluse ära, pani jälle mind kasutajaks, skännis, saatis Sauele ära. Koos kommentaariga, et "Palun väljastage Saab 900 (reg.nr see-ja-see) reg.tunnistuse duplikaat."

Sain jrk.numbri, ootasin ära, rääkisin jälle soovi ära ja sain teada, et auto on vaja siiski ette näidata.
Mina - mul pole seda autot kaasas, teie infotelefon väitis, et duplikaadi väljastamiseks pole vaja näidata.
Ametnik - see ei tähenda midagi, mis infotelefon teile ütles! Sealt tuleb IGASUGU juttu viimasel ajal.
Mina - Aga mida te õigupoolest näha tahate? Korraline TÜV tulemas, kas te ei usalda oma esindajaid, kes peaksid olema pädevad ju? Mille poolest see Saab nüüd nii eriline on?
Vastuseks näidati mulle 3 tühja lahtrit vanas passis - pikkus, laius, kõrgus.
Mina - ärge palun väitke et te hakkate seda autot mõõdulindiga üle mõõtma, ma nagunii ei usu. See pole mu oma ehitatud, tüübikood ju passis.
Ametnik - meil on kord, et kui mõni lahter on tühi, tuleb auto ette näidata. Mina ei tea, mida tehno-osakond seal täpselt teeb. Auto peab kaamera alt läbi käima...
Mina - kuidas ma peaksin auto siia tooma? Majanduslikult mõistlikum oleks see 17 a vana auto aia äärde roostetama jätta.

Ametnik läks konsulteeris kusagil 10 min, naases ja teatas (mossis näoga), et "me ikkagi sooviksime seda autot näha ... aga mul ei ole õigust keelduda teile tunnistuse koopiat välja printimast."
Mina (rõõmsalt) - väga kena, printige siis.
Ametnik võttis taotluse blanketi ja palus ära täita. Selgitasin jälle et mina olen kasutaja aga omanik saatis digiallkirjaga taotluse teile mailile. Otsis, leidis, luges ... ja väitis, et ta ikkagi ei saa dokumenti väljastada kuna taotluses on ESINDAJA lahter jäetud täitmata.:(

Mina seletasin et tegime nagu infotädi õpetas, ametnik vastas, et nii ei sobi. Vahepeal tuli mingi teine tädi veel abiks ja kahekesi seletasid mulle, et kasutajal ei ole mingeid õigusi, peale auto kasutamise ("kasutaja olgu madalam kui muru" võis näoilmetest välja lugeda). ARK-st tunnistuse duplikaat kätte saada on hoopis teine tubakas ja seda õigust kasutajal kindlasti pole. Ma ei hakanud küsimagi, et kuidas siis kasutaja peaks saama oma kasutusõigust teostada, kui te talle dokumenti ei väljasta. Ütlesin, et omanik on minu seaduslik abikaasa ja praegune reg.tunnistus on ju minu käes. Mõttetu...

Siis tegin enda arvates mõistliku ettepaneku: "Aga saatke siis palun see duplikaat postiga omanikule ja asi ongi korras." Ei sobinud see neile! Väitsid, et ametnikul ei ole kohustust mingeid dokumente postiasutusse viia. Mina arvasin, et küll postiametnik tuleb ARK-sse, kui tellida. Siis meenus neile, et vaja ju OMANIKU allkirja selle kohta, et duplikaat on väljastatud. Rääkisin veelkord digiallkirja ja ka tähitud postiteenuse olemasolust EV-s aga ei midagi. Nemad vajavad volitust, et mulle midagi väljastada ja mina võiksin sellesama taotluse (mille omanik neile juba saatis) omalt poolt kah veel ära täita ... Selline asi ajab mul alati harja punaseks kui ametnik nõuab suht mahuka blanketi täitmist, mis sisuliselt tähendab juba andmebaasis vm kujul tal juba elektrooniliselt olemasoleva info minu poolt käsitsi paberile ümber kirjutamist... Aeg juba otsas ja närv ka kaunis püsti, võtsin oma paberid ja lapse näppu ja tulin tulema. Mõtlesin, et enne sinna rohkem ei lähe, kui kõikvõimalikud taotlused, volitused jamisiganes nõudmised on täidetud. Tervisele kasulikum.

Hiljem selgus, et 1,5 tundi peale ARK-le taotluse mailimist tuli sealt vastus ka:
"Teie poolt saadetud email on arusaamatu. Kas soovite volitusega kellelegi esindusõigust anda, siis tuleb saata volitus..."
/tsitaadi lõpp/
IFF
Saabiklubi liige

"E-Riik" :wall:
Iga ratas veab and then some!
IQ*
Komakonstaabel

Nõme lugu, hea kirjeldus. Miskipärast meenus Kafka "Loss".
SAAB on tegusõna!
AndresV
Kontakt:

"E-Riik" :wall:
Just. Enne digiallkirja sai proovitud ka https://paberivaba.ark.ee/ aga ... noh eks ole varemgi kuulda olnud et selles andmebaasis on palju sõidukeid puudu :(.
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk
Auto: päris mitu...

See ju hea leheartikkel juba!
Kasutaja avatar
jack

Kisub jälle OT'ks aga mina väidan, et selle asja nimi on "SAUE ARK". :wall:
Kaks juhust. Ükskord oli vaja registreerimiseks näidata ette buss. Kuna sellega ARKi sõiduks puudus juhiloal vastav märge D, tuli ülevaataja tellida koju (siis ARK tegi veel koduvisiite). Kaks ülevaatajat said alles kolmandal korral kokkuloetud sama arvu istmeid, mis passis kirjas. :gun:
Teine juhus oli kui näitasin ette auto, millele tahtsin dokusmente uuesti taodelda. Akt tehti, pikka aega pusiti auto parameetritega ja valmis saigi. Taotluse tegin ARKi peakontorisse, kust tuli digiallkirjastatud positiivne vastus. Peakontoris pabereid näidates avastasid ametnikud, et sauekad olid miskil moel selle akti valesti vormistanud, et selle järgi ei saavat midagi arvele võtta. Mina olin vormistamised kõik juba kinni maksnud, nüüd veel uus ettenäitamine ja põhimõtteliselt nullist uuesti taotlema asumine, sest Saue ametnikud suutsid kogu vormistamise p...e keerata. Autot aga ilma dokumentideta tänavaliiklusesse tuua ei tohi, seega jälle kõigepealt tellida treiler ja maksta :wall:
Ei. Ma ei kihuta. Ma lihtsalt lendan madalalt.
faca

Tallinna ARK'is tuleb käia kõigepealt varunumbriga tädi jutul ja siis juhiste järgi edasi tegutseda.
Säästad kokkuvõttes aega.
Vasta