Vajalikud dokumendid Saabiga väljaspool Eestit?
Küsimus siis järgmine: Pojal vaja minna Riiga üritusele minu Saabiga,sest ta ameeriklasel radikas kutu.Kuna Saab on liisingus ja ma vastutav kasutaja ja poja nime passis kasutajana pole,siis kas saab Lätis ära käia lihtsalt nii,et tema load ja mu Saabi teh.pass kaasas või on siiski vajalik volitus-see vist peaks siis olema notariaalselt kinnitatud?Äkki keegi oskab kommenteerida,kes sõidab tihti Baltikumis.
Vaja on kindlasti notariaalset volitust.
Odavam on minna liisinguhalduri juurest läbi,võtta paber ja teha uus teh.pass ARK-is kus sees juba ka poja nimi kasutajana.
Lätlased on väga maiad selliseid pisiasju tähele panema
Odavam on minna liisinguhalduri juurest läbi,võtta paber ja teha uus teh.pass ARK-is kus sees juba ka poja nimi kasutajana.
Lätlased on väga maiad selliseid pisiasju tähele panema
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
Kas notariaalse volituse tegemine panga-liisingufirma poolt vist ainult siis Tallinnas?
Edit:
Ise küsisin ja ise vastan:
Liisinguhalduri sõnul 1 juulist pole EU piirides enam vajalik volikiri liisingusõiduki kasutamiseks.Piisab sellest,kui on kaasas sõiduki tehn. pass ja juhiload.Kahtluse korral võib politsei või muu ametkond teha näiteks telefoni teel päringu auto vastutavale kasutajale.
Edit:
Ise küsisin ja ise vastan:
Liisinguhalduri sõnul 1 juulist pole EU piirides enam vajalik volikiri liisingusõiduki kasutamiseks.Piisab sellest,kui on kaasas sõiduki tehn. pass ja juhiload.Kahtluse korral võib politsei või muu ametkond teha näiteks telefoni teel päringu auto vastutavale kasutajale.
Ei pruugi, helista oma liisinguhaldurile ja saad kohe targemaks;)
Ma vist selgitasin veidi segaselt.
Helista oma liisinguhaldurile.
Ta annab sulle paberi nõusolekuga millega lähed ARK-i.
Seal tehakse sulle uus teh.pass,kus sees ka juba poja nimi.
See on kõige kiirem ja odavam moodus.
Notari juurde ootad ennast haigeks.
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
Ma vist selgitasin veidi segaselt.
Sain tegelikult Hr. Iisaku esimesest postitusest juba asjale pihta.Aga helistasin siis ARK büroosse ja sealt öeldi,et pank peab saatma digitaalselt algkirjastatud volikirja neile ja siis passi muutmine 19.17 eur-i.Helistasin siis ka haldurile ja tema ütles,et 1 juulist pole EL piires volitus enam vajalik.Venemaaga on iselood, ja ju ka SRÜ riikidesse sõiduks liisinguautoga endiselt on vajalik notariaalselt tõestatud volikiri.
Natukene tagant järge tarkust ka siis. Kui enda nimele autot registreerisin panin kasutajate nimekirja põhimõtteliselt kõik pereliikmed ja inimesed, kes võiksid autoga sõita, isegi need kellel tolajal veel lube polnud.
Kuigi blanketi peal on vist ainult 3 kohta, uhasin ma neid sinna kõrvale juurde ning täna nad kõik Tehnilises passis ka on.
Kuigi blanketi peal on vist ainult 3 kohta, uhasin ma neid sinna kõrvale juurde ning täna nad kõik Tehnilises passis ka on.
Iga ratas veab and then some!