Käsipiduri probleem

Vasta
pluggerxxx

Tervitused Saabirahvale!

Lugu siis lühidalt selline, et kuigi ma harilikult mitte kunagi talvisel ajal käsipidurit ei kasuta (kogemused kinnikülmumisega) siis olin sunnitud mõni aeg tagasi 9-5el nii -20 c külmas käsipiduri kõvasti peale tõmbama ühes väga lollis olukorras.

Lisama peaks ka seda, et kuna üle null kraadist ilma juba väga pikk aaega polnud olnud ja tõenäoliselt oli mingi vesi kusagil trossis sess siis käsipidur enne seda oli nö kinni ja ma ka seda jõuga sikutama ei hakanud kuna polnud vajadust.

Tulemuseks oli see, et sel hetkel küll käsipidur toimis ja maha tuli ka, kuid järgmisel päeval avastasin, et kang käib lopa lopa ja mingit pidurit enam peale ei tõmba- ülemises asendis on küll tunda, et mingi koormus tekib taha kangile aga auto ratastele kuidagi küll ei mõju.:wall:

Ehk oskab keegi öelda nüüd kui tõenäoline on, et ma trossi puruks tõmbasin, või võib viga olla selles, et lihtsalt nüüd külmaga ei tule tross tagasi vms?

Ei jaga seda käsipiduri süsteemi Saabil, et oletada millise murega nüüd remonti pöörduda või, et kas peaks proovima esmalt äkki hoopis auto sooja saada ja üles sulatada, et veenduda ega viga pole selles jääs mis seal trossis sees vast oli ja ei lase nüüd trossi tagasi vms?

Nagu ma aru saan siis on Saabil mingi isereguleeruv käsipiduri pinguti, kas see võib olla lihtsalt äkki kinni jäänud?
akumel

Mis siis sellest probleemist sai?
warum

Sulata üles ja siis proovi, kuigi täna oli juba soe, kui jää viga oli siis peaks asi ju korras olema, endal ka sama viga külmaga olnud, väldin käsipidurit talvel kuna ei viitsi trossi tagumisi kõrisid õlitada, need vist olid mis külmuvad.
ebaprofesionaalne kirjakeelemurdja
Kasutaja avatar
Silver_M

Endal sama probleem kui väljas külm külmub/jäätub käsipidur kinni ei saa tõmmata peale enam, soemaks läheb sulab jälle lahti!
evil

juhtus ka sarnane olukord,kang tegi lopa ,lopa:)
natuke mudisin trossi kõri juurest ,käis plinn ja oligi tagasi.
konks222
Auto: SAAB 9-5 2,0 141KW SAAB 9-5 AERO 184KW sed. SAAB 9-5 AERO 184KW univ.

Siin oli ju sellest mitte ammu juttu. Rataste juures trossiotste kummilutid katki. Võtsin lahti määrisin trossid ära ja asendasin ka jalgratta trossi omadega. Keegi siin asendas mingil teisel mudelil. Toimib. Ostsin igaks juhuks rohkem, üks läks peale panekuga katki. Käsipiduriga :kannakat :ei soovita ka teha kuna minu praktikas on olnud mitu juhust kus selle süsteemiga käsipiduril on just talviti kate lahti tulnud ja teise klotsi vahele kinni kiilunud.
Kasutaja avatar
risto.lutsu

Endal oli sama mure aga mul oli see, et keskelt oli tross ühe kohapealt lapik:S (ma ei kujuta ette mis moodi sai nii minna) ja piisas sellest et külmaga ei funkant ja kui auto oli pikalt soe olnud siis hakkas tööle (Kummilutid terved)
akumel

NV kui sõitsin sõbra juurde garaaži (plaanisin salongipuhuri mootori vahetada) tõmbasin valgusfoori juures käsipidurit - vajus ikka tagasi. Roheline tuli süttis ja siis hakkas hirmus vilin - tagumine parem ratas plokkis. Vilistasin ta paarkümmend meetrit eemale tänavale tasakesi. Jukerdasin uuesti käsipiduriga - läksid mõlemad plokki. Kummaline, et tagasi vajub, aga edasi ei liigu. Helistasin tuttavale ja õnneks oli mul haamer kaasas. Tagusin mõlemad kettad lahti. Sain minema peale 30 minutilist askeldamist ja masendamist. Rohkem seda ei näpi :)

Kas tross või kettad? Kumb on tõenäolisem?
Trionic
Saabiguru

Mis need kettad siia puutuvad?:freak:
yamboo

Juhtus ka sama probleem, olin ka ise teadlik et talvel ei tohi käsipidurit peale tõmmata aga ikka panin ööseks peale ja olidki tagumised rattad plokis. Natuke sõitsin edasi-tagasi ja pidurdasin et rattad tulid nagu lahti, aga armatuuris hakkasid põlema hoiatustuli, pidurituli ja abs tuli. Sain linnas küll probleemideta koju sõita aga nüüd uuesti proovides iga väikese aja tagant kostab mingi kolakas, et paistab et iseenesest need tuled enam ära ei kustu ja mingi jama ikka piduritega on.
Vasta