Saab 9-5 Vector Sport Combi 2.2 TID 88kW Importautos Pärnus

Soovid osta aga vajad nõuannet... Aita sõbral SAAB'i osta.
Vasta
Factor

http://www.auto24.ee/used/923391

Niisiis on mul vast avanemas võimalus üks kodanik saabiusku pöörata, kuna täna hommikul helistas mulle sõber-naabrimees ja küsis antud isendi kohta, et mis loomad need Saabi diislid on, kas kestavad jne....
Mina võtsin siis kohe asjast kinni, uurisin siin üks paar tunnikest foorumit, diislite poolest ja tegin ka kõne Importautosse täpsustuste küsimiseks.

Kuna kuulutuses puudus läbisõit, siis selleks nemad väitsid 300 000 km
Toodud kunagi Saksamaalt, koos hooldusraamatuga ja jätkunud on hooldus ainult Vikingus.
Sõitnud on see masin viimati 1 nädal tagasi.
SIDil pidavat kõik pixlid nähtavad olema, kliimal ka ja kliima displayl 0 viga.
Lisa soojendi peaks olema töökorras. Kuidas seda kontrollida?
Avariidest saanud metslooma paremasse esinurka, kuid leebe kokkupõrge, et vahetatud vist tuli ja stange (täpne informatsioion puudub).
EGR pidavat olema ka kenasti töökorras ja vigu ei pidavat diagnostikaga näitama.

Niisiis on plaan seda autot minna õhtul vaatama ja proovisõitu tegema.
Jagage veel näpunäiteid, mida ja kuidas kontrollida diisili puhul.

Milline on nende mootorite nn. resurss, et äkki 300 000 on juba suht hõre ning peaks hakkama vaikselt reomndile mõtlema. Või on seal veel teise vähemalt samapalju km muretult ees?
Lisaks, mida peaks KINDLASTI jälgima niisuguse läpisõidujuures, ehks teisisõnu, kas on midagi etteteada, kinnisilmi ilma vaatlusetta, et on raudselt vahetust või remonti vajav?

Äkki on see masin ka foorumis mõnd lugejat kunagi teeninud?
Ja kui keegi on seda ka vaatamas juba känud, siis millised on tähelepanekud ja hinnang?
Vabandage neiu, mis kell on.... mul seisab
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

Viimane kord kui ma importautos käisin sain täieliku mõnitamise osaliseks.
Seega olge palun ettevatlikud. Asi oli selles, et vana saabikuru LPT palus üht kallist masinat vaadata ja proovida, et kui eestisse satub, siis ostaks ära kui ma nagu takka kiidaks masina. Aga masinat proovida ei saanud, sest nad tahtsid, et raha oleks näpuvahel ja suhtumine oli selline, et kui iga ostja jaoks masinaga proovisõitu teha, siis kes need pesemisekulud kannab jne....

Aga tegelt arvan et tegu hoopis minu isikus; mõni aeg tagasi ühele saarlasele ma aitasin sealt masinat osta ja tänu minupoolsetele mõningatale märkustele ja ostja soovidele pidid nad masinat natukene sättima, et oleks nagu hea.

Aga kui keegi abi tahab ja arvamust, siiis ikka nõus kaasa tulema :D
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Factor

Otsustasime, et viskame pilgu peale esialgu iseseisvalt, ja kui masin osutub Meie arvates kõlblikuks, siis enne tehingu sõlmimist, teeme veel ühe vaatluse ja kisume ka Sinu sinna kaasa.
Äkki ei kõlba üldse kuskile ja mis me siis ikka sind tüütame.

Pisut hirmutav ongi see läbisõit, et kas see mootor ja pump on tänases päevas veel ikka jätkusuutlik järgmiseks näit 150 000 km-iks? Või üldisemalt, kas need 2,2 TID mootorid ja pumbad on mõeldud kestma ka rohkemaks kui 300 000 km...
Nagu aru saan, siis see mootor ka kettidega, kindlasti küsin/vaatan hooldusraamatust, millal on ketivahetus teostatud, katsun ka kõrvaga kuulata kolinaid mootoris.
Öelge veel, et millise läbisõidu juures näeb tehas ette ketivahetust?
Milline on prognoositav ketivahetuse kulu, koos tööga?
anthillse

http://www.saabiklubi.ee/foorum/forumdisplay.php?fid=37

Siin peaks traktorimootorist piisavalt infot olema :cool:
Factor

http://www.saabiklubi.ee/foorum/forumdisplay.php?fid=37

Siin peaks traktorimootorist piisavalt infot olema :cool:
Selle lugemisega ma ka tegelen, olen 3-nda lk juures ;)
Aga eks sealgi vastakaid arvamusi palju ja mõningatele probleemidele pole ka lõpplahendusi.
Läbi on loetud enamasti Audaceri teami postitused ja ka Ivometsa ning veel mõningate kasutajate aga nagu me kõik teame, on meil siin foorumis ka palju "soolapuhujaid" seega on raske tõde "plämast" eraldada, kui ei tea neist diislitest midagi. :wall:
Kasutaja avatar
turuplats
Auto: 2 x Saab 9-5 1.9
Kontakt:

Sõitsin pea aasta sama auto ja mootoriga, ainult automaat ja 2004 aasta. Ls oli julgelt üle 500 000 kui mina ta ostsin, loomulikult keritud, aga sai uuritud järgi.

Ketti ei olnud keegi vahetanud, turbot samuti ja auto sõitis küll. Ainuke häirivam häda oli käivitusprobleemid, ehk sellised tüüpilised vead. Milleks võis olla ketimärgid, voolikud, pihustitihendid. Minul aitas korras ahi, ehk siis soojana läks alati käima, muidu vahest tahtis pikka ketramist.
iphonede ja ipadide remont
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

minge parem hommikul, paluge masin ööks välja jätta, siis saab käimaminemisest aimu...
siiis saab ka salongi lisasoojenduse töötamisest aimu...
( hommme lubas hommikul ikka miinust alla 5)

eh, kuulutuses kirjas, , et hooldatud ainult Vikingis; uuri vikingist ajalugu..
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Factor

Mida nägime ja mis siis sai/saab

Auto oli väljanägemiselt Väga sile ja korralik.
Soojalt käivitus hästi, külmalt ei saanud proovida.
SID kõik pixlid ees
Kliimal ka kõik pixlid ees, veakoode kalibreerimine ei andnud
Edasi astus hästi
Mootoris kolinat ega kahtlaseid hääli ei tuvastanud.

Miinustest:
Parkimis andurid endast märku ei andnud
Sidur võttis väga "põhjast", ca~mati paksuse jagu ja juba oli vedu taga.
Mootori eest, nina poolsel küljel, juhipoolsest nurgast plast katte nurga alt näis mingit vedelikku, ilmselt kuskilt lekkinud ja tundus olevat diisel.

"Norimine":
Iste kõikus, üks polt/mutter oli lahti
Tagant numbri tule juures plastik katte serv irvakil

Mis ununes kontrollida:
Lisa soojendus, kas töötab.
Istme soojendused

Sai küsitud üle ka Vikingust, mida nemad selle auto kohta teavad:
1. Kuni 2011 märts hooldatud seal
2. 2010 vahetatud turbo lõdvik ja MAF sensor
3. 2011 märgitud, et vahetamist vajab IC ja kliima radikas, kuid töid Vikingus teostatud ei ole

Importautos nähtud, hooldusraamatut, ja pakkide viisi tsekke, mille summad olid seal mitmel 5-e kohalised (EEK), mis masinaga tehtud.
Olulisemad ja silmapaistvamad neist:
1.2011 Vahetatud IC
2.2010 või oli äkki 2011 Vahetatud EGR
3.2010 või oli äkki 2011 vahetatud siduri töösilinder, Trionicu jutust sain aru, et töösilinder on ostes komplektis surve laagriga, seega võib eeldada, et see ka uus, kui seal mingit "ratsi" võimalik väga teha ei ole.
Kliima radika vahetuses ei oldud 100% kindel, pigem 90%, kuid kuna kliima täidetud ning ei leki, siis on minu ainus loogiline järeldus, et on vahetatud. Võibolla peb veel nendes tšekkides tuhnima.

Seega tundub üsna ok masin.
Toodud vead ja "nokkimised" lubasid üle vaadata ja võimalusel ka remontida, eks näis.

Ainuke, mis siis muret veel teeb on sidur, et mis sellel siis veel viga saab/võib olla.
Üks varjant on, et õhk sees, kust see sinna tuli?
Ja kui juba ära õhutada ja pedaal ikka põhjast võtab, kust siis veel viga otsida, kui töösilinder ja oletatavalt ka survelaager vahatetud.

Aga tundub, et ostuks läheb nii või teisiti, isegi kui siduri remondi peaks enda kanda võtma, seega on üks saablane vast varsti juures, aga "ärme hõiska enne õhtut"! ;)
Kasutaja avatar
turuplats
Kontakt:

roolinahk näeb välja lakutud, kas vahetatud või varjatakse ls-i?
Factor

roolinahk näeb välja lakutud, kas vahetatud või varjatakse ls-i?
Seal näeb välja kõik lakutud ;)
Aga ei tea kas on vahetatud, käigukangi nupp tundub küll olevat vahetatud, kuna näeb väga kena uue nahana välja.
Kasutaja avatar
turuplats
Kontakt:

Kui juba vahetamisele läinud siis Ls ikka julgelt +500000. Omal oli vanal autol roolinahk ja istmete servad ikka väga kulunud. Ühel autol oli ka peale 500 000 umbes esitooli nahad vahetatud.
iisak

Äkki lõpetaks selle "spekuleerimise"?
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
Factor

Äkki lõpetaks selle "spekuleerimise"?
Lõpetame ;)

Eestis Vikingus on esimene hooldus 2006a ja s/n: 151 000km
Tagsi ulatuvalt hooldus ajalugu Vikingul puudub aga ainus, mida nägi, et Saksas on 2003 tehtud garantii remonti, ja siis oli s/n 63 000km.
Viimane hooldus Vikingus 2011 märts 316 000km ja praegu odol 360 000 vist oli (olen juba suutnud unustada), igatahes mitte palju üle 300 000km.
Seega aasta läbisõiduks ca~ 30 000 km ja minule tundub ka reaalne.
Kuidas teile?
AndresV
Auto: 40/60 rida6
Kontakt:

Mulle tundub küll reaalne. Paljudes peredes on ju mitu autot ja kõik inimesed ei ole taksojuhid või "ukselt uksele" müügimehed.

Ise ostsin sama aastakäigu auto Rootsist 2009. aastal (ls ~80k) e 11400 km/a. Oli igast kandist väga viisakas ja hästi hoitud. Mina veel imestasin, et käigud lülituvad kuidagi puiselt ja raskelt, ma olin harjunud 250-300k sõitnud Saabiga :).

Kaasa sain Bilprovningeni paprid, kus aastal 2007. oli ls olnud 60k. Meie käes sõidab see auto õige pisut rohkem, nii umbes 15k aastas.
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

noh näed; müügikuulutuses täiesti eksitav viga, et HOOLDADTUD AINULT VIKINGUS...
Factor

noh näed; müügikuulutuses täiesti eksitav viga, et HOOLDADTUD AINULT VIKINGUS...
Ärme tähti näri....
Arvan, et siin on mõeldud korralisi ls'ist tehtavaid hooldusi.

Nö. remont töid ei peeta hoolduseks.
Vasta