Probleem aku maha laadimisega

Vasta
tavido

Tere,

autoks 2004, 2.2 diisel 92kw.

Talveperioodil tühjenes auto aku kuidagi kiiresti, eriti kiiresti külmade saabudes. Kuna ma ei olnud akut varasemalt vahetanud, öeldi ka teeninduses, et aku nõrk. Väga ei süüvinud alguses, ei tundunud tuumateaduse probleem olevat, ostsin lihtsalt uue aku. Uus aku on oma suuruse juures sisuliselt võimsaim, mis saada oli.Uue akuga probleem püsis.

Sõidan ligikaudu iga päev 30-40 minutit, mis koosneb kahest võrdse pikkusega sõidust. Ostsin ka siis aku laadija. Näide: peale aku täis laadimist 0 kraadiga neli päeva mitte sõites oli aku tühi. Praegustest ilmadest ma ei räägigi.

Seega:
1. Lasin ära mõõta geneka laadimise. Öeldi, et ok.
2. Mahalaadimise puhul öeldi, et maha laadimine 130 milli amprit kui süüde väljas, peale kaitse nr 4 välja tõmbamist, mis väidetavalt on kliimakaitse, kukub maha laadimine 35 ampri peale. Tõsi, maha laadimist mõõdeti kohe peale süüte välja keeramist.

Võimalik, et mõnda aega veel peale süüte välja keeramist kliima lihtsalt tarvitab elektrit?

Oskab keegi kommenteerida või oma oma hinnangu anda, millises numbrilises suuruses see maha laadimine on normaalne ja millises mitte?

Ideid kliima teemal?

3. Samuti olen mõelnud, et lasta signa lahti ühendada (MED läbi originaalpuldi) ja vaadata kas äkki sellest probleem. Tuttaval oli Audi puhul sellest.

Igasugune tagasiside on tere-tulnud.

Tänud!
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Kui miski tarbib 130mA, siis 4 päevaga läheb akult 12,5 ampertundi maha. Seda polegi teab kui vähe, kuigi diisli aku peaks uuena päris suure mahutavusega olema. 35mA tarbimisega kaob sama ajaga ainult 3,4Ah. Digikell, raadio mälu, signa jne. Pidevalt 135mA tarbimist on minu meelest liiga palju.
Pärast süüte väljavõtmist kliima mingi aeg tõesti veel võtab, aga ca 30 minuti pärast peaks juba "vaikus" olema ma arvan. Et seda õigesti mõõta peaks pärast süüte väljavõtmist multimeeter pikemalt (30 minti?) vahel olema. Siis saab teada, kas tarbimine aja jooksul väheneb.
Vasta