starter , hooratas või tõmberelee ????

Vasta
Karum0mm

auto on saab 9-5 aero 169 kw aero
3 kuud tagasi ütles tõmberelee ülesse .vahetati ära sain auto kätte siis tegi sellist krr krr häält ja läks käima . selle häälekohta õeldi et hooratas on kulunud ,kuigi ennem ta sellist häält ei teinud tookord ma auto alla ei näinud .
ja nüüd ütles jälle üles arvasime et pendikas on äkki. vahetasime selle ära. auto ei käivitu, et hambad ei haaku hoorattaga ??? et ainult nii millimeeter 2
aga nüüd õeldi, et tuleb ikka see hooratas ära vahetada
.ok oleks kah nõus aga kas on selline asi võimalik et pannakse starter valesti peale ? või on äkki tõmberelees asi ???sest ma olen autopoodides aru saanud et igat asja on mitme koodiga ja igas variandis .
igakülgne abi on teretulnud :D
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

tuleks vaadata, millised hambad hammasvöö peal välja näevad.
ja muidugi starter maha võtta ja vaadata kas ja kuipalju pendix liigub ja kuidas. ja muidugi ise paneks määret kah. ja mitte autobaasi elektriku abi kasutada. ( sealt võib kõike oodata) ja muidugi starteri paigaldamine peab kah täpne olema.
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Karum0mm

mul on pildid arvutis olemas nii hoorattast kui ka vanast pendikast , aga need on vaja mõõtu saada :D ma tegelen sellega ja panen varsti pildid ülesse seal on näha mis kus ja kuidas :D
Karum0mm

hooratas näeb selline välja

Lisatud failid
janno84

pildil küll ei tundu et midagi väga viga oleks
Karum0mm

seda minagi arvan kuna 3 kuud tagasi ei teinud ta krr krr kui remondis käis ma miskipärast kaldun arvama et teema on ikkagi tõmberelees mis tookord ära vahetati Kas ei või olla mingi vahe manuaali tõmberelee ja automaadi omaga ? nt pikkuse vahe?
janno84

mul startereid mitut varjanti olemas võin homme päeva peale teada anda kas neil vahet on.
Karum0mm

oleks tore :)
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

see koht hoorattal tundub OK. aga kogu hooratas tuleks üle vaadata, sest kulumine on tavaliselt ebaühtlaselt millegipärast.
ah võta uuesti starter maha ja vii lase kuskil üle vaadata.
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Karum0mm

hoorattal ongi kogu see ring selline nagu sellel hetkel oleval pildil näha aga selline küsimus kas teate kus Pärnus oleks selline mees kes piiti kah jagab ?
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

üks mees asub raekülas, merimetsa tänaval. mingi 111 oli äkki number. päris 100% nris kindel ei ole. aga eks naabrid teavad.
siis võib veel viia Valtocar , asub alexandri pubi juures.
Karum0mm

pendikas mis ära vahetati nägi välja selline

Lisatud failid
Karum0mm

hooratas teise külje alt

Lisatud failid
Trionic
Saabiguru

Mingit raketiteadust ajate taga:love: . Pole kunagi näinud ühtegi vigast Saabi bensiinimootori hammasvööd. Su starterile teostati ebakorrektne remont ja nüüd aetakse mingit "kägu". Loomulikult on võimalik starterisse vale hambumusega pendiks panna,kuid sul ju vahetati alul tõmbereleed.Miskit läks valesti,siis pandi vale pendiks jne. Vaheta remondikohta. Antud masinale sobivad kõik R4 mootorivariantide(bens.) starterid. Kui vana ei suudeta elustada,tasuks panna alguseaastate suure korpusega starter,millel on oluliselt väiksem voolutarve ja kestab kauem.
Karum0mm

viga oligi tõmberelees oli pandud mingi hiinakas asemele kus polnud ei mingeid kirju peal :D siis ütles vast bensapump ülesse bensa paagis on vaikus koputasime korra alt pensa paaki (kus pump asus ) saime korra tööle aga tuleb vast nüüd pumpa otsima hakata :D
Karum0mm

aga suured tänud muidugi ka ivomets ale, et sain starteri Valtocar is korda :D
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

benapump hakkab tööle koos starteriga, mitte süüte sisselülitamisel
Kasutaja avatar
Homersimpson
Saabiklubi liige

Oled Sa kindel :?
yllar
Auto: Saab 9-3 SC Aero
Kontakt:

Minu 9-5 töötab küll süüte sisselülitamisel juba.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Süüte lülitamisel käivitub too pump vaid korraks, kui ma nüüd õieti mäletan. Lööb surve üles. Ja peale seda alles siis, kui käivitad.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Trionic
Saabiguru

Kütusepump lülitub alati sisse süüte keeramisel 1-2 sekundiks,et tagada piisav kütuserõhk käivitamisel. Edasise pumba tööshoidmise eest hoolitseb CPS( vanematel mudelitel jagaja.

Klassikutel pahatihti see rõhuupitamise funktsioon ei toimi, kõigil uuematel küll.
Karum0mm

nii tore ootame esmaspäeva ära siis saan lõplikult õelda mis on viga aga soovitan ikkagi kõigil vaadata normaalne remondi koht kuna mul sai ikkagi alguse kõik tõmbereleest :( eks oma vigadest õpitakse :D
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

aga räägi siis ka Pärnu remondikohtadest, kus käind jne...
Karum0mm

annaks hinnangu esmaspäeval ei tahaks ennem kiita ega laita :D
Vasta