Täna on emakeelepäev. Panin minagi lipu välja ja mõtlesin Kristjan Jaak Petersoni peale, kelle sünniaastapäeva 14. märtsil tähistame. Kristjan Jaak oli lahe mees, käis jala Riia ja Tartu vahet. Kui ta täna elaks, sõidaks Saabiga, nii ma arvan. Kindlasti meeldiks talle foorumi esimene reegel:
1. Foorumis kasutatakse eesti keelt kogu oma ilus. Eesti keel ei ole risustamiseks. See tähendab ametlikku kirjakeelt koos kõigi õigekirja normidega. Aru tuleb saada ka sellest, et mitte kõigi foorumikasutajate emakeel ei ole eesti keel ning vigu juhtub kõigil.
Siin foorumis on aeg-ajalt kirglikult räägitud liikluseeskirjade järgimisest (kas või* möödasõidul) ja jõutud ikka järelduseni, et eeskirju tuleb tunda ja täita, aga kõige tähtsam on liiklusviisakus ja vastastikune austus. Keelereeglitega on minu arvates samamoodi. Kutsun üles täna foorumi esimest reeglit järgima. Head emakeelepäeva!
Abiks ikka: http://keeleabi.eki.ee/index.php
* parandatud: vt http://keeleabi.eki.ee/index.php?leht=4&act=2&vld=22 (Tänan, KT100!)
Saabimees – keelemees
- Cyber
- Täiesti Mõttetu Mölaööbik
- Auto: 9000 '96, V70 '03
- Kontakt:
Proovige ka e-etteütlust. 10:30 täna Vikerraadios.
Täpsustaks, et sõna "õigekirjanorm" kirjutatakse tõesti kokku, aga IQ poolt esitatud lauses "...koos kõigi õigekirja normidega" kirjutatakse siiski lahku. Sama kehtib ka väljendi "kasvõi" kasutamise kohta. Eesti keel on imeline, aga samas ka keeruline.
Täpsustaks, et sõna "õigekirjanorm" kirjutatakse tõesti kokku, aga IQ poolt esitatud lauses "...koos kõigi õigekirja normidega" kirjutatakse siiski lahku. Sama kehtib ka väljendi "kasvõi" kasutamise kohta. Eesti keel on imeline, aga samas ka keeruline.
Sul vist on õigus, kuigi pead pakule ei paneks. õigekirjanorm läheb läheb vist reeglisse "halli kassi poeg või kassipoeg"
Aga kas või õpetati mulle koolis küll igast asendist lahku kirjutama.

Noh, etteütlus kirjutatud?
Ma ära saatma ei hakanud, kirjutasin valmis, pärast võrdlen, kui tekst välja pannakse.
Ma saatsin ära ka, kuid kahtlevaid kohti ikka jagus. Aga tegemise käigus sain targemaks kah!
- Cyber
- Täiesti Mõttetu Mölaööbik
- Auto: 9000 '96, V70 '03
- Kontakt:
Tekst on välja pandud. Üks komaviga ("ja" eest oli puudu, mõtlesin selle koha peal isegi, aga ei pannud.) ja
"20-aastane" suutsin ilma sidekriipsuta kirjutada. Ülejäänud erinevused, paar koma ja suurtähte, olid lubatud erisused.
"20-aastane" suutsin ilma sidekriipsuta kirjutada. Ülejäänud erinevused, paar koma ja suurtähte, olid lubatud erisused.