Saab 9-5 2.3t 125kw, 1999, ciscokid

Vasta
Kasutaja avatar
ciscokid

Otsustasin siis ka oma auto üles riputada siia. Soetasin ta eelmise aasta detsembris, aga polnud jõudnud siiani temast pilte teha mis oleks vaatamist väärt :P
Autost siis lühidalt:
1999a tehtud, toodud Šveitsist 2011ndal aastal ja mina esimene omanik eestis.Sel hetkel oli tal läbisõiduks märgitud 189000, nyydseks olen sõitnud taga umbes 10000 km, ja suuremaid probleeme õnneks pole olnud. 2,3t mootor, manuaal kastiga, kuidagi imelikult ökonoomne on see auto :P Ise ootasin seda autot ostes vähemalt 10 liitrist keskmist kütusekulu.. aga nüüd on auto juba mõnda aega näidanud kompuutril sellist numbrit nagu 7,8l keskmiseks. Peale talve sai ka ostetud 17" veljed.
Minu käes tehtud tööd:
190500- õli, õlifilter+õhufilter.. kasutasin liqui moly 5w-30.. poest vähemalt soovitati seda ning mingi kataloog näitas ka seda õli selle mootori jaoks.
193000 peal jättis auto mind korra teeäärde, tegu oli siis drosselklapiga mis hakkas jamama, õnneks suutsid meistrimehed selle korda teha ning nyyd töötab korralikult.
197000 peal vahetasin küünlad, tagumised amordid ning ees parempoolse stabika kondi.
199500 peal vahetatud õli+õlifilter.. sisse läks järjekordselt liqui moly 5w-30

Kuna meeldib oma autot koguaeg puhtana hoida siis on nahksisu pidevat hoolt saanud vahendiga. Ja täna võtsin ka jõu kokku ning koos oma teise poolega pesime auto puhtaks, tegime pigieemalduse ja peale seda panime vaha peale.

Mõni pilt ka siis peale tänaseid iluprotseduure:
Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt
Kasutaja avatar
9-5LPT
Auto: 9-5NG Aero, 2.0 TTid XWD

Üllatavalt ökonoomne ja samas kui vaja on siis läheb edasi ka, mul sama kombinatsiooniga aga keskmine kulu on 9,8 - enamus linnasõitu ja eks see jalg on ka liiga raske:D Maanteel 100ga kulgedes kuskil 6,5 - 7,5.
Läbisõidu kohta ütleks, et mul ka oli 189000 umbes ja ka Sveitsist 2012 ja numbri järgi ütleks et auto Tartus arvele võetud? (Kui ma ei eksi, siis numbrimärgi algus T tähendab Tartut) Ilmselt mõnest autoaiast?
Kogenud Aeronaut. :drive:
Kasutaja avatar
ciscokid

Üllatavalt ökonoomne ja samas kui vaja on siis läheb edasi ka, mul sama kombinatsiooniga aga keskmine kulu on 9,8 - enamus linnasõitu ja eks see jalg on ka liiga raske:D Maanteel 100ga kulgedes kuskil 6,5 - 7,5.
Läbisõidu kohta ütleks, et mul ka oli 189000 umbes ja ka Sveitsist 2012 ja numbri järgi ütleks et auto Tartus arvele võetud? (Kui ma ei eksi, siis numbrimärgi algus T tähendab Tartut) Ilmselt mõnest autoaiast?

No nüüd kui olen ise rohkem sõitnud siis on kütusekulu ka tõusnud natuke.. viimati näitas 8,2. Ennem naine sõitis rohkem ja sellest ka sellised numbrid :D Aga jah, auto ostetud Tartust, Sepa autoaiast. Läbisõidu kohta olen nyyd hakanud pisut kahtlema, kõiksugu hooldusraamatuid ja mingi CO (??) raamatut võrreldes siis numbrid küll klapivad.. aga vahepeal oli auto 2 aastaga juurde kogunud umbes 2000 km .. mida ei pea just kuigi reaalseks :P Aga noh.. ega ma läbisõitu ei ostnud vaid autot siiski :) eks tal ilmselt umbes 40k rohkem peaks olema seda läbisõitu..
Kasutaja avatar
9-5LPT
Auto: 9-5NG Aero, 2.0 TTid XWD

Eks see olene suuresti sõidumaneerist jah :D Ma ostsin ka samast autoaiast, uurisin samamoodi vähe seda hooldusraamatut ja see klappis, kuigi ega mul sellesse usku väga polnud - aga nagu sinagi, ostsin ka ikkagi autot mitte läbisõitu ja eks ta ole umbes samavõrra keritud ka, kui mitte rohkem..
Kogenud Aeronaut. :drive:
Vasta