Soojendan vana teemat, kuna endal oli ka just kokkupuude mundrimeestega möödasõidul toimunud kiiruseületamise tõttu ning sellega seoses meenus kunagine Robert Lepiksoni (rahu tema põrmule) võitlus politseiga sel teemal.
Koledal kombel meeldib Raua-Robi kunagine seaduseelnõu, mis kahjuks Riigikogus põhja lasti- selle kohaselt oleks möödasõidul võinud ajutiselt sõita kuni 130 km/h.
Robert Lepikson ütles väga õigesti: "Kõige ohtlikum manööver on möödasõit ise, ja mida pikemalt juht viibib vastassuunavööndis, seda ohtlikum ta on. " ... "Lepikson selgitab näitlikult: kui sõidate, ütleme, kiirusega 85 kilomeetrit tunnis ja tahate eesliikujast nii mööduda, et lubatud 90 kilomeetrit tunnis mitte ületada, siis tuleb vastassuunavööndis sõita 892 meetrit. «Kujutage ette: te peate ligi kilomeetri sõitma vastassuunavööndis selleks, et mitte rikkuda liikluseeskirja ja saada eessõitvast autost mööda. Tegime ka sellise arvutuse, et kui kiirus oleks möödasõidul 120 kilomeetrit tunnis, siis oleks auto vastassuunavööndis ainult 171,49 meetrit."
Terve artikkel:
http://www.ohtuleht.ee/159039/rahvasaad ... oodasoidul
Minu olukord oli selline, et sadas vihma ja üks vanem härrasmees sõitis ees vist suht koht täpselt spido järgi 90-ga ehk tegelikult vast 87 km/h, kuna mul oli püsikas 95 peal (tegelik siis ehk 91-92 km/h) jõudsin talle järgi ning kuna ta p...skas mulle juba terve kilomeetri jagu sodi näkku asusin kilomeeter pikal sirgel möödasõidule. Nii kui oma ritta tagasi jõudsin märkasin, et johhaidii, selle piirkonna teada-tuntud eravärvides liikluspolitsei auto liigub 200m kaugusel vaikselt ees. Tõmbasin kiiruse kohe maha 90 peale, politsei tõmbas teepervele lastes mind mööda ja mõni hetk hiljem oli diskoteek kogu hiilguses minu tahavaatepeeglis

Mul läks suht õnneks kuna olin puhas leht ning politseinik oli mõistlik(ütles, et inimlikult saab täesti aru, aga teeb oma tööd) ja piirdus 25 trahviühikuga. Fikseeriti siis möödasõidul "vähemalt"+21 km/h 90 alas. Varem on ropult õnne olnud kuna sisetunne on nii mitmelgi korral päästnud, aga sel korral sai õnn otsa ning sain oma õppetunni kätte. Edaspidiseks tõmbasin siis piiksuva "gaasijala katkesti" alla 130 km/h peale (selle piirini on veel lootust lubasid säilitada) ning hakkan nüüd püsivalt maanteel Waze kasutama. Kuni oma autos paberite valmistamist ootasin tõmbasin Waze käima ja nägin, et politseiauto oli seal täiesti peale märgituna olemas. Vormistamise peale kulus tervelt pool tundi ja seeläbi saan täiesti aru, miks politsei neid kuni +10 sõitjaid õnneks ei viitsi väga kottida.
Saab on esimene auto, millel pean keset möödasõitu jabural kombel hoogu maha pidurdama ja tundub, et nüüd tuleb seda hakata veelgi intensiivsemalt tegema, sest 140+ tuleb kole kiirelt muidu kätte ja nüüd peab vähemalt aasta aega olema eriti hoolikas liikleja

Vajadusel aitan Tartus-Tõrvandis igat marki autode veakoodide lugemisel (OP-com, Delphi, Autocom,Autel Maxiscan seadmed)