Saab 9-3 2004a suunatulede järelvilkumine?

Teemad elektroonikast...
Vasta
reino11

Tere!
Olen värske Saabi omanik ja tekkis selline küsimus seoses suunatuledega et kas on olemas võimalus suunatule kangi liigutamisega hetkeks üles või alla et siis suunatuled vilguksid ise automaatselt näiteks 3 korda. Sellel autol on ju iseenesest roolielektroonika moodul mis käseb ja keelab vastavalt kangide väänamisele tulesid vilesid tegudele. Seega kas on keegi sellise asjaga kokku puutunud?
preda

Millalgi see teema läbi käinud,aga vastuseid ei tulnud...
reino11

Huvi pakub isegi see kas üldse kellelgi 9-3-l/9-5-l suunatuled järelevilguvad või mitte ehk teretulnud on vastused formaadis "Minu 2007a 9-3-l ei vilgu" jne. Tänud
teager

Saabil sellist funktsiooni pole olnud. NG9-5 kohta pole siiski kindel.

Terv, teager
Tarvi

Tuleb teha aeg relee.. originaalis sellist asja ei tohiks olla.

Netis oli DIY kuskil, kuidas on võimalik sellist asja teha!

http://e31wiki.org/wiki/One-touch_turn_signal_module
reino11

Eraldi relee on hea mõte kuigi on paar asja millega see relee peab hakkama saama.
Järelvilkumine peab toimuma teatud arv kordasi st näiteks 3 korda ja kui need 3 korda on täis vilkunud kangi sisselülitatud asendis ja peale seda suunatuled välja lülitada siis peale seda ei tohi suunatuled enam edasi vilkuda.
Suunatule kangi väänamisel kiirelt kord paremale seejärel vasakule või vastupidi peab see relee viimati saadud käsu järgi talitama mitte kõik suunad korraga järelvilkuma jätma.
See on ka põhjus miks need releed ehitatakse mikrokontrolleri baasil mille sisse kogu selle relee käitumine programeeritakse.
Peab teadma muidugi ka seda mis signaale lülitab suunatulekang, kas nendele signaalijuhtmetele saab ligi, mis vooluga tüüritakse suunatulepirne kas + või - jne.
Virgo

Pole küll Saabi kohta, aga algmaterjal peaks sobima:

http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=99825
SID1 SID2 remont, kliima display remont
www.harteron.ee
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Pole küll Saabi kohta, aga algmaterjal peaks sobima:

http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=99825
Vaadates siinse teema autorit ja Audifoorumi teema autorit, siis kisub pisut muigele näo..:)
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Virgo

Ma ei pannud ise kohe tähelegi. Aga ka nii võib ju... Kõigepealt tekitad inimestes huvi ja siis pakud lahenduse. Äriliselt levinud taktika, kuid foorumi kontekstis veidi alatu.
SID1 SID2 remont, kliima display remont
www.harteron.ee
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Kunagi sai Elfafoorumisse taoline asi välja mõeldud. Ühe isendi ka tegin ja toimib vist praegugi. Pole enam suur jootja ja enda autole ei viitsinudki teha.
http://www.elfafoorum.ee/threads/42263- ... suunatuled
reino11

Jah olen selle audifoorumi teema autor.
Olen harjunud et suunatuled vilguvad järgi ja nüüd tahaks seda funktsioonini ka oma Saabile.
Kuna Saabidel on Audidest erinev suunatulede lülitus siis ei saa ma oma releed praegusel kujul kasutada ja kuulasin maad et kas on mõni lihtsam viis seda teostada Saabil näiteks diagnostika arvutiga kodeerides. Sellist võimalust kahjuks pole, peab midagi muud välja mõtlema.
Trionic
Saabiguru

Mu pemmil toimib sebastiani tehtud analoogmoodul tänaseni.Selle miinuseks on keerukas skeem(tegija jaoks) ja viiteaja sõltuvus temperatuurist.
MA Custom nimelises firmas lasin tehasama asja loogikaskeemidel.On "igast asendist" progetav ja töötab nii + , kui -- juhtimisega.Ja on väga lihtsa montaažiskeemiga.

to teager:
9-5 NG`l on see optsioon juba vaikimisi olemas.
Vasta