Juhiiste kriuksub

Vasta
Kasutaja avatar
Andrei

Tervist,

Viimased paar nädalat on juhiiste väga ebameeldivalt hakanud kriuksuma. Kuidas oleks võimalik sellest vabaneda? Äkki kellegil mõnda ideed?
Kasutaja avatar
Six

Pärast hooldusvahenditega puhastamist/kreemitamist kipuvad istmed krudisema külgedel olevate plastikute vastu.
Ja teha pole vist suurt midagi...
Kui siis raadio kõvemaks keerata ;)
Kasutaja avatar
Andrei

Seda küll jah, kuid see kriuksumine tuleb nagu istme keskelt seest nagu mingi vedru vms!
Executive

Kui külg käib plastiku vastu, siis aitab hästi paar tilka tavalise vedela silikooni vahele panemine.
Sel juhul peab siis seda kohta aeg ajalt puhtaks pühkima ja uuesti siis silikoon vahele.
Iste sisu parandamisest on muidu SIIN juttu.
Veel, mu mäletamist mööda, oli üks hästi vana teema koos piltidega jne, kus oli vedrude probleem käsitletud. Kahjuks ise ei suutnud seda leida.
Kasutaja avatar
Andrei

Tänud info eest, võtan lähiajal asja ette!!!
mellow

Mul oli midagi taolist ja mõtlesin end juba halliks mis asi seal kuskil kriuksub ja kus ma midagi lahti pean lammutama. Viga oli nii lihtne tegelikult. Minul kriuksus turvavöö kinnituse plastikkorpuse all liigend mis muutus vägagi häälekaks juba väikese ebatasause peale. Tilk universaalõli ja probleem kadus. Uskumatu kuidas miski nii väike asi võis põhjustada häälekat kriuksumist. Liiguta tühjalt seda turvavöö kinnituse asjandust igatpidi ja kuula, äkki sul sama lihtne asi.
zaazk

Kusjuures enda Saabil täpselt sama asi oli, mõtlesin ka juba pikemat aega, kas iste kriuksub kusagilt või tuleb see krigisemine ikkagi kusagilt mujalt. Lõpuks avastasin samamoodi, et kriuksub hoopis turvavöö klamber, nii lihtne see viga oligi, natuke õli ja vaikus majas. Proovi järgi järgmiselt, sõida korra ilma turvavööd peale panemata ja pärast turvavöö kinnitatult. Kui alguses ei kriuksu ja pärast krigiseb, siis tuleb samamoodi sealt turvavöö lukustist see heli.
Kasutaja avatar
dreamer12
Auto: Saab 9000 Aero 2,3T MY96; Saab 9-5 Aero Hirsch TTiD MY11
Kontakt:

Mul oli midagi taolist ja mõtlesin end juba halliks mis asi seal kuskil kriuksub ja kus ma midagi lahti pean lammutama. Viga oli nii lihtne tegelikult. Minul kriuksus turvavöö kinnituse plastikkorpuse all liigend mis muutus vägagi häälekaks juba väikese ebatasause peale.

Mul teeb 9-3 kõrvaliste sama. Aitab turvavöö alumise otsa nihutamine ca 1 cm ja saabub alati vaikus. Mingi koht on kus see krudisema/kriuksuma läheb. Õli pole pannud. Nihutamine on alati piisav trikk olnud.
https://www.wellnessorbit.com - vaimse vormi e-koolitused ettevõtetele
http://www.headandlead.com - visioonid, planeeringud & ettevõtluskonsultatsioonid
Kasutaja avatar
Andrei

Tervist,

Eile tõstsin istme üles ja vaatasin sinna alla ja ei leidnud küll midagi lahtiolevat. Mõnipäev rohkem aega siis tõstan istme täiestivälja saab paremini defekteerida! Juhiistme alumine turvavöö kõrv on nö fikseeritud ja liigendid ma seal küll ei näinud olevat ja kui istme peale vajutades tuli see kriiks ikkagi vasakult poolt. Eks võtan mõnipäev istme täitsa maha siis äkki saab targemaks.

Küsimus veel istme külge läheb juhe ja tundub, et seal ka mingi airbääg - kas oleks mõistlik enne akul juhe maha võtta kui seda pistikut näppida?

Või piisab süüte välja keeramisest ja võtme eemaldamisest?
Kasutaja avatar
Andrei

Nii mõni aeg möödas ja viga leitud ... ikkagi turvavöö klamber krigiseb. Tänud kõigile vihjete eest!
Vasta