9-5 Nupumehed, palun aidake!

Vasta
KotkasT

no nii kõik nupumehed, palun aidake!
9-5 ´98a 2.3L 125kw LPT automaat!
probleem: tühikäigul mootor töötab ühtlaselt (käigukastil P ja N asendites), aga kui lülitan käigu sisse(R või D või 3, 2, 1) ja hoian pidurit all ja gaasi ei anna siis mootor hakkab justkui "ära surema" ("pöörded kukuvad"-mootor turtsub) enamasti ikka jääb käima aga vahest olen pidanud fooritaga autot ka uuesti käevitama :(
PS! sõites maanteel pöörded 1,5...5t pööret kõik toimib hästi!

Probleem algas ca pool aastat tagasi ning selle ajavältel olen kolm korda Saabiantis käinud - probleem endiselt lahendamatta! Autot testitud ja diagnostitud, küll juhtmed autole järgi pandud ja erinevaid juppe vahetatud/proovitud väidetavalt. Lõpuks leiti olevat DI blokk defektne - saabiantist diagnoos. Tellisin tehasest uue ning vahetasin koos süüte küünaldega - probleemi see aga ei lahendanud. Helistasin neile - soovitati kütuselisandit kasutada -ehk aitab - kaks paaki lisandiga sõites autot korda ei teinud.
Käisin nüüd viimane kord kohal ja vestlesin seal ühe remondi meistriga, selgitasin probleemi, mees oli murelik ja tuli meelde minu auto küll - ütles, et selle autoga on kõike proovitud ja testitud - "ei oskagi nagu midagi rohkem vahetada või teha" natukese mõtlemise peale soovitas akul juhtmed maha võtta ning paari tunni pärast tagasi panna -"niiöelda ajule suur reset"
-eile võtsin akult juhtmed maha ning täna panin tagasi, kalibreerisin kliimaseadme ning tegin test sõidu 20km ning minu suureks pettumuseks on probleem endine!

Kas keegi oskab öelda mida ma peaksin edasi tegema, vahetama või kuhu pöörduma?
Kasutaja avatar
cilpkonn

Kas Audaceri gurude Trionicu ja iisakuga oled proovinud kontakteeruda? Nemad on seal igasugu imeasju teinud..
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

lahe, kui pika jutu kirjut ;)
aga kas piduri vaakumvõimendi kontrollitud??
õhuleke kuskil sealt. see 9-5 puhul pidevalt surev detail. vahest anab märku sisinaga pidurdamiselsalongis juhi jalgadejuurest.
et kui hoiad piduri peal, siiis jamab, aga mis siis kui ei hoia??
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
KotkasT

piduri vaakumvõimendi vahetati ka, et probleemi lahendada - probleem jäi endiseks!
Nüüd vähemalt korralik vaakumvõimendi :)
Soovitaja

Kui õhulekkeid ei ole,võiks siibrit proovida!
Pealegi võiksid ikka sinna tagasi minna,kuhu oled hulk raha jätnud.
Kui lähed mujale,alustatakse ikka otsast peale ja küsitakse "jälle!pappi :(
P.S. DI ei tekita selliseid sümptomeid !
Kas aut.kastiõli on normis?
bumps

Pealegi võiksid ikka sinna tagasi minna,kuhu oled hulk raha jätnud.

Ja jätta veelkord, missest, et abi ei saa...
Vasta