Ratta polt kadunud

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Vasta
margusmaa

Vahetasin nädalavahetusel talveks teised veljed alla ja minu üllatus oli suur kui avastasin, et tagumisel vasakul rattal on üks poldiauk tühi :freak: Kas on tõesti võimalik, et kui 4 polti on tugevasti kinni siis üks otsustab ennast lahti kruttida ja kaob ära? Lihtsalt huvi pärast küsin, kas kellegil on veel sellist asja juhtunud?

Kahju on veel sellest ka et mul olid plastikust katted poltidel peal ja nüüd on üks puudu.
napoleon
Auto:

Alati võib olla, et rehvivahetuses unustati kiiruga üks polt üle pingutada. Olenevalt sellest, millised veljed autol all on, võib muidugi olla reaalsem, et keegi üritas velgesid pihta panna, aga asi jäi mingil põhjusel pooleli.
ivark

Ei ole juhtunud aga ma keerasin selle Saabi võtme puruks sisuliselt, mistõttu ostsin omale korraliku ristvõtme selle plekkheebli asemele, seega, sina kaotasid poldi, mina võtme:-)
Ega neid Saabi velgesid naljalt ei varasta keegi, nadi poldivalem ja enamus Saabiomanikke mingeid high-value velgesid ei kasuta.
Ma vaatasin oma polte, üsna rõvedad näevad välja ja isegi kui plastikkate on peal, ma tean, et seal all on selline kole, karvane ja roostes polt. Kas keegi on kasutanud ka paremaid polte, on mingeid vähemroostetavaid variante äkki?
que

Kas sa vahetasid ise rehvid ära või lasid kuskil vahetada?
Endal on nii juhtunud, et lihtsalt polt on töökojas jäänud panemata
või polt on jäetud lihtsalt pessa loksuma :mad:
Nüüd olen ise igakord kohal ja vaatan asja ise üle

Kunagi žigulliga oli nii, et ratas tuli üldse sõidu ajal alt ära kuna ainult paari poldiga oli kinni
kui sedagi :D
Everyday Regular SAAB guy!
margusmaa

Kevadel lasin töökojas teised rattad alla panna ja siis olid kõik poldid paigas. Kuskil kuu aega tagasi kontrollisin rehvirõhku kõikidel ratastel ja 100% kindlalt oleks näinud kui üks polt puudu on. Kuna mul on talve rataste jaoks teised poldid siis hetkel on kõik 20 tk olemas. Käin mõni päev kuskilt lammutusest läbi ja hangin suve velgedele mõned poldid tagavaraks juurde. Kahju on ainult sellest plastikkattest mis poldi peal sest ei tea kas suudan selliseid kuskilt leida :(

Üks pilt ka juurde siia.

Lisatud failid
ill
Saabiklubi liige

Mul on neid katteid, võin mõne tasku pista.
Kasutaja avatar
Motorhead
Auto:

Minul on Saabi veljepolte.

Kui vähegi viisakas kohas rehve vahetada, siis keeratakse rattad dünamomeetriga üle.
Ei tule lahti, ega ei jää ka alla kinni, väljaarvatud juhul kui keegi on otsustanud vale koonusega poldid osta.
Soovitaja

Pane sellised rattapoldid,millel koonus osa jookseb vabalt poldi suhtes!
Siis sellist asja ei juhtu,et mõni polt jalga laseb!..
Egas muidu aastaid tagasi,kampaania korras Saabidel rattapolte ei vahetatud!
Vasta