Ja mure ise selline: auto sai ostetud näidikute ja süüteluku veaga. Eelmise omaniku sõnul pidavat aitama süüteluku ja näidikute ploki vahetusest (mille sain kaasa 1995a 900).
Probleem järgmine: näidikutest töötab ainult spidomeeter, muud näidud ja valgustus ei tööta. Kogu aeg põleb punane hüüumärgiga kolmnurk. Samas suunatuld näitavad nooled vilguvad, käsipiduri ja tulede märgutuled ka töötavad. SRS vilgub kogu aeg. Näidikute valgustus hakkab vahepeal mõneks sekundiks tööle ja siis kustub ära jälle. SID näitab ainult välistemperatuuri, kilomeetrid ja kütusekulu on nullis kogu aeg. Samas kui jahutusvedelikku tuli juurde lisada, siis seda SID ütles. Ka raadio (mitte originaal) lülitab ennast ise välja. Kui sisse tagasi lülitada, siis töötab mõnda aega ja lükkab siis ennast jälle kinni.
Peale auto ostmist masin enam käima ei läinud kaks päeva. Süüde läks sisse, aga starterit andes tegi ainult plõks. Mitte midagi muud. Ja proovisin palju palju kordi. Ja siis kolmandal päeval ärkas iseenesest ellu (nagu jeesus

Tegelikult kolmandal päeval lihtsalt lambist proovisin, et kas käivitub ja auto oli matsupill. Nüüd olen sõitnud paar nädalat ja käivitumise probleeme pole olnud.
Lahendus: siin foorumis surfates ja erinevaid teemasid lugedes olen aru saanud, et kelladeploki viga on külmjoodetes, mis tuleks üle joota. Ise seda teha ei oska ja teine näidikute plokk olemas, seega proovisin seda külge. Tööle ei hakanud, ainult SRS vilkus (ka spidomeeter ei töötanud nagu teistel kelladel). Uus näidikute plokk tuleb vist arvutiga autole tuttavaks teha nagu ma aru olen saanud.
See auto mittekäivitumise viga, selle ma ajasin süüteluku kaela. Aga jälle teemasid lugedes sain aru, et vist tervet süütelukku ei ole vaja vahetada (mehaanilised osad töötavad kõik ilusti) ja oleks vaja vahetada ainult süüteluku kontaktplaat. Automaadil ja manuaalil peaksid need vist erinevad olema…
Nüüd tuleb hulk küsimusi: kas minu mõttekäik on üldse õige või olen ma hoopis millestki väga valesti aru saanud? Kas kellade ploki ja süüteluku viga võivad omavahel kuidagi seotud olla või on lihtsalt tegemist kahe erineva veaga? Kas ma võin panna enda autole lihtsalt mõne teise 900 kellade ploki või on nii, et turbokate ja vabalthingavate omad ei hakka omavahel tööle? Automaadi ja manuaali süüteluku kontaktplaadid peaksid olema erinevad, aga kui ma võtaks mõne uuema aasta 900 automaadi pealt jupi, kas see sobib? (foorumis on Ivometsal 900 automaat turbokas müüa 1997 aasta oma varuosadeks. Mõtlesin, et kui selle auto kontaktplaat osta ja enda autole panna, kas siis see sobib).
Saigi vist kogu probleem lahti kirjutatud, tänud ette juba kaasamõtlejatele.