Saab 9-3 veateade traction control failure

Vasta
reimzik

Tervitus!

Mõtlesin, et uurim mõnelt targemalt, et milles võib probleem olla.

Autoks Saab 9-3 2003 a. 2.0t 129kw

Asi algas sellest kui külmemate ilmadega ei tahtnud auto enam käivituda. Süüte sisse pannes kuulen, et bensupump töötab aga auto ei käivitu. Lugesin kuskilt, et asi võib olla nõrgas akus ja süüteküünaldes. Ostsin mõnelmad uued, vahetasin ja auto hakkas kohe tööle. Peale paari päeva tekkis sama mure, panin süüte sisse, pump lööb aga auto ei käivitu. Pärast mõnda aega läks käima ja SID lõi ette veateate traction control failure.

Milles võib asi olla, kas traction control failure ja mitte käivitamise vahel võib olla mingisugune seos?

Ette tänades! :)
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Tundub, et traction control error on tagajärg mitte põhjus. Ilmselt mingil momendil kaob side mootori jutmise (ECU) ja veojõu kontrolli elektroonikaga. Hetkeline elektrikatkestus äkki või viletsad massijuhtmed?
Kui starterit annad, kuidas "veab"? Või starter ei hakkagi tööle?
reimzik

Tundub, et traction control error on tagajärg mitte põhjus. Ilmselt mingil momendil kaob side mootori jutmise (ECU) ja veojõu kontrolli elektroonikaga. Hetkeline elektrikatkestus äkki või viletsad massijuhtmed?
Kui starterit annad, kuidas "veab"? Või starter ei hakkagi tööle?

Kui starterit annan siis veab ilusti.
reimzik

kas kellelgi veel mingeid mõtteid?
Kasutaja avatar
welts

Minul endal annab vahel seda viga seotuna gaasi pedaali positsiooni anduriga vms. Täpset veakoodi ma peast enam ei mäleta, tuleb see siis kui ma pikalt gaasi põhjas hoian.

Samas vaevalt sa käivitades gaasi põhjas hoiad :freak:
reimzik

Minul endal annab vahel seda viga seotuna gaasi pedaali positsiooni anduriga vms. Täpset veakoodi ma peast enam ei mäleta, tuleb see siis kui ma pikalt gaasi põhjas hoian.

Samas vaevalt sa käivitades gaasi põhjas hoiad :freak:

Ei hoia põhjas.
Kasutaja avatar
welts

Aga sa arvuti oled järgi pannud?
Mina siiamaani olen lugenud opeli/GM-i obd kaabli ja softiga enda diisli veakoode. Mootori koodid annab kõik kenasti kätte. Seal olid ka Saabi bensukad minu meelest olemas. Softi nime võin hiljem järgi uurida.

Parim variant muidugi lasta tech2 järgi panna, pädevad inimesed võivad aidata. Sest no veakoodid peaks mõne aja mälus ikka seisma. Hetkel ennustame lambist siin.
reimzik

Aga sa arvuti oled järgi pannud?
Mina siiamaani olen lugenud opeli/GM-i obd kaabli ja softiga enda diisli veakoode. Mootori koodid annab kõik kenasti kätte. Seal olid ka Saabi bensukad minu meelest olemas. Softi nime võin hiljem järgi uurida.

Parim variant muidugi lasta tech2 järgi panna, pädevad inimesed võivad aidata. Sest no veakoodid peaks mõne aja mälus ikka seisma. Hetkel ennustame lambist siin.

Tänud welts!

Käin jah kuskil diagnostikas siis saab täpsema ülevaate! :)

Keegi oskab Tallinnas mingeid kohti pakkuda?
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Vasta