Tervist,
Küsimus selline, et kas mootori aju on võimalik remontida? Kui jah siis kuskohas ?
Kuna sain kahest kohast vastuse oma murele et aju ei anna impulssi starterisse või ei võta vastu. Ei käivita kuna elekter ei jõua starterisse vist et mootorit käivitada või miskit sellist.
ning kui aju vahetada kas siis oleks võimalik ka mingi võimasm sinna kohe panna asemele ehk 9-5 aero 184kw-ne ??? Või sellised asjad ei ole nii lihtsad ?
Andke nõu targemad ?
Tänan.
Saab 9-3 SS Aero mootori aju???
- Cyber
- Täiesti Mõttetu Mölaööbik
- Auto: 9000 '96, V70 '03
- Kontakt:
ei selline asi ei ole võimalik. 9-5 ja 9-3 SS on täiesti erineva mootorijuhtimisega. Küll aga on võimalik ajus olev tarkvara üle kirjutada. Sellega meil siin paar härrat tegelevad vajadusel.ning kui aju vahetada kas siis oleks võimalik ka mingi võimasm sinna kohe panna asemele ehk 9-5 aero 184kw-ne ??? Või sellised asjad ei ole nii lihtsad ?
Remondi koha pealt ei oska kahjuks sõna võtta ,aga kui tegu just mingi väga ilmse külmjoote vms-ga pole, siis kahtlen, kas õnnestub midagi teha.
- Homersimpson
- Saabiklubi liige
Ma pisut kahtlen, et T8 viga on. Välistada seda ei saa, aga ... Eeldaks pisut rohkemat nokimist ja diagnoosimist. 
Mis riistapuudega see diagnoos pandi (ja kelle poolt)? Kui seda ei tehtud Tch-2`ga,pole sel diagnoosil (vigane T8) mingit väärtust. Starteriblokeeringut võivad põhjustada kümned seotud vead. T8 viga oleks suht harvaesinev.
Tervist,
Küsimus selline, et kas mootori aju on võimalik remontida? Kui jah siis kuskohas ?
Kuna sain kahest kohast vastuse oma murele et aju ei anna impulssi starterisse või ei võta vastu. Ei käivita kuna elekter ei jõua starterisse vist et mootorit käivitada või miskit sellist.
ning kui aju vahetada kas siis oleks võimalik ka mingi võimasm sinna kohe panna asemele ehk 9-5 aero 184kw-ne ??? Või sellised asjad ei ole nii lihtsad ?
Andke nõu targemad ?
Tänan.
Saabidega seotud voodoo ja -abi
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
- Homersimpson
- Saabiklubi liige
Paistab et rohkem kahtlusi ega erimeelsusi peale Viki juttu ei ole kellegil![]()
Ega ei saagi olla ...
Aga kas tasub kuskil targa elektri Hr juures lasta seda ehk vaadelda või see kõigest ajutine lahendus asjale?
Sest võtmega oli ka mingi teema et ei võtnud omaks jne. Soovitas VM uut mingit blokki hinnaga 380 eur. Aga sainsama asja tehtud lukuabi vendade juures 15 euriga ja funkab siia maani kenasti, kui üks ukseluku surnud mootor välja jätta?
Et mis arvate spetsialistid tasub või mitte?
Sest võtmega oli ka mingi teema et ei võtnud omaks jne. Soovitas VM uut mingit blokki hinnaga 380 eur. Aga sainsama asja tehtud lukuabi vendade juures 15 euriga ja funkab siia maani kenasti, kui üks ukseluku surnud mootor välja jätta?
Et mis arvate spetsialistid tasub või mitte?
9-3SS aju üks ilmselt peamistest nõrkustest on see, et pistikupesa laseb vett/niiskust läbi. Roostetavad kontaktid ja neile pole just lihtne ligi pääseda. Hullult on jootmistööd ja alati ei anna ka see tulemust.
Ma pakun, et odav see töö pole.
Mul paar aju (sarnase probleemiga) vedelevad, pole viitsinud neid väga ribadeks veel katkuda...kuigi jootekolb seisab õigetpidi käes küll
Ma pakun, et odav see töö pole.
Mul paar aju (sarnase probleemiga) vedelevad, pole viitsinud neid väga ribadeks veel katkuda...kuigi jootekolb seisab õigetpidi käes küll
Nagu aru saan siis kõike võimalik parandada, aga kùsimus et kas see seda vaeva ja rapsimist õigustab ka pärast ja mis hinna eest? Kuna koos tõõga uus aju nii 450 euri siis murevabam ja lihtsam vahetus ja pikem garantii? Saan õieti aru?
Täpselt nii.Kuna koos tõõga uus aju nii 450 euri siis murevabam ja lihtsam vahetus ja pikem garantii? Saan õieti aru?
T8 aju parandamisel mina näiteks küll mingit garantiid ei julgeks anda.
Sama kehtib ka muu veekahjustusi saanud elektroonika puhul.
Nagu aru saan siis kõike võimalik parandada, aga kùsimus et kas see seda vaeva ja rapsimist õigustab ka pärast ja mis hinna eest? Kuna koos tõõga uus aju nii 450 euri siis murevabam ja lihtsam vahetus ja pikem garantii? Saan õieti aru?
Eks see remontki läheks 300 ringis maksma (kui just mõni hea tuttav ei remondi) ja tulemust ette ei tea.
No jah ma nagu olengi kahe vahel et kas pikendada vana asja eluiga veel veidi. Või löoobuda sellest sebimsest ja putitusest ning panna uus ja anda alla
et tea mida siis teha või kuidas 
Palju neid üldse keegi remontinud on või taastanud ? ja kui edukalt või edutult siis ?
Palju neid üldse keegi remontinud on või taastanud ? ja kui edukalt või edutult siis ?
Vist nelja on remonditud ,millest üls õppis lendama.