Parempoolse esimese ukse nupp ei liigu kui puldist kinni lahti vajutada. Lisaks avastasin täna, et ka aken ei liigu sellel uksel üles alla kui nuppu vajutada. Kas viga võib ehk olla pistikus, mis ukse külge tuleb? Kas on kellegil veel miskit sellist juhtunud? Lisan siia pildi ka sellest, mis viga tabloo peal näitab.
Lisatud failid
Kesklukk ja akna tõstuk ei toimi.
Minul on ka uksenupuga aegajalt jama aga paar korda käsitsi üles-alla ja töötab puldist jälle(kuigi viskan ikkagi pilgu peale kinnipanemisel).Kunagi oli aknaga sama probleem,võtsin polstri ära,puhastasin pistikud ja töötab siiamaani.
-
- SaabiJumal
- Auto: Saab 92 1954, Saab 9-5 2005, Transit
on esinenud kahte viga:
ukse ploki pistik lahti ( eriti kui keegi on hooletult pistikut tagasi pannud)
aju on lolliks läinud ( kõige lihtsam ukse pistik posti juurest lahti võtta ca minutiks ja kokku tagasi)
aju on lolliks läinud ( kõige lihtsam ukse pistik posti juurest lahti võtta ca minutiks ja kokku tagasi)
on esinenud kahte viga:
Võtsin pistiku natukeseks ajaks lahti aga võibolla oleks pidanud natuke kauem olema igatahes viga veel ära ei kadunud. Üks võimalik viga on ehk veel see et juhe mis ukse vahel on kuskilt katki läinud. Üks töökaaslane soovitas, et kui ust liigutada ja juhe katki siis kui mingil hetkel ühendust annab hakkab ukse valgustus vilkuma. Siis oleks viga teada ja saaks edasi mõelda kuidas juhe ära lappida. Kui koju lähen siis katsetan õhtupoole kui juba pimedam on.
Mul parempoolne esiuks juba pikemat aega kesklukuta. Kui keskaju õhtule läks ja välja tuli vahetada, siis lootsin, et ka see jama laheneb, aga ei miskit. Pesa olen lahti võtnud ja klemmid täitsa puhtad. Samas talvel suure külmaga paar korda töötas.on esinenud kahte viga:
SID näitab sama viga, mis Margusmaa`l
Lisaks saan pagasniku luuki avada vaid ühe korra pärast seda, kui olen just luku maha võtnud. Muul ajal tuleb luuki avada juhiukse nupust või puldist.
Häbi minule, et ma pole seda veel korda lasknud teha.

Proovisin kahte asja ja ei olnud kummastki kasu.
1.Uurisin manuali ja selle järgi on igale uksele eraldi 30 amprine kaitse. Kõrvalistuja ukse kaitse on nr.8. Kiskusin selle välja ja vahetasin tagavara kaitsme vastu (kuigi traat oli terve aga proovimise pärast). Midagi ei muutunud.
2.Kiskusin ukse küljest pistiku lahti ja käivitasin masina. Niipalju oli erinev, et tabloo peal oli uus kiri. Kui siis masina seisma jätsin ja pistiku tagasi külge panin siis oli see kiri kadunud ja jälle vana kiri tagasi.
Hetkel siis mõistus otsas ja pöördun oma murega Saabe hästi remontida oskavate meistrimeeste poole. Õli tahaks järgmisel kuul ära vahetada ja ehk saab siis ka ukse korda. Lisan paar pilti ka veel jutu lõpuks:)
Lisatud failid
1.Uurisin manuali ja selle järgi on igale uksele eraldi 30 amprine kaitse. Kõrvalistuja ukse kaitse on nr.8. Kiskusin selle välja ja vahetasin tagavara kaitsme vastu (kuigi traat oli terve aga proovimise pärast). Midagi ei muutunud.
2.Kiskusin ukse küljest pistiku lahti ja käivitasin masina. Niipalju oli erinev, et tabloo peal oli uus kiri. Kui siis masina seisma jätsin ja pistiku tagasi külge panin siis oli see kiri kadunud ja jälle vana kiri tagasi.
Hetkel siis mõistus otsas ja pöördun oma murega Saabe hästi remontida oskavate meistrimeeste poole. Õli tahaks järgmisel kuul ära vahetada ja ehk saab siis ka ukse korda. Lisan paar pilti ka veel jutu lõpuks:)
Lisatud failid
Kuna täna päike paistis ja ilm oli kena siis otsustasin veel natuke uksega mässata. Üks töökaaslane pakkus, et ukse sees on ehk massi juhtmel kehv ühendus seega otsustasin, et piilun ukse katte alla ja kui seal midagi ei avasta siis rohkem enam midagi ise leiutama ei hakka.
Ukse katte mahavõtmisel on kõige nõmedam selle plastik katte maha katkumine, mis on käepideme peal. Vaikselt urgitsesin ja serv oli lahti ning tee mis teed aga ära tulla ei tahtnud. Kuna mul oli siit foorumist kuskilt meelde jäänud, et see tulebki lihtsalt jõuga ära tirida siis hakkasin sellest kinni, ise mõeldes, et kas jääb terveks või ei. Igatahes see plastik on suht sitke ja sain selle tüki tervelt kätte. Edasi oli juba lihtne kruvid lahti kruttida ja siis uksepolstrit servadest sikutades oli selline tunne nagu mingid trukid läksid klõps ja klõps igaltpoolt lahti ning oligi uksekate mul peos.
Nüüd aga sellest põnevamast osast ja pahanduse tekitajast
Esimene asi, mis uksepolstri taga silma hakkas oli üks oranz pistik, mis lahtiselt tilpnes. Pistsin selle sobilikku avasse, mis tühi oli ja kui proovisin, kas ukse küljes asjad funkavad siis minu rõõmuks kõik toimis. Viga oli siis selles, et pistik oli lahti 
Üks, millest ma hästi aru ei saa on see et sellel oranzil pistikul on ju lukustusnaga küljepeal, mis teeb klõpsaka kui pistik kinni lükata. Kuidas see sai üldse välja vajuda aga ega seda vist välja ei mõtle ka. Lisan paar pilti ka siia juurde.
Lisatud failid
Ukse katte mahavõtmisel on kõige nõmedam selle plastik katte maha katkumine, mis on käepideme peal. Vaikselt urgitsesin ja serv oli lahti ning tee mis teed aga ära tulla ei tahtnud. Kuna mul oli siit foorumist kuskilt meelde jäänud, et see tulebki lihtsalt jõuga ära tirida siis hakkasin sellest kinni, ise mõeldes, et kas jääb terveks või ei. Igatahes see plastik on suht sitke ja sain selle tüki tervelt kätte. Edasi oli juba lihtne kruvid lahti kruttida ja siis uksepolstrit servadest sikutades oli selline tunne nagu mingid trukid läksid klõps ja klõps igaltpoolt lahti ning oligi uksekate mul peos.
Nüüd aga sellest põnevamast osast ja pahanduse tekitajast

Üks, millest ma hästi aru ei saa on see et sellel oranzil pistikul on ju lukustusnaga küljepeal, mis teeb klõpsaka kui pistik kinni lükata. Kuidas see sai üldse välja vajuda aga ega seda vist välja ei mõtle ka. Lisan paar pilti ka siia juurde.
Lisatud failid