Kriuksumine esisillas

Vasta
Kasutaja avatar
Rauno

Tere,

oskate ehk nõu anda, mis võib tekitada esisillas (tundub, et vasaku esiratta juures) kõvat kriuksuvat heli. Paremale pöörates ei kriuksu, otse sõites ühtlasel kiirusel siledal teel ei kriuksu, väikesel kiirusel tavalisel auklikul teel kriuksub häirivalt, vasakule pöörates ja seejuures natuke pidurdades on tunne et miski kukub kohe alt ära, väikesel kiirusel õrnalt pidurdades sama lugu.

Krigin tekkis peaaegu üle öö.

Kas võib olla amordi tugilaager - see peaks vist rohkem raksuma kui kriuksuma?

Pole olnud võimalust masinat veel kuhug kanalile ajada ning kas ma siiski ise seda tuvastada suudaks - veermik minu jaoks suht must maa.

Tänud ette!
ARZT
Auto: 9000 Aero, III Gen Camaro350, Chevy AstroVan, Chevy TransSport, Volvo242

Mul oli sarnane jama. Juba hakkasin rattalaagrit kahtlustama, jõudsin äragi tellida....Aga sama äkki kui see tekkis, ta ka kadus. Tõenäoliselt oli mingi kivi vms kuskil vahel. See võib ikka väga jubedat häält teha :)
lemps14

Tasub uurida jah kõigepealt piduriketta taga olevat plekki, et sinna vahele ei oleks mingit kivi sattunud, samas võivad klotsid hakata otsa saama või siis laager. (ühegi puksiga ei tohiks hakata kriksuma midagi)
Kes sõidab?
Katus sõidab!
Aga kui katust pole...
Kasutaja avatar
Rauno

Kiviga pole kindlasri tegu. Heli meenutab just, kui kaht niisket kummitükki kokku hõõruda. Vahest harva on suutnud heli ka kaduda ca 3-4km ja siis ilmub jälle tagasi.
ARZT
Auto: 9000 Aero, III Gen Camaro350, Chevy AstroVan, Chevy TransSport, Volvo242

Mina välistasin enda juhtumi puhul ka kivi ja muu prahi...Aga võta näpust :)
lemps14

Minul tegi sellist häält (Nagu Kahte Kummipuksi Oleks surve all kokku surutud) rummu peale kinni kiilunud laager. Aga sul vist uuem Saab juba kus laagri koos rummuga saabki
Kes sõidab?
Katus sõidab!
Aga kui katust pole...
lemps14

Minul tegi sellist häält (Nagu Kahte Kummipuksi Oleks surve all kokku surutud) rummu peale kinni kiilunud laager. Aga sul vist uuem Saab juba kus laagri koos rummuga saabki
Kes sõidab?
Katus sõidab!
Aga kui katust pole...
lemps14

http://www.saabiklubi.ee/foorum/viewthr ... ?tid=20567
Siin minu murega teema
Lõppes kaa laagri vahetusega
Kes sõidab?
Katus sõidab!
Aga kui katust pole...
Kasutaja avatar
Rauno

Kas teil oli laagri krigisemine seotud ka niiskusega, st. panin tähele, et kui ilm on kuiv, siis ei krigise, niiske ilmaga hakkab kriuksumine pihta?

Laager peaks olema tal koos rummuga jah.
lemps14

2002 ja edasi on koos rummuga varem eraldi osad(ülemineku aega ei oska täpselt õelda tegelt). Aga mingi niiskus ei mõjutanud minu kriginat.
Kes sõidab?
Katus sõidab!
Aga kui katust pole...
Vasta