Juhiiste ebamugav, lumbar support paigast ära?

Autod, mille tootmisel GM-i käsi juba kõvasti mängus on.
Vasta
Kasutaja avatar
Scorps
Auto: Saab 9-5 2009 1.9 TiD 129 kW

Kena kevadet!

Mure selline, et selg on hakanud viimasel ajal valusaks jääma sõites. Juhiistmel käib alaseljatoe reguleerimine ("lumbar support") seljatoe küljel asuvast kettast, mis siis muudab seljatoe alumise keskmise osa kumerust. Reguleerimine küll toimib, kuid isegi kõige seesmises asendis on seljatoel tuntav horisontaalne mügarik, samas kui selja alumisele ja ülemisele osale jääb tuge väheks.

Kõrvalistuja iste, kus vastav süsteem puudub, on iroonilisel kombel palju mõnusam - istud justkui korvis.

Küsikski, kas see on normaalne või on seal süsteemis midagi paigast ära? Kas ja kuidas saaks seda reguleerida/parandada, et see mügarik rohkem istme sisse tõmbuks ning seljatugi lamedam oleks?

Auto on 2000. aasta 9-3, istmed riidest ja käsitsi reguleeritavad.

Aitäh!
richard

Kusjuures täheldasin seda enda masinal ka. 9-5 99a. Sama süsteem (käsitsi). Isegi täiesti sisse keerates tunda. Lahendasin nii, et lasin tagumenti madalamale ja sättisin seljatuge ka, nüüd enam väga ei tunne, sest mu enda selgroog on teises asendis. Ma usun, et see iste ongi selline...
Kasutaja avatar
Scorps

Proovisin täna panna jope varruka seljatoe alaosa ja selja vahele ning parem sai. Nüüd vaja veel mügarikust ülespoole ka miski padi vaadata ja korras :D

Sellegipoolest, kui saab seda süsteemi kuidagi reguleerida, ootan nõuandeid :)
richard

Proovisin täna panna jope varruka seljatoe alaosa ja selja vahele ning parem sai. Nüüd vaja veel mügarikust ülespoole ka miski padi vaadata ja korras :D

Sellegipoolest, kui saab seda süsteemi kuidagi reguleerida, ootan nõuandeid :)

Mul hakkas alguses selg valutama aga tõsiselt, proovi istet natuke teise asendisse panna teiste sätetega ka, siis see mügarik jääb sulle seljal teise koha peale, selgroog teise asendisse ja siis on mugav. Eks pead ise parima leidma, enda lahendusest kirjutasin enne.
AndresV
Auto: 40/60 rida6
Kontakt:

Kui pikki otsi sa sõidad kui selg valusaks jääb? Teisi 9-3-sid oled proovinud? Meie pere autodel ma kummalgi ei tunne seljaga, et seal miskit häirivat oleks.

Meenub, et mu vanal NG-l hakkas umbes 10. aasta vanusena juhiistme (ilma toeta) seljatoest porolooni välja pudisema. Paari aasta pärast jäi järele, poroloon sai otsa :eureka:.
Kasutaja avatar
Scorps

Jah, reguleerisin veel ja aitas. Sättisin seljatuge püstisemaks, istet madalamaks ja sai parem küll. Kuigi mingi padjakese tahan siiski alaselja jaoks panna.

Sain just proovida ka teist samasugust autot - kõik oli samamoodi. Porolooni pudenenud pole :P

Aitäh!
AndresV
Auto: 40/60 rida6
Kontakt:

... Porolooni pudenenud pole :P
Vähemalt tead, mida oodata :P
Vasta