Ostsin ühe kasutatud kompressori, aga enne kui see vanaga asendada, tasuks see üle ka kontrollida, et kas kõik toimib. Kus seda teha saaks lasta?
Autokliima.ee palun mitte soovitada, sest mina venekeelt ei mõista ja seal ainult seda räägivadki. Lisaks jäin eile ilma 20'st eurost, sest panin nende juurde aja kliimakompressori diagnostikaks (selgitamaks välja, mis kompressoril viga on), aga ainuke asi mida nad tegid, oli see, et eraldasid minujaoks 15 minutit, lasid minu süsteemi oma kallist freooni surtsu juurde ja ütlesid et "kamprjessor kaputt" ja saatsid minema.
Mõtlesin et ei hakka enda vana kompressoriga üldse jamamagi siis, et panen uue (kasutatud). Aga jah, et tasuks see ka enne üle testida, seniks kui ta veel ilusti maas on ja põlvepeal vaadata annab. Aga kuhu viia? Palju jälle maksma pean?
Ühtlasi võite soovitada kohta, kes selle vahetusega hakkama saaks. Troost küsib 100€. Kas teeb ka mõni soodsamalt ära? Ise ma ei julge vahetama hakata. Ei taha kemikaalidega väga tegeleda ja selle kompressori mingi õlivahetus tundub ka keeruline. Lisaks on see kõige ligipääsmatum koht ever, et kuskil õue-pääl teha.
Kus lasta testida kliimakompressorit? (Tallinnas)
Siin foorumis on selline reklaam- http://www.saabiklubi.ee/foorum/viewthr ... ?tid=17368
Minu tehtud teemas viidati kellegile, kes pidi head tööd tegema, ei oska kommenteerida...
http://www.saabiklubi.ee/foorum/viewthr ... ?tid=22436
Samas sain ise autokliima.ee-st küll abi, vahetati kliimakompressori tihendikomplekt, koos süsteemi täitmisega läks 200.-
1 aasta anti garantiid ka, eks ole näha, kaua kestab...
Margiesinduse remondikalkulatsioon (loe uus kompressor) oli u 800.-
http://www.saabiklubi.ee/foorum/viewthr ... ?tid=22436
Samas sain ise autokliima.ee-st küll abi, vahetati kliimakompressori tihendikomplekt, koos süsteemi täitmisega läks 200.-
1 aasta anti garantiid ka, eks ole näha, kaua kestab...
Margiesinduse remondikalkulatsioon (loe uus kompressor) oli u 800.-
A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster / J.Clarkson
Autokliimas on stend kompressori testimiseks, paremat kohta ei oskagi pakkuda. Samas kompressori vahetuse teeks Saabiantis. Troosti jätsin krooni ajal kliimaremondiga kokku 9650.- raha, mitu korda täideti, viisin uue radika, jälle läks tühjaks, kokkuvõttes maha vistatud raha. Saabiantis tehti lõpuks asi korralikult korda, arve 900.- aga eks kooliraha tuleb ikka maksta enne kui õige koha leiad kuhu oma raha jätta 

Ennist siin surfasin eBays ja vaatasin uusi kompressoreid. Kõikidel uutel kompressoritel oli kirjas, et "fits any Saab 9-3 from 98-02" ja sealt sain ka arusaama, et kõikidel 9-3og'del on samad kompressorid ja sain siit foorumikaaslase käest ühe kasutatud 9-3 kompressori, mis peaks töökorras olema, aga pagan ikkagi on 2,2TiD'il täiesti erinevad need kompressorid - enda viga, tegin vähe eeltööd.
Nüüd teen hoopis nii, et sain selle Üllariga kokku lepitud järgmiseks nädalaks ja vaatab mul selle siduri üle kompressoril. Kui teda imemehe all tuntakse, siis äkki teeb minu originaali kompressori ka korda veel. 170 000 ei tohiks küll kompressorile veel surmav eluiga olla. Vähemalt pole küll kuulnud et keegi neid vahetaks väga agaralt sellise läbisõidu juures.
Näis mis saab. Suvi tulekul - külma on vaja.
(muide kui keegi tahab või teab kedagi kes tahab seda 2,2Tid kompressorit kommihinnaga, siis võtke ühendust kasutajaga iz350, viin talle selle täna tagasi)
Nüüd teen hoopis nii, et sain selle Üllariga kokku lepitud järgmiseks nädalaks ja vaatab mul selle siduri üle kompressoril. Kui teda imemehe all tuntakse, siis äkki teeb minu originaali kompressori ka korda veel. 170 000 ei tohiks küll kompressorile veel surmav eluiga olla. Vähemalt pole küll kuulnud et keegi neid vahetaks väga agaralt sellise läbisõidu juures.
Näis mis saab. Suvi tulekul - külma on vaja.
(muide kui keegi tahab või teab kedagi kes tahab seda 2,2Tid kompressorit kommihinnaga, siis võtke ühendust kasutajaga iz350, viin talle selle täna tagasi)