tühikäik jupsib

Tonnised ja nende mured
Vasta
cordulio

ull värk. hommikul autot käima pannes kargavad kohe pöörded 3000 ja natuke päälegi. langevad siis kui tühikäigukalpil (mootoril) korraks pistiku tagant ära tõmban. siis on pöörded normaalsed. natuke aega mööda linna ringi uhades on pöörded jälle kõrged kusagil 2000 peal.
olen kuulnud kahte asja 1) kas viga on õhulugejas 2) tühikäigu anduris mis on kollektori küljes. mis teie oskate üelda?
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk
Auto: päris mitu...

mina teeksin kõigepealt iac ja throttle body puhtaks ning siis vaataks edasi. too ju ei maksa miskit

kuidas sul võimsusega on? jõudu on? puterdab?
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

Throttle body ja tühikäigu klapp mõjutavad kindlasti.
Tühikäigu mootor kaku maha, tee carburator cleaneriga puhtaks. Vaata et klapil ei oleks kriimustusi, kui on pole päästa enam midagi. Klapp liigub korralikult kui kogu mootorit käes keerutades klapp oma nõrgukese vedruga hakkab inertsi tõttu kolksuma. Kui ei siis jõudu puhastamisel. Ma leotasin ühe tühikäigu mootori klapi osa pool ööpäeva atsetoonis, seejärel pesin veel carburator cleaneriga. Klappi võiks puupulgaga hästi ettevaatliukult (klapp on kergelt deformeeritav ja kriimustatav) avada ja lasta jälle sulguda, siis on näha kas kuskilt imbub veel sodi välja.
Alles sellise jamamise peale enam kuskilt pigi jäänuseid immitsema ei hakanud.

Tänud Trionicule õpetussõnade ees, seekord uskusin ja näe aitaski.
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

Oot oot, lugesin esimest postitust uuesti. Kui juhe ära tõmmata ja pöörded langevad - siis on ju klapp korras kuna vedru toimel ta sulgub. Või mis?
cordulio

mis voi kes see IAC on??
algul ta suri mul lihtsalt peale gaaasipedaali lahti laskmist välja seepeale ma puhastasingi klapi ära. pääle puhastust käima pannes pani kohe irm kõrgetel pööretel uluma. sõites iga peatuse ajal on pöörded erinevad. sõites 2000 pöörde juures järsult sidur alla vajutades tahab välja surra.
throttle body ja klapp puhastatud.
võimsus pole ka nagu vähenend ja ega ei puterda ka. aga tundub nagu kütsut oleks hakkand rohkem sööma.
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

proovi teist sama nrga õhulugejat
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
cordulio

võiks poovida küll.
a selline asi veel et kas see on tühikäiguklapi andur mis on kollektori üleval gaasiklapi võlli otsas must boschi karbike. ja kui ma seda käega keeran mis siis juhtuma peaks. mul ei juhtu igatahes midagi
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

see suur, et ära puutu asju, kui asja ei tunne. lähene sellest printsiibist.

gaasiklapi võlli otsas olev must karbike peab tegema väikese klõpsu, kui gaasi trossi hakkad liigutama.
seda tuleb kuulatada seisva mootori korral.
ja gaasi tross peab olema lõtv. selle trossi pingutamisega võib see klõps kaduda, mis annab teada, et systeem saaks aru, et peab olema tyhikäik.
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk

Trionic mul seda musta karpi reguleerides tühikäigu samuti paika sai... peaaegu. Kuna mul on seal teise nr-ga õhulugeja.
cordulio

siis viga peab mul olema ikkagi õhulugejas voi selles mustas karbis?
must karp näeb mul küll selline väga räsitud välja.
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk

sa vaata, kas sul see pistik seal ikka korralikult ühendust annab?
mul oli see traadinäraks, mis seda pistikut kinni hoiab ära kadunud ja tihti oli pistik lihtsalt ära kukkunud ning siis hakkas igavesti lahedat asja tegema oligi vist tühikäik rõvedalt kõrge.
kui sul ikka mahti on siis mine käi Trionicu juurest läbi või sa võid ju ka viljandis olles Särje juurde minna, sest see karbike mõjutab pöördeid keerates suures määral.

Lisatud failid
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

tutvumiseks

Lisatud failid
cordulio

tänud teile !!
nüüd avastasin veel sellise asja et. võtsin õhulugeja maha ja avastasin et sinna on õli sattunud. minuteada sinna küll ei tohi tilkagi õli minna. isegi õhufilter oli natuke õline.
suur

Algselt postitas: cordulio
tänud teile !!
nüüd avastasin veel sellise asja et. võtsin õhulugeja maha ja avastasin et sinna on õli sattunud. minuteada sinna küll ei tohi tilkagi õli minna. isegi õhufilter oli natuke õline.

Karterituulutus ei toimi korralikult või mis? Ega õli mujalt vist eriti saagi sinna.

EDIT: Kui kõik õline, siis on kindlasti ka IAC klapp õline. Tee see korralikult puhtaks nagu qdwin soovitas. puhastamisest on juttu ka seal lehel:
http://saab9000.com/procedures/fuel/iac.html. Muidugi ma ei tea, järsku vanematel mudelitel mõned asjad teisiti...
Trionic
Saabiguru

vanadel LH pritsetel tuleb aju viia service reshiimi,alles siis võib regullida,muidu unastab järgmisel käivitusel ära .
Vasta