Probleem TCS-ga

Teemad elektroonikast...
Vasta
Nastix

Nüüd juba kahel korral on juhtunud, et auto käivitamisel kaob tühikäik ära, auto sureb välja ning armatuuril jäävad põlema punased TCS CTRL tuled ja aku tuli. Gaasiga mängides on võimalik auto käimas hoida ning kui kohe sõitma hakata, siis kaovad tuled ära.
Autoks 1991 aasta 2,3 turboga tonnine.
Milles viga ?
Mayhem

Tere!

Mul autol sama jama vahel. Aeg-ajalt käivitades jääb TCS control tuli põlema ja tuurid jäävad väga madalale (enam vähem poole väiksemaks kui tavaliselt). Auto kipub nii välja surema ja üldse on elu-eest tarvis lapatile litsuda, et ta liigutaks end.
Minul tihti aitab see, kui ma natukese sõitmise peale auto täiesti seisma jätan (ka süüte keeran välja), ning kohe uuesti käima panen. Siis liigub jälle normaalselt, küll aga tihti tahab ta pikemat seismist... say 45min - kuni 1h.
Ise arvan, et probleemi viga võib olla abs anduris, millepealt TCS (Traction Control System) ka enda andmed võtab. Kas see siis ei tööta korralikult või kardab ta mingist punktist niiskus või on ühenduses juhtmetel mingi jama. Igal juhul mindagi hakkab seal mädanema või on juba mäda.
Sarnane proble on siin foorumis juba üleval olnud sealt sain ma näpunäiteid parandamise maksumuse kohta jne.

Parimat
May

Auto on mul ka 9000 cs 2,3 turbo ainult automaat kastiga ja 93 aasta
Nastix

Ise mõtlesin esialgu samuti niiskusele, sest asi algas pihta esimesel käivitamisel peale pesulas käimist, kus lasin ka põhjapesu teha.
andreas

Halvim variant on ETS süsteemi ülesütlemine..... tuleb arvestada päris korraliku väljaminekuga :mad:

Ammendava vastuse annab ainult testeriga diagnoos.
KaidoV

See peaks ju olema "limp mode" ehk aju leiab, et kuskil on viga ja laseb sul läbi häda koju/remonti "longata" Samas teeb sõidu nii ebamugavaks, et sa kindlasti ei unustaks viga kõrvaldada.
Kasutaja avatar
tulipunanetalleke

Mul endal ka sama viga ja katsun selle esimesel korral kõrvalda.
Asi on keeruline selle tõttu, et siin ei anna juppe vahetada(pole lihtsalt saada) vaid tuleb kõik lahti võtta ära puhastada ja siis uuesti kokku panna.
Nõuab igatahes suurt väljaminekut nii või naa.

:(
KaidoV

Minu jutu pool pointi jäi kirja panemata - see "limp mode" minu arusaamise järgi ei peegelda sugugi ainult TCS'i vigu. Ehk siis ta vilgutab neid tulesid ja laseb läbi häda sõita ka muude vigade leidumisel. Eks targemad anna mulle vastu pead kui valetan.
Trionic
Saabiguru

Umbes pooltel juhtudel on limpamine kadunud peale vaakumvoolikute vahetamist(tuleb kõigil vahetada tegelikult),mõnel ets ise peetis,mõnel pedaaliandur.Tech-2 ikka abiks.
Vasta