Tere
Selline asi, et SID naütab hästi väike kütusekulu, keskmine 4.2l, tegelikult aga kuskil 7l, kas seda saab kuidagi kalibreerida või mis?
auto on 9-3 2.2 TiD
Kütusekulu
Peabki tiksuma seistes suuremaks. Arvutatakse ju liitreid distantsi (100km) kohta, mitte liitreid minutis vms. Viimasel juhul oleks koha peal tiksudes number väiksem kui sõites.Mul on vastupidi.Sõites näitab üpris täpselt aga kui kohapeal seista, siis tiksub kulu järjest suuremaks.
- skyline
- Auto: Kia ProCeed GT/ oli Saab 9-3 Aero
Ei tea, kas seda tasubki veana võtta, see SID-l näidatav arv on ju väike tehasepoolne vale rahustamaks kasutajat tehnoandmetes toodud keskmisele kulule sarnaneva keskmise kulu kuvamise läbi
Kui SID kuvaks üks-ühele tegeliku näiduga, siis oleks vihased kliendid vast peagi ummistanud Saabi esinduse ukseläved nõudes auto remonti, kuna tegelik kulu on kõvasti suurem tehase lubatust.
Ka minu bensukal on SID näidatava ja täispaagi meetodil mõõdetava vahe ca 1 liiter ning vahel enamgi. Viimane näide oli, et SID näitas viimase 220 km keskmiseks 11,3, täispaagimeetodil sain aga hoopis 12,6 sajale. Viimase 6000 km keskmine täispaagi meetodil on kusjuures 11,1 sajale, tehas lubab keskmiseks 9,5 sajale.
Aga sellegipoolest ei kurda, sest seda sai ka autot ostes arvestatud, et ega Aero Saabiga ökonoomsussõite ei võida

Ka minu bensukal on SID näidatava ja täispaagi meetodil mõõdetava vahe ca 1 liiter ning vahel enamgi. Viimane näide oli, et SID näitas viimase 220 km keskmiseks 11,3, täispaagimeetodil sain aga hoopis 12,6 sajale. Viimase 6000 km keskmine täispaagi meetodil on kusjuures 11,1 sajale, tehas lubab keskmiseks 9,5 sajale.
Aga sellegipoolest ei kurda, sest seda sai ka autot ostes arvestatud, et ega Aero Saabiga ökonoomsussõite ei võida

Vajadusel aitan Tartus-Tõrvandis igat marki autode veakoodide lugemisel (OP-com, Delphi, Autocom,Autel Maxiscan seadmed)
-
- Juhtkoer
- Auto: 9-5 Aero MY04 MT Sedaan, 9-3 Viggen MY00, NG900 2.0T SE MT MY95, Mannerg 771
Autoreisil kuvab SID nii NG900 turbol kui ka 9-3 Viggenil 7.5l sajale. Distants 600-6000 km. Kiirus GPS'i 90km/h. Paagimõõtmine näitab täpselt sama. Linnas tehtavad kiirendused ja seismised mõjutavad keskmist väga palju.
Kuidas teie SID näitab seda kütusekulu? Minu 9-5 Aero näitab kütusekulu nö reaalajas ainult peale clear-mist. Sõidan mõned kümned km maha, jääb kulu ühe koha peale toppama, heal juhul ainult number peale koma 10km peale muutub.
Teil ka nii?
Teil ka nii?
Jah. Nii peabki. Kompu arvutab vimase x km läbitud teekonna keskmist ja x ei ole 5 ega 10 km vaid tublisti suurem arv.
Kuidas teie SID näitab seda kütusekulu? Minu 9-5 Aero näitab kütusekulu nö reaalajas ainult peale clear-mist. Sõidan mõned kümned km maha, jääb kulu ühe koha peale toppama, heal juhul ainult number peale koma 10km peale muutub.
Teil ka nii?
Keskmine kütusekulu ja hetkeline kütusekulu on kaks erinevat asja. Saab näitab sul keskmist kütusekulu. Sellest hetkekulu välja lugeda võib ehk vaid esimesed sekundid peale nullimist