O: 9-5 universaal 1,9 diisel

Soovid osta aga vajad nõuannet... Aita sõbral SAAB'i osta.
Vasta
Kasutaja avatar
vallikas

Tere, sõber pööras minu tähelepanu 9-5le, mil 1,9 diisel aiste vahel. Enne polnud selle margi peale nagu mõelnud-vaadanud. Mugav, suur, mulle juba söödava hinnaga. Sama öko kui mu praegune pill (millele olen paar korda 800 euri sisse ladunud, lugesin, et 1,9 rihmavahetus on 450ga tehtav).

Tean, et infot leiab siit lademetes, kuid küsin konkreetse masina kohta. Saabiparandajad on tuttavad sellisega? Omanikust teab keegi midagi, kõige odavam 1,9 motoga universaal 9-5 praegu Eestis, kas seetõttu peaks eemale hoidma?

http://www.auto24.ee/used/1693717

EDIT: See auto siis saabiantis käinud, Rootsist toodud, ajalugu pole. Korra mingit vett näidanud paagis, vahetatud kütuse veeandur? Pukse esisillas vahetatud, midagi ikka keeramisel pidi klobinat veidi tegema. Esiklaas, õlid ja vedelikud vahetatud, selle omaniku käes olnud pool aastat, ostis kuna teised autod katki ja oli autot vaja suvel. Viimasel ajal seisnud, talvel -20 tahtis täkku, -10 juures käivitus umbes 5 sek. Saatsin saabiantile järelepärimise, kas selle raha eest on auto või mis, kui rihmavahetus pole tehtud, tuleks see siiski kohe teha ju, jutt sisselaske purunemisest 200000 juures (oli nii?) kõlab ka üsna õõnsalt.

Sellel muidugi konks ja webasto kah, juba parem, võiksin tööautost volvost üldse loobuda. http://www.auto24.ee/kasutatud/auto_pil ... _missing=1

EDIT: Ja väike uurimus näitas, et teine auto on seotud Jõgevas asuva autode kahjukäsitluse, ülevärvimise ja klaasivahetusega tegeleva ettevõttega.

Tulistage :gun:
Kasutaja avatar
vallikas

Palun inffi, mis on selle mootori puhul rihma ja veepumba vahetuse välp? 60, 70, 90 tuh?

Millega võiks lõppeda tahmakassetita sõit, kas automaadiga saab torud tahmast puhtaks sõita? Vanal volvol audi mootoriga lükkan nn Keila ringi 3000-3500 pöördega ja ülevaatusel kõik tipp-topp tahmatestis. Kas automaadiga saab ka nii teha?
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

D asemel näiteks 2 peale kang ja sõidadki pöörded laes.

Üldiselt olen ma aru saanud, et diisli puhul ei tohi ökotamisega kokkuhoidu otsida. Tuleb sõita nagu bensukaga, korralikult vajutada ja pöörded ikka ülespoole ka lasta. Kaotad pisut küttes, võidad kõikvõimalike kinnitahmuvate asjade vahetuse pealt. Siis ei ole vaja ka "torusid puhtaks sõita".
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Herki

Esimest autot on siin juba varem arutatud. Tegu Rootsi taksoga ls üle 400 000 km http://www.saabiklubi.ee/foorum/viewthr ... ?tid=21907
Teise kohapealt info puudub, aga arvestades auto vanust ja hinda, siis eks sellegi masina katusel on võibolla kunagi kollane plafoon olnud. Saab ei ole küll kallis auto, aga päris nii odavalt ka head masinat kätte ei saa;)
Kui manuaal kast ei hirmuta, siis mul on ka üks diisel maja ees ja kui masin sobib ning tahtmist jagub, siis võiksin ta ka teoorias maha müüa.

Herki
Kasutaja avatar
vallikas

Herki. Saada u2u ja räägi lähemalt. Ostuplaan on tõsine ja hiljuti sain tõsist nõu. Tänaseks 2 autot testitud.
Kasutaja avatar
vallikas

Herki. Saada u2u ja räägi lähemalt. Ostuplaan on tõsine ja hiljuti sain tõsist nõu. Tänaseks 2 autot testitud.
Kasutaja avatar
vallikas

:wall: kopp on ees auto otsimisest. Pakkuge veel palun :)

Soov on universaal, koeravõrk või -võre, konks, katusereelingud, suusaluuk, hea kui on kaks võtit, webasto, istmesoojendused, teine jooks rehve valuvelgedel.... põhimõtteliselt vahet pole kas manuaal või automaat, kuigi eelistaks isegi automaati. Ei taha halli nahksisu ja puitdekoori salongis. Mõnes aspektis võin veel pirtsakas olla, näiteks värvi osas.

Vahepeal olin Rootsist toomas V70 bi-fueli, aga rootslane hüppas viimsel hetkel alt ära ja tõstis auto hinda müügikuulutuses. Sõidukit on vaja, aga olen siiski valiv ja kuigivõrd ka hinnatundlik. Auto tuleb teiseks autoks abikaasale lastega.
napoleon
Auto:

1,9 diisleid on üldse vähe müügis. Kui lisada veel nimekiri nõudmistest ja hinnatundlikkus, siis peadki kannatust varuma ja kuulutustele peale passima. Kui hindu vaadata, siis hetkel Saabi müüa on mõtet vaid siis, kui mõni teine Saab silmapiiril on või kui näpud ikka väga tõsiselt põhjas on, sellest on tõenäoliselt ka suht vähe pakkumisi ja veel vähem neid, mida tõsiselt kaaluda tasuks ;)

Kui seda teiseks autoks vaatad, siis mina vaataks nõudmised kriitilise pilguga üle ja muuhulgas mõtleks ka selle peale, kas teine auto ikka peab ilmtingimata diisel olema.
Kasutaja avatar
vallikas

Napoleon, auto peab praeguse (nö ehitusauto) igiliikuri 850 asemele astuma (selleks konks, katusereelingud ja suusaluuk, mis pole mingi elustiili värk, vaid meile vajalik). Kui elukohta muudame, siis peab ta ka põhiliseks läbisõitjaks saama ligi 70-se kilometraažiga päevas. Seega bensukas ei tule kõne alla. Hinnatundlikkus on võibolla vale sõna, ma mõtlen seda, et turu kallimat sõidukit ei osta, odavaimat ka mitte. Mul ei ole soovi suurt kuist liisingut maksta.

Õiglane hinnaklass 2006-2007 aasta 9-5 diislil peaks olema siis 5000-6000, ma saan aru. Alumine ots pigem siis räbalamad ja taksod.
Kasutaja avatar
sourdenis

Kasutaja avatar
skyline
Auto: Kia ProCeed GT/ oli Saab 9-3 Aero

Soov on universaal, koeravõrk või -võre, konks, katusereelingud, suusaluuk, hea kui on kaks võtit, webasto, istmesoojendused, teine jooks rehve valuvelgedel.... põhimõtteliselt vahet pole kas manuaal või automaat, kuigi eelistaks isegi automaati. Ei taha halli nahksisu ja puitdekoori salongis. Mõnes aspektis võin veel pirtsakas olla, näiteks värvi osas.
No offence, aga nende kriteeriumitega komistad varem või hiljem siinsel pisikesel turul mõne endise takso otsa, mis sobivaks keritud. Kui oled valmis diisli asendama bensukaga ning siis ka 2,0 biofueli ei osta võib isegi õnneks minna ja mittetakso saada.
Mine too/lase tuua parem ise miskit sobilikku Rootsist.
Vajadusel aitan Tartus-Tõrvandis igat marki autode veakoodide lugemisel (OP-com, Delphi, Autocom,Autel Maxiscan seadmed)
Kasutaja avatar
vallikas

skyline, midagi ei ole offencida. Auto24 ongi järjest taksokahtlusega elukad saab 9-5 universaal ja v70. Osad neist on ka tõestatult taksod. Lisaks sellele on eestlaste maitse ikka k***di masendav. Kõik on üks must ja hõbedane, oleks mõnigi sinine või punane või roheline. Kerimine pidi olema moes ka Rootsis enne ülevaatusi, rääkis mulle ühe bi-fueli takso Eestisse toonud ja taksode rentimisega tegelev mees. Tundub, et 4000-6000 hinnaskaalas polegi midagi head saada, pigem võtagi siis juba mingi 12-aastane alla 3000 ja pane remonti üks summa, et korralikum asi saada. Või siis liisi pigem midagi, mis 10000 kanti maksab. Mulle selline mulje hakkab kooruma. Varem olin selles osta odav enam-vähem auto, ära liisi parteis, aga ajapikku arenedes ei taha nagu pere ka enam selle peagi 18-aastase 850ga sõitma panna, et võiks nagu kaasaegsem olla neil ja too vana trakats siis ehituse/trööpamise jaoks.
iisak

Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
Kasutaja avatar
D116
Auto: SAAB 9-5 2007 2.0T Biopower Vector ST4 218kW, CITROEN C3 Shine 2019 1.2 60kW

:freak:
Lisadest 0
+ mitte kõige parema reputatsiooniga koht. Aiast välja ei anna sõita, seega kasti tööd ei ole kuidagi võimalik kontrollida.
__In Boost We Trust__
Kasutaja avatar
vallikas

Illimar, seda punast olen piilunud :) Eile leidsin selle ka, aga väike googel näitas, et veidi kahtlane auto http://www.auto24.ee/used/1691480
Kasutaja avatar
vallikas

Otsitud ja leitud auto, lõpuks. Lukku!
Vasta