Moi!
Üks põnev lugu ja ühtlasi ka abipalve seoses kojameestega.

Mingi aeg tagasi lõpetas töölepingu kojamehe hoovastik. Õues, külmetavate kätega panin siis uue, aga õige pea selgus, et kojamehed olin külge natukene valesti asetanud, nii et vasakpoolse pingutusvedru krigises iga tõmbega ja parempoolne kippus õrna kolksuga klaasi all oleva plastiku peale jooksma. Häbi tunnistada, aga probleemi lahendama asusin alles peale naise korduvaid, irooniast nõretavaid märkuseid.

Krigisemise lahendasin nagu üks korralik nõukogude ajal (lõpus) sündinud meesterahvas, traadi jupi ja näpitsatega aga see kuradi parempoolne.... Ma olen vist nüüd mingi 4-5 korda seda juba vihma käes lahti võtnud ja tagasi pannud aga päris õigesse kohta pole veel õnnestunud seda tagasi panna. Küll jookseb ikka sinna alla plastiku peale, või siis jääb lollakalt kõrgele silmanurka töllerdama. Ühikas elades, oli sealse kojamehe käitumine suht sarnane.

Ja nüüd siis see osa mida hea lugeja on pikisilmi oodanud - abipalve: On siin mõni SS-i piloot, kellel mõõdulint, joonlaud vms. alaliselt vöö peal või mõnes muus piirkonnas ripub? Noh, et mõõdaks n.ö. "0" asendis mõlema kojamehe otsa kauguse sellest alumisest plastikust ära, ja siis kirjutaks õige vastuse siia ja siis ma paneks täpselt samamoodi ja siis oleks naine õnnelik? Supleriga pole mõtet vehkima hakata, millimeeter siia-sinna pole eriti oluline. Minu mõttekäigu selgituseks allpool väike illustratsioon kah.
Muidugi ma märkasin, et töötamise ajal, teevad kojamehed kerge nõksu null-asendist allapoole ka. Võimalik, et panin hoovastiku ka natukene nihkesse kuidagi. Aga enne selle lahti võtmist, prooviks kojamehed enam-vähem jonksu saada.
Lisatud failid