Soft-i uuendus

Vasta
Kasutaja avatar
ndr3k
Auto: 9-3SS MY04 2.0t Vector, TurboX

Mõned küsimused tarkvara uuenduse kohta. Ma olen siit ja sealt lugenud et inimesed on oma SS-l lasknud soft-i uuendada ja aeg-ajalt on see lahendanud mingeid naljakaid probleeme. Mul näiteks on aeg-ajalt olnud järgmised huvitavad sümptomid, mida esmalt kuidagi seletada ei oskagi:
  • Vahest käivitades on SID-le visanud hoiatused "Rear Fog light failure" või "High mounted brake light failure". Esinemine on täiesti rändom ja samas kõik tuled toimivad. Võib-olla asi hoopis kuskil klemmides vms?
  • Mõned korrad on juhtunud, et audiosüsteem + suunatulede "tiksumine" ei toimi. Aidanud on korraks kaitsme eemaldamine. Laisematel hetkedel on ka peale mitmendat käivitust ise ellu ärganud.
  • Täna näiteks jäi tagurdusanduri signaal piiksuma. Võtsin käigu välja, jätsin isegi seisma, võtsin võtme ära - ikka piiksus. Aitas uuesti käima pannes R-peale panek ja uuesti N- peale.
  • Kaks korda olen CEL-i näinud. Ükskord näitas mingi temp. anduri viga ja teine kord throttle body viga. Vist veits hooletu küll, aga kustutasin ära ja mitme tuhande km. möödudes pole uuesti ilmunud.
  • Parktulede peale keerates kogu aeg SID-l "false-positive" "R/L low beam failure". Masin nagu ei saaks aru et ma ise kurat keerasin tuled maha.

Ja nüüd küsimused:
  1. Kas mõni nendest vigadest võiks olla seletatav / lahendatav tarkvaraga.
  2. Mida see soft-i uuendus üldse endast kujutab? A la "bugfix pack" või ainult mingi ECU teema või mis? Turvapaigad? :D
  3. Kuidas teha kindlaks, mis versioon minu masinal peal ja mis on n.ö. "latest and greatest". Ilmselgelt TECH2, aga kas tegemist on vähemalt peal oleva tarkavara kindlaks tegemisel sellise asjaga, millega võiks hakkama saada suvaline kodus garaaži sahtlis TECH2-te omav entusiast? Või on isegi lugemise puhul tegemist edasijõudnute teemaga? Uue peale laskmisest ilmselt pole mõtet rääkidagi.
  4. Ja siis veel selline asi et, kas keegi on enda tarkavara teemaga Tartu "esinduses" käinud ja abi saanud?
    [/list=1]

Vist sai nüüd kõik ära küsitud. Kõike korraga vastama ei pea. Kui tunned, et tead ainult mõnda vastust, siis anna julgelt tuld. See pole mingi Kuldvillak :D

E: enne kui keegi jõuab küsida: MY04
Kasutaja avatar
skyline
Auto: Kia ProCeed GT/ oli Saab 9-3 Aero

Sinu veateadete osas ei oska aidata, kuid kahtlustan mõne targa ploki viga kui asjad tegelikult korras on. Ise õnneks peale ühe aeg-ajalt streikiva ukseluku muude veateadetega pole jamanud.

Mis softi uuendamist puudutab, siis oma autol lasin peale automaatkasti remonti selle Tartu esinduses teha kuna peale remonti olid adaptsioonid vist veits peetis ja kast kohati robustne. Leidsidki mulle uue tarkvara ja lasid selle kastile peale. Sealt väljudes ilmnes, et Navi oli menüüs mitteaktiivseks muutunud. Egas midagi kui ots ringi ja lasti siis multimeediasüsteemile ka uuesti tarkvara peale. Sain Navi taas käima (mitte, et tast Eestis midagi kasu oleks)
Kast sai vist veidi paremaks küll, kuigi mingit drastilist erinevust ei märka peale uuendust.
Kaasfoorumlase abiga sai see suvi ka multimeediasüsteemile järjekordne update tehtud - tulemusena sain enda autole lisaks libatelefoni ja liba sinihamba ehk menüüdes on need aktiivsed, aga tööle neid ei saa :P

Ehk Tartu esindusest abi saab küll, aga ka siin foorumis on 1-2 Tartu kandi inimest, kellel Tech 2 olemas on.

Tech 2 ütleb, kas on ka uuemat softi saada ja nagu mina aru saan teeb Tech2 VIN järgi kuskil baasis päringu mille järgi saadakse teada, mis uuendust saad alla laadida ja alla laadimiseks on eraldi key-d vaja.
Iisak ja Trionic teavad mind ehk parandada.
Vajadusel aitan Tartus-Tõrvandis igat marki autode veakoodide lugemisel (OP-com, Delphi, Autocom,Autel Maxiscan seadmed)
wilddog
Juhtkoer
Auto: 9-5 Aero MY04 MT Sedaan, 9-3 Viggen MY00, NG900 2.0T SE MT MY95, Mannerg 771

Tech 2 käib sees mälukaart, kus vajalik sodi peal. Mälukaardid on erinevate versioonidega.
Kasutaja avatar
Homersimpson
Saabiklubi liige

Mälukaart Techi sees on üks asi, softi (de) uuendamine teine asi. Techiga loetakse konkreetse auto andmed ja seejärel kontrollitakse arvutis olevast andmebaasist mis seis on. Võimalikud uuendused laetakse Techi ja siis edasi autosse. Uuendusi võivad tahta misiganes pudinad autos. Minu masin näiteks uuendas kliima mooduli softi. Muud asjad olid ok.
Kasutaja avatar
ndr3k
Auto: 9-3SS MY04 2.0t Vector, TurboX

Kurat see asi misiganes seal nende tuledega majandab, käitub ikka üsna veidralt. Varsti olen vist iga jumala-pagana tulukese kohta mingi false-positive veateate ära näinud. Lisaks avastasin eile õhtul pimedas ühe huvitava fenomeni. Üks esimene parktuli vilksatab hästi õrnalt iga ~2 sekundi tagant. Ja tagumiste tulukeste juures on kuulda koguaeg sama intervalliga tiksumist. Isegi siis kui auto seisab ja võtit ees ei ole. Mul on tunne, et see tiksumine iseenesest võib-olla üsna normaalne nähtus, mingi pidev tulede kontroll? Aga tundub et selleks kasutatakse natukene liiga palju voolu, et paneb korraks parktule "põlema". Mis siis kui auto jätta nädalaks paariks seisma? Kas selline anomaalia ei või hiljem käivitamisel teatud komplikatsioone tekitada?
Kasutaja avatar
skyline
Auto: Kia ProCeed GT/ oli Saab 9-3 Aero

Kurat see asi misiganes seal nende tuledega majandab, käitub ikka üsna veidralt. Varsti olen vist iga jumala-pagana tulukese kohta mingi false-positive veateate ära näinud. Lisaks avastasin eile õhtul pimedas ühe huvitava fenomeni. Üks esimene parktuli vilksatab hästi õrnalt iga ~2 sekundi tagant. Ja tagumiste tulukeste juures on kuulda koguaeg sama intervalliga tiksumist. Isegi siis kui auto seisab ja võtit ees ei ole. Mul on tunne, et see tiksumine iseenesest võib-olla üsna normaalne nähtus, mingi pidev tulede kontroll? Aga tundub et selleks kasutatakse natukene liiga palju voolu, et paneb korraks parktule "põlema". Mis siis kui auto jätta nädalaks paariks seisma? Kas selline anomaalia ei või hiljem käivitamisel teatud komplikatsioone tekitada?

Ega sul led pirne sees pole? Need kipuvad strobo efekti tegema ja takkajärgi vilkuma. Hiljuti proovisin oma auto tagatule sisse kunagi eelmisele autole ostetud power lede ja need vilgutasid peale auto väljalülitamist kahel proovitud autol pikka aega takkajärgi.
Vajadusel aitan Tartus-Tõrvandis igat marki autode veakoodide lugemisel (OP-com, Delphi, Autocom,Autel Maxiscan seadmed)
Vasta