Hei.
Kuna olen värske saabi omanik, siis plaanin ära vahetada õli ja sinna kuuluva. Vahetusse lähevad: õli, õlifilter, küttefilter, õhufilter ja salongifilter.
Sooviks teada millist õli kasutada? Ning mitu liitrit läheb?
2.2 TID 92kw. Milline mootoriõli?
- Scorps
- Auto: Saab 9-5 2009 1.9 TiD 129 kW
Olen ka proovinud erinevaid õlisid ja Castrol EDGE'i julgen soojalt soovitada (ise olen kasutanud selle spetsiaalselt diislitele mõeldud Turbo Diesel varianti) - ei tea, kas juhus või ei, aga kui odavamaid õlisid tuli 10000 km jooksul ikka peale valada, siis see paistab kenasti sees püsivat.
Väike tähelepanek. Minu diisel saabil jooksis ca 2k peale õli vahetust saale kinni, sisse läks PB täisünt 5w40. Mingi aeg lammutasin mootori laiali ja see on nagu uus, ls vähemalt 325000, mingeid kulumis jälgi näha pole.
Sõbra zafiral hakkas ca 2k peale õli vahetust õlituli vahest vilkuma, just peale sõitu, kui vabakäiguga tööle jääb, sisse läks täissünt 5w40.
Nüüd Inglise foorumites kolades jääb ka mulje, et see mootor ei taha liiga vedelat õli???
Sõbra zafiral hakkas ca 2k peale õli vahetust õlituli vahest vilkuma, just peale sõitu, kui vabakäiguga tööle jääb, sisse läks täissünt 5w40.
Nüüd Inglise foorumites kolades jääb ka mulje, et see mootor ei taha liiga vedelat õli???