Saab 9-3 2.2TiD 92 KW sidur libiseb kiirendades?

Diislelmootoriga autode omanike rõõmustamiseks nüüd ka eraldi alajaotus.
Vasta
saab93

Täna sai täheldatud huvitavat käitumist auto poolt kiirendamisel. Nimelt 3-4 kui pöörded on ca. 1700 juures ning kõvemini gaasipedaali vajutades lööb üsna kiirelt pöörded sinna 2500-3000 kanti ning siis vaikselt tuleb kiirus järele. Kas see viitab siduri libisemisele või peabki kiirendusel pöörded nii lakke viskama et parem tõmme oleks ? 1-2 käiguga seda anomaaliat ei esine ning 5.-da puhul on vähe märgatav olnud.
Eelmanitud nähtust on olnud märgata kogu auto omamise ajal ehk ca. 7 kuud kuid pole lihtsalt nii tähelepanu pööranudki sellele. Tekkis mõte et ehk miski valesti.

Tänud ette kõigile vastajatele :)
Kasutaja avatar
rantto
Saabiklubi liige
Auto: Mälestused

Sidur libiseb. Mul kunagi samal masinal lekkis vanda otsa simmer, et ketas sai õliga kokku. Libises ka kuidagi veidralt ja ebakorrapäraselt.
saab93

Kas selle vastu aitab ainult sidurivahetus või on seal ehk mingi väiksem kala? Üldiselt siduri töös mingeid veidrusi ei märka. Seda nö. siduri libisemist pole isegi alati tunda vaid olen täheldanud seda pigem ainult siis kui mootor juba mõnda aega töösoe on olnud. Kas teistel 2.2TiD omanikel rohkem pole midagi taolist esinenud ?
Kasutaja avatar
rantto
Saabiklubi liige
Auto: Mälestused

Ega enne teada ei saa kui lahti ei võta. Kui juba siduri vahetuseks läheb siis ka vända otsa simmer ära vahetada, et paari järgneva aasta jooksul ei peaks uuesti laiali kiskuma.
saab93

Eile täheldasin jällegist seda niiöelda siduri libisemist kui sai sõidetud 5 inimesega autos ja maanteel kiirendades 4-5 käiguga. Siduri libisemisel peaks ju kiirendus toppama jääma, kuid mul hoopis niipidi, et kui pöörded 2500-3000 peale lööb siis kiirendab samamoodi ikka edasi.
Aga miks ma mainisin 5-te inimest autos sest ma olen täheldanud seda nähtust just siis kui autos on rohkem inimesi või raskema pagasiga.

Jään asjatundjate kommentaare ootama.
antila

Nüüdseks oled siis ca10 kuud sellise autoga sõitnud ja probleemi lahenduseks pole midagi ette võtnud? :eureka:
Sellisel juhul on asjatundja kommentaar: "Jätka samas vaimus!"

Tõsisemalt rääkides, endal oli sarnane jama. Libises ja ka justkui tundus, et sidur on läbi. Võeti lahti, sidur kõik veel okei, aga hooratas oli omadega õhtal. Remondi hind kokku ca 1500€. Kuna uus sidur oli juba muretsetud, siis läks vahetusse kogu krempel - ketas, korv, survelaager ja hooratas (kalleim asi, uue hind 700€ ringis)
saab93

10 kuud on nüüd uhke liialdus. Kas sina jookseksid töökotta probleemiga mis esineb kui kuuvarjutus ?

Seda hooratta jama olen isegi kartnud, aga päris eelduste põhjal ei tahaks juppe kokku ostma hakata.

Tänud, et oma lugu jagasid. Eks peab selle asja ette võtma.
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Mul pirukal lekkis hoopis käigukasti poolne simmer ja mööda võlli läks õli ketta peale. Vända poolne simmer ei tohiks väga libisemist põhjustada, sest õli pigem asetseb hooratta taga ja sealt paisatakse see juba vastu sidurikoda laiali või voolab niisama mööda mootori külge alla.
flood
Auto:

2.2 diisli puhul remont kindlasti nii kulukas pole, sest tavaline ühemassiline hooratas peaks kasutusel olema. 1,9 puhul on asi keerukam ja moodsam,
saab93

Seda tean kindlasti väita, et mu 2.2TiD-l on kasutuses kahemassiline hooratas. WIS-is on ka kirjas see.
saab93

Tõstataks taas teemat kuna siduri libistamise tunnuseid pole kuu aega juba näha olnud ei üksi sõites ega ka täis autoga. Kuulaksin targemate nõuandeid kuidas oleks õige käituda. Ise ei jookseks midagi veel vahetama.
johnson

Sõbral sama teema, ka pikalt selline anomaalia olnud, kui targemaks saab võin teada anda.
saab93

Sidur vahetatud ja süda rahul, hooratas oli korras õnneks.
Vasta