Maanteeameti kampaaniad

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Vasta
Kasutaja avatar
vvs
Pealik
Auto: Dodge Charger SXT

Tänasest kuni neljapäevani, 14. - 16. oktoobrini on sõidukiomanikel üle Eesti asuvates tehnoülevaatuspunktides võimalus kontrollida tasuta oma sõiduki tulede ja rehvide korrasolekut ning vastavust normidele. Vajadusel ja võimalusel saab sõiduki tuled ka kohapeal ära reguleerida.

Pilt

LINK: http://www.mnt.ee/index.php?id=26379
Saab, Saab, Saab - Ükskord ikka Saab
richard

Ja tehke see tulede regull tasuta ära kui muidu raha ei viitsi kulutada vms, ja soovitage sõpradel ka. Ma panen varsti kapotile automaadi ja hakkan tulistama neid kes veel regullimata lähituledega vastu kärutavad. Pimedaks võib jääda nii :gun:
KT100
Saabiklubi liige

Käisin täna http://www.maitene.ee punktis oma masinal tulesid reguleerimas. Ok koht, esimest korda sinna ülevaatusele minnes saab 20 € tehtud.
A ja nad pidid aastaringselt tasuta tulesid reguleerima.
Kasutaja avatar
vvs
Pealik

Sai ka ära käidud :) Juhipoolne tuli näitas näkku :P
napoleon
Auto:

Tuled on minul alati ülevaatusel tasuta paika keeratud, kui mõni pisut valesti näitab. Rehvide kontrollimiseks on hetkel vist pisut vale aeg, veel loetud nädalad on ongi aeg talverehvid alla panna.... ja noh, Saabil pole rehve ju keeruline ise kontrollida, kui ikka märja ilmaga hoogsamalt kohalt võttes TCS armatuuris põlema hakkab, siis on aeg uute rehvide peale mõtlema hakata ;)
Kasutaja avatar
TGB
Saabiklubi liige

Mis selle asja mõte on?
Tulede kontroll ja tasuta ka veel... Super! Seda tehakse korralisel ülevaatusel niikuinii. Tasuta reguleerimisest ei ole selle "kampaania" tutvustuses juttugi.
Tasuta rehvide kontroll? :freak: Uskumatuid asju suudab inimese aju välja mõelda :D
Kasutaja avatar
skyline
Auto: Kia ProCeed GT/ oli Saab 9-3 Aero

Mis selle asja mõte on?
Tulede kontroll ja tasuta ka veel... Super! Seda tehakse korralisel ülevaatusel niikuinii. Tasuta reguleerimisest ei ole selle "kampaania" tutvustuses juttugi.
Tasuta rehvide kontroll? :freak: Uskumatuid asju suudab inimese aju välja mõelda :D

On ikka mõtet. Mina sain eelmine sügis ülevaatuse 2 aastaks ja vahepeal on vahetusse läinud nii xenon pooltule kui ka kaugtule pirnid ja tänasel kontrollil TÜV punktis ilmneski, et tuled näitavad veidi liiga kõrgele mida ka ise kahtlustasin. Reguleeriti paika ja seda tehti tasuta nagu ütleb ka kampaania. Suht koht kindel on, et pirni vahetusega ajab tuled veidi paigast ära. Minu eelmisel pirniõgardist Mazdal tuli näiteks pooltule pirni vahetada 2-3X aastas ehk mitu korda sai tulesid näpitud ülevaatuste vahelisel ajal.
Minu meelest igati tervitatav kampaania :beer: Olen ka varasemalt sellist kampaaniat kasutanud tulede kontrolliks ülevaatuste vahelisel ajal. Kui iga aasta ülevaatusel käia, pirnid peavad ja selle aeg kattub sügise algusega, siis ehk tõesti pole väga suurt tolku.
Vajadusel aitan Tartus-Tõrvandis igat marki autode veakoodide lugemisel (OP-com, Delphi, Autocom,Autel Maxiscan seadmed)
Kasutaja avatar
vvs
Pealik

Minu arvates on taolised kampaaniad just hea võimalus oma autot lasta kontrollida. Kodusel teel saab tulede kõrgust samuti kontrollida aga see nõuab juba teatud ettevalmistust ja piisavalt aega sellega tegelemaks.
Elu on näidanud (tänava pilt ja ka mõned praktilise meelega kodanikud kelle jaoks auto on ainult tarbeese, ei enamat), et ega naljalt üks "tavaline" auto omanik ei viitsi oma auto tulede eest väga hoolt kanda. Hea kui poole aasta jooksul kasvõi lähitule või numbritule pirni viitsitakse vahetada :P

Minu auto tulede kontrolli- ja regulliga läks aega ca. 2 minutit ja kogu lugu :) Andis vähemalt kindlustunde, et nüüd on asi paigas :cool:
Kasutaja avatar
pumps

Sama siin, käisin ja lasin tuled ära reguleerida. Aega võttis oma 5 minutit ja nüüd võib südame rahuga edasi kimada. Soovitan kõigil oma tuled ära kontrollida.
pumps
richard

Tublid, teie jääte automaadist puutumata. Käin ise ka ära igaksjuhuks ..
Kasutaja avatar
Rauno

Kas olete ikka kindlad, et meie "pädevad" ülevaatuspunktid on võimelised tulesid reguleerima?
Viimati ülevaatusel käies suudeti mul tuled valeks reguleerida ning kui ise kõvahäälselt kõhklust avaldasin tulede reguleerimise suhtes tuli putkast välja ka vähe asjalikum ülevaataja kes kinnitas mu kõhklust ning käskis reguleerijal esmalt seade paika reguleerida ja tuled tagasi reguleerida.
Kasutaja avatar
turuplats
Auto: 2 x Saab 9-5 1.9
Kontakt:

Mul oli sama juhtum eelmise kampaania ajal kus vahetasin pirnid ja lasin ära regullida ja paari nädala pärast teises kohas olid tuled jumala valesti.,,võta siis kinni kes kus õigesti teeb :gun:
iphonede ja ipadide remont
ivark

Tublid, teie jääte automaadist puutumata. Käin ise ka ära igaksjuhuks ..
Ma lasin ka ära regullida, õigemini polnudki midagi regullida. Üks esirehv on väljast sööma hakanud, huvitav, alles pandi sild paika. Muide liitun sinu automaadi kampaaniaga. Varsti saaks terve rügemendi niimoodi.
Kasutaja avatar
Oliver777
Auto: Jaguar XF Sportbrake

Ma liituks ka selle tulistamise kampaaniaga, töönädala sees tuleb pidevalt ühe vanemaotsa A4 audiga vastakuti sõita ja sinna autosse topitud xenonind näitavad korralike aiateibaid. Te kas härrad Politseid enam üldse ei vaata ,et millisel autol võib xenoni kasutada ja millisel mitte, et sellised P**etuledega vabalt ringi liiguvad ja kaassõitaid pimestavad.
Saab 9-3 MapTun Performance
richard

Kes siin kahtleb ülevaatuspunktide pädevuses siis tulede regullimiseks on olemas selline tore luubi moodi ratastel kast, mis tule ette veeretatakse. Sealt ülevalt on näha joont ja kui natuke loogilist mõtlemist on paneb naabri-Maali ka tuled paika.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Eeldusel, et tuli allub reguleerimisele..;) Mul üks tuli näitab pisut oravaid küll, aga esimese hooga mu pingutustele seda allpoole keerata ei allunud. Peab päevavalges pisut süvenema.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
ill
Saabiklubi liige

Kes siin kahtleb ülevaatuspunktide pädevuses siis tulede regullimiseks on olemas selline tore luubi moodi ratastel kast, mis tule ette veeretatakse. Sealt ülevalt on näha joont ja kui natuke loogilist mõtlemist on paneb naabri-Maali ka tuled paika.

See luubi moodi asi võib samamoodi reguleerimata olla ja aiateibaid näidata.
richard

See luubi moodi asi võib samamoodi reguleerimata olla ja aiateibaid näidata.

nojah, seda küll. Ilmselt on palju loota ka, et meie töökojad oma tööriistu kontrolliks...
Kasutaja avatar
9-5LPT
Auto: 9-5NG Aero, 2.0 TTid XWD

On ikka mõtet. Mina sain eelmine sügis ülevaatuse 2 aastaks ja vahepeal on vahetusse läinud nii xenon pooltule kui ka kaugtule pirnid ja tänasel kontrollil TÜV punktis ilmneski, et tuled näitavad veidi liiga kõrgele mida ka ise kahtlustasin. Reguleeriti paika ja seda tehti tasuta nagu ütleb ka kampaania. Suht koht kindel on, et pirni vahetusega ajab tuled veidi paigast ära. Minu eelmisel pirniõgardist Mazdal tuli näiteks pooltule pirni vahetada 2-3X aastas ehk mitu korda sai tulesid näpitud ülevaatuste vahelisel ajal.

Kas xenonitel automaatne kõrguse reguleerimine ei peaks olema? Vbl rumal küsimus, aga mul pole ühtegi olnud endal xenon tuledega saabi.
Kogenud Aeronaut. :drive:
Kasutaja avatar
vvs
Pealik

Lähituled (xenon) ja kaugtuled (halogen) reguleeritakse ühe kruvi alt (liiguvad paralleelselt), vähemalt minu 9-5 puhul on see nii :)
Kasutaja avatar
skyline
Auto: Kia ProCeed GT/ oli Saab 9-3 Aero

xenonitel on jah automaatne kõrguse regull ja kuna minu autol pooltuled xenonid, siis toimus reguleerimine pigem kaugtulede režiimis. Bi-xenoni puhul on küll küsimus, et kas ja mida seal üldse reguleerida on? :conf:
Automaaturitele ütleks, et ärge jõllitage ainiti teiste tuledesse, päikesesse te ju ka ei jõllita ega automaadiga seda tulistama ei hakka ;) Suunake pilk kaugusesse või paremale teepervele, nii elab igasugused tulekombinatsioonid üle :)
Vajadusel aitan Tartus-Tõrvandis igat marki autode veakoodide lugemisel (OP-com, Delphi, Autocom,Autel Maxiscan seadmed)
triibutu

xenonitel on jah automaatne kõrguse regull ja kuna minu autol pooltuled xenonid, siis toimus reguleerimine pigem kaugtulede režiimis. Bi-xenoni puhul on küll küsimus, et kas ja mida seal üldse reguleerida on? :conf:
Ka xenonid tahavad õigele kõrgusele reguleerimist ja käib see täpselt samuti kui halogeenide puhul.
Automaatregull on ainult auto kalde muutumisel tulede kõrguse kompenseerimiseks, et kui maal vanaema juures 7 kotti kartuleid pagassi viskad, siis tuled taevasse ei näitaks.
Bi-xenon on see mil xenon toimib nii lähi-, kui kaugtulena, ehk siis ka Saabid.
Vasta