Kuna kutsub taaskord Saabi poole ja eelmise generatsiooni 9-5 oma välimuselt on täpselt see, mis võiks olla, siis uurin natuke lisa.
Algselt sihtisin küll Lexuse poole, kuid kuna vahendeid nii palju kinni ei tahaks panna, ning kuumaksega ei taha ka end piinata, tunduvad hetkel Saab-id omas klassis varustuse ja hinna suhtes väga head.
Olen kursis turbo ja keti teemadega, kuid uuriksin natuke lähemalt konkreetse aastakäigu ja ehk ka antud sõiduki kohta...
Silma jäi järgmine isend: http://www.auto24.ee/used/1919976
Saatsin Carringisse ka päringu ja loodan, et ehk ka midagi vastavad.
Üks väiliselt väga sile Aero (must ja valge sisuga) läks just ära, aga mina rumal pean tööd ka tegema.
-Kas sellel aastakäigul on samuti keti kestvus nagu jumal juhatab (sõltuvalt hooldusest)? Kohati räägitakse kuni 500 000 km ja teistel 150 000...
-Kui läbisõit ja ajalugu on korras, siis võiks vist turbo c.a. 250 000 kesta?
-Kuidas nendel sillad peavad ja kas automaat kastiga ka probleeme?
-Midagi on meeles karteri tuulutuse kitist - kas neil ka sama probleem?
-Kui keegi on omanud, siis kui ,,tore´´ teda omada on just kulude seisukohast? Tõenäoliselt ostaks aastaks/kaheks ja selliseks ajaks osteks ei tahaks päris viimasel hingetõmbel olevat autot, et uuele omanikule remontida, ning investeeringutest on mul teine arusaam, kui ruunatud s-klassi õhkamortidesse raha panna...

Ma tänan Teid, kes leiavad aja vastamiseks.