Eetikateemaline täiendkoolitus autojuhtidele.

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Vasta
Kasutaja avatar
Reix

Tegin juba analoogse teema auto24 foorumis. Samas paljud siinviibijad seda portaali ei pruugi jälgida.

Ei hakka kogu arutelu ümber kirjutama, panen teemalingi auto24-s - "Eetikateemaline täiendkoolitus autojuhtidele"

Kuidas saabisõbrad antud mõttevälgatusse suhtuvad?

EDIT: ise olen seal foorumis olude sunnil Reixmees nime all (keegi oli Reix-i juba ära reganud :()
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

eee.. kes koolitajaks hakkaks?
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
Reix

Algselt postitas: Cyber

Esialgu tekkis lihtsalt sõbraga maailma asjade üle arutades selline idee. Konkreetseks ei ole veel keegi läinud.

Minu nägemus on selline, et kui asi peaks üldse kunagi jõusse minema, siis tuleks asjale riiklikult läheneda. Koolitaja võiks olla näiteks autokooli juurde ehitatav instants. Minu poolest võiks kasvõi libedasõidueksamid (praegusel kujul) ja muu sellise tramburai ära kaotada, kuna reaalset kasu sellest pole niguinii kellelegi (selle energia suunata siis näiteks liikluskasvatuse hüveks).
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

kõtt.. see libedasõit on kasulik küll, eriti neile, kes varem üldse pole rooli puutunud.
Maailma parandada võite ju üritada. Seni kuni ise peale ei hakka võite ootama jäädagi.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
Reix

kõtt.. see libedasõit on kasulik küll, eriti neile, kes varem üldse pole rooli puutunud.
Maailma parandada võite ju üritada. Seni kuni ise peale ei hakka võite ootama jäädagi.

Tegelt see libedasõit pole see teema, aga niipalju kui ma olen kuulnud, siis esmased load saanud, sõidavad oma libedad sõidud ennem ära kui seda õppima hakkavad (mõne puhul võib liiga hilja olla). Natuke valesti lahendatud lihtsalt asi (vähemalt mulle tundub nii). Aga jah, see ei olnud see teema, millest ma tahtsin rääkida;)
Mart900

aga libedasõidust poleks samas ka eriti tolku kui juht otse autokoolist jääle kista, just paras kui ta on natuke (1a) oma oskusi omandanud et siis neid lihvida.
Executive

Tasuline eetikateemaline täiendkoolitus liiklushuligaanidele karistuseks on minu arust päris hea idee ja päris palju asutust oleks selle poolt.
Autokoolide õpetatakse käituda liikluseeskirja järgselt. Libedasõidueksamite juures võiks aga olla rohkem eetikateemalist juttu-arutlemist-kontrolli.
Ja nagu rääkis minu sõiduõpetaja :notworthy: rääkis
Oluline pole see, mida ma siin sulle sisse pressin, vaid see, kuidas sa tee peal käituma hakkad, et teist mitte segada ja ohtlikuid olukordasid mitte tekkitada isegi liikluseeskirja rikkudes.
hoplaa

Mina olengi koolitaja
Mitmel korral kui auto ees pidurdab ilmse kavatsusega hakata vasakule keerama, aga suunda veel ei näita, siis panen ise vasaku suuna sisse ja hakkan eessõitvast autost möödasõitu tegema. Ma ei ole kunagi mööda saanud, sest juht eessõitvas autos mingil hetkel avastab, et võib minuga põrkuda ja pidurdab rattad plokki ja paneb suuna sisse. Ise ka pidurdan siis ja annan talle teed lootuses, et ehk hakkab ta mõtlema ja järgmine kord tuleb meelde suund varem sisse lülitada
Kuna kiirused on sellistes olukordades väiksed ja sõidan tööautoga, siis ei oleks ka väike plekimõlkimine väga vastuvõetamatu, kuigi seda ma ei otsi, lihtsalt õppetunni pärast teen seda.
Aga asi ei parane üldse:gun:

Hooligem kaasliiklejatest rohkem, ehkki see ei ole nüüd väga siia foorumisse suunatud, õnneks.
p.s. eelmisel aastal nägin korra, kuda 9-5 vahetas rida ilma suunata, see on päris hea tulemus
Vasta