vasakule pööramine = "check radiator" põleb

Tonnised ja nende mured
Vasta
Kasutaja avatar
lkraav

Hello,

niisiis vasakpööret tehes läheb armatuuris Check Radiator tuli põlema ja edasi otsesõidul kustub ära. Kas jahutusvedelikku vaja juurde kallata, paagi MIN-tasemest on ikka paari cm jagu rohkem sees.
sigaelmar

Kui see tähendab sul sama, mis mul "coolant level low" siis peax ta jah aimu andma, et tosooli vähe on. Võibolla on see andur sul lusika nurka visanud, mul on kahtlane tunne, et omal sama pull - mul paisupaagi peal kriips ja seal kiri COLD. Olen siin kallanud tosooli üle selle paisupaagi randini välja aga ikka lõugab. Või on seda tõesti vähe. Sul max kriips on? Kalla selleni välja, ehk jääb vait.
volli

Minu lahenes täpselt sama mure tosooli juurde kallamisega, ei usu eriti, et andur peetis on.:)
Kasutaja avatar
lkraav

yap, sinist läbu juurde ja vilgutamine lõppes.
Trionic
Saabiguru

Sinist jahutusvedelikku ärge kasutage,muutub keemiliselt agressiivseks.
Pange rohelist,või veelparem punast.
sigaelmar

See sinine ei pidanud jah kõige parem olema, näitex VW/Audidel sõõvitab pikapeale jahutussüsteemi plastikharusid ja siis need hakkavad lekkima. Ise kallasin punast sisse, pärast selletalvist tosooli hinna tõusu ei ole enam suurt hinnavahet sinisel ja punasel.
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk
Auto: päris mitu...

Algselt postitas: Trionic

Tohoh!!

Seda ma ei teadnudki, mis siis nüüd saab? Lihtsalt tulevikus tuleb teadmiseks võtta.
Kasutaja avatar
lkraav

assa vana l**s, kuidas see sinine läbu välja vahetada, kas on mõtet?
andu

Heh!Minu omal siuke anomaalia,et vasakule keeramisel,hakkab kuumemat õhku puhuma vendist.Jahut.vedeliku tasapind on ok ja ohutulukest ei süti.
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk
Auto: päris mitu...

Algselt postitas: andu
Heh!Minu omal siuke anomaalia,et vasakule keeramisel,hakkab kuumemat õhku puhuma vendist.Jahut.vedeliku tasapind on ok ja ohutulukest ei süti.

olen samasugust anomaaliat täheldanud...
Igor Volkele ei ole veel helistanud ja mõtlesin siis, et miks see nii võiks olla...kas mitte keeramisel auto õhk liigub-kogu oma kupatusega ja tavaliselt on ju nii, et otse näkku sulle kuuma õhku ei puhu ja siis liigub antud õhk lihtsalt nt. akna juurest sinu "pihta" ja siis on tunne, et õhk antud hetkel soojeneb tunduvalt...:)
Sa pane keeramisel käsi puhurist väljatuleva õhu ette ja proovi ikka sõrmega, kas õhk ise soojeneb sealt puhurist tulles, kaldun arvama, et nii see ei ole.
Ja mis veel- selline anomaalia on tekkinud mul nii mõnegi auto korral aga mitte iga kord.:)

Ja palun minu väljamõeldud jutu peale mulle valget piletit mitte väljastada ja antud foorumist disklaffi mitte anda, lihtsalt sain üle pika aja taas tööle ja järgmine nädal mind jälle arvuti ligidusse ei lasta, eks ma siis üritan nagu eriliste mahlakate sõnavõttudega silma paista:P
sigaelmar

Nüüd on mul 9000'ga analoogne juhus. Ainult et minul vilgatas kiirendades ja pidurdades. Jahutusvedeliku tasapind on isegi veidi üle MAXi. Kontrolliks seda andurit ja kui vaja vahetaks isegi välja aga ma ei leia seda! Paisupaagi küljes seda igatahes ei ole. Ja nüüd tuli põleb koguaeg! Kuskohast seda siis otsima peab?
KrikU

Mul vilksatab hoopis aknapesuvedeliku andur (kiirendamisel, pidurdamisel vms) juhul kui teda vähe sees on :)
sigaelmar

No see on loogiline aga mu paisupaagis on isegi üle MAXi aga näe ikka põleb :(
sigaelmar

Help!
sigaelmar

Ma ikka veel hädas, sain Vikingist niipalju teada, et ujuk peab olema siiski paisupaagi küljes, ilmselt siis mul mingi teise auto paak pandud. Kas keegi kes lammutanud on oskab õelda kust läbi see juhe jookseb, mis ujuki taha läheb? Saax teada kust pistik ilmselt ära sillatud on!
Kasutaja avatar
tram

sigaelmar: otsi seda andurit otse paisupaagi alt. Minu cc-l asub pistik igaljuhul seal. samas ma pole pärast mootorivahetust seda tagasi viitsind pannagi. Tuli igaljuhul ei põle. Mul on üks paisupaak üle ka (tasuta) ei tea ainult kas nad on samasugused sinu omaga
sigaelmar

Ma olen seda andurit igalt poolt otsinud, ei ole teda seal all. Nüüd peab lihtsalt hakkama pistikut otsima, mu 900'l igatahest just põleb tuli kui pistik lahti on....
Kasutaja avatar
Saabiiir

Algselt postitas: lkraav
assa vana l**s, kuidas see sinine läbu välja vahetada, kas on mõtet?
Võtad ühe nõu (vähemalt 8 liitrise), teed alumise lõdviku lahti, lased sinise sodi välja nõu sisse. Võtad nõu alt ära ja loputad süsteemi puhta veega läbi (selleks tuleb võib-olla ülemine lõdvik ka lahti teha). Seejärel paned lõdviku(d) kinni ja rohelise või punase sodi sisse. Kusagilt tuleb süsteemi pääsenud õhk ka välja lasta, aga kus see 9000-l asub, ma ei tea.
Kasutaja avatar
Garu

Algselt postitas: Trionic

KRT, tegin just sama vea. Käisin Trionicu juures hoolduses kus muuhulgas ka jahutusvedelik vahetusse läks. Tagasiteel Tartusse pistis SID köhima et pane veel juurde. Ma siis esimesest tanklast ostsin pudelikese va sinist ja valasin juurde. Ma mõtlesin et tosool on tosool ja ei teadnud et neil mingit vahet. Kui hästi mõelda siis see mida Trionic sisse valas tundus veidi rohekam küll.

Kuidas need erinevad möginad üksteisesse suhtuvad, mingit reaktsiooni ei teki? Ja kas neil tehaksegi vahet ainult värvi järgi või on nimed ka erinevad? Ma mõtlesin et see värv rohkem ilu pärast seal.
Kasutaja avatar
Garu

Muide kunagi mu Mitsule pandi Aleksandri tänava autokeskuses veel mingit sellist imevedelikku mis UV lambi all helendama hakkab. Et hea lihtne pidi olema leket otsida kui selle järgi vajadust peaks tekkima. Ega keegi ei tea mis asi see olla võis?
Kasutaja avatar
tram

Algselt postitas: Saabiiir
Seejärel paned lõdviku(d) kinni ja rohelise või punase sodi sisse. Kusagilt tuleb süsteemi pääsenud õhk ka välja lasta, aga kus see 9000-l asub, ma ei tea.

9000 õhutab ennast ise ja samuti pole vaja lõdvikut alt lahti lasta, kuna radika all on kork. Just kaks päeva tagasi sai vesi välja ja roheline sisse lastud. Läks kuskil 7 liitrit.
Trionic
Saabiguru

8.l. on norm,sul tram jäi salongiradikas ja plokk kindlasti vana vedelikku täis,ploki külgedel on väljutamiseks korgid.
Iseõhutuv süsteem.

kui sul sigaelmar käib pistik paisupaagile külge,siis pole palju variante,kas ujuk(paagis)peetis,või käib katkise isolatsiooniga juhe kusagile vastu.

tonnistel käib jäme kaablipunt radikate alt ja ümbert läbi ja seal tekivad vigastused radika nurkade vastu hõõrumisest,erti tihti just paremalt poolt,kus paikneb ka" coolant leveli"juhtmestik.
sigaelmar

Ma pean jah sealt uurima, nagu eelpool mainitud sai siis minu paisupaagis ujukit ei ole, otsin juhtmed üles ja vaatan kust katki on. Ilmselt siis peax pistik kusagil tühjalt rippuma. Thnx näpunäidete eest!
Vasta