Olen siin täiesti uus ..
Aga räägin esialgu natukene minevikuvormis - eelnevalt olen omanud mitsubishi galanti 2.5, chrysler sebring 2.7t ja bmw e39 touringut 2.5 tds. Tuli lõpuks võtta end kätte ja vaadata õigema riigi masinaid ehk siis Rootslaseid! Eks perekonnas on kõik rootslaste fännid aga panustavad rohkem volvodele kuid põikpäeine nagu ma olen vaatasin Saabi poole. Eks see mark on mulle alati meeldinud aga rahakott lihtsalt ei kannatanud kuni tuli see pakkumine ..
Enda Saabi ostsime rikkega, tossas ja suitses - nagu arvata oligi-oli turbo oma aja ära elanud. Aga selle eest oli hind ülivahva!
Aga eks esimesed emotsioonid tulidki proovisõidust (sel hetkel turbo niivõrdkuivõrd töötas- lihtsalt tossas) aga see sisu - no nii mugav!
Vahelduseks siis andmetest ka: kapoti all pesitseb meil 3.0(147kw) mootor mis nurrub nagu V6tele ikka omane. Joob ta meil bensiini - kõik mis on võtab paagist ära( keskmine on umbes 11l millest 80% on linnasõit). Sisuks on meil must nahksisu ja loomulikult automaatkäigukastiga.
Kahjuks tehtud töödest väga pikalt veel rääkida ei ole aga :
1. alguses sai kohe vahetatud turbo. Pärit on inglase pealt ja hind oli ka väga soodne.
Ülevaatusel olid häirivaks faktoriks esimesed sarniirid. Sai need ära tellitud ja teisekorraga õiged jupid käes.(esimese korraga oleme peaaegu alati saanud valed varuosad). Tagumine lisapidurituli mille leidsime 15 euroga uue. ja lamdaandur mis sai samuti ära vahetatud.
Niisama tegemistest veel õlid-filtrid ja no rattalaager.
Hetkel jälle nagu kopliliinitrammid ja ilmselt juhipoolne tahab kiiremas korras vahetust.
Teepeale olen jäänud siiani ühe korra, mees oli Soomes ja paak lihtsalt lekkis. Tuli välja et viga väike ja vahetati ära üks mutter ning elu taas ilus.
Aga hoolt ja armastust tahab ta veel, loodan suve jooksul uue värvi peale saada ja nipetnäpet veel.
Põhiline on see et väiksena oli mul kaks unistust- saada rekkajuhiks ja lenduriks ning minu mees täitis minu mõlemad unistused - ostes mulle SAABi !
Pilte üritan õhtupoole juurde panna

Käta;)
Lisatud failid