9-3 2003 vigadest ja muredest

Vasta
heff

Tervist Saabipere!

Saabihaigus tahab väga mind ka nakatada, lähenen hetkel igast nurgast - 9-3NG/OG, 9000 on eelkõige silma jäänud. Kuna aeg-ajalt ühe tonnisega saab sõidetud, siis eks sealt see isu tuleb.
Asjast ka - kas 9-3 (automaatkastiga pigem) on tõesti tõsine rahaauk ja kehva töökindlusega? Netist jääb silma nii ühte kui teist juttu, on "eksperte" kes väidavad, et alla keskmise töökindel auto ja tõsised tüüpvead. Teeb muidugi selline jutt ettevaatlikuks. Mida tasuks kontrollida, kas on tehtud ja mis tuleks uue omanikuna esmajoones ära teha?
Muidugi vaataks 2005+ mudelite poole, aga rahakotirauad väga laialt ei avane. Hetkel sõidan ka pigem kehvema töökindlusega 2002a autoga, seega kasutatud auto remontimine mind muidugi ei üllata.

Ootan vastukaja :notworthy:
Kasutaja avatar
skyline
Auto: Kia ProCeed GT/ oli Saab 9-3 Aero

Ma arvan et Saabi töökindlus on sarnane iga teise premium klassi auto töökindlusega. Samaväärseteks võb pidada ka kuluosade maksumust. Ei saa öelda, et oleks eriti kuluv või ka eriti odav pidamine. Kindlasti on rahakotile turvalisem omada mõnda ilmetut ja emotsioonitud idamaist autot.
Minu 9-3 saab peagi 2a ja 28 tuh km minu käes täis ja selle ajaga olen tavapärasele õlide-filtrite vahetusele lisaks vahetanud esivedrud, veepumba, esiukse kõlari ning garantiikorras on remonditud automaatkasti. Sügisel tuleks vist ka veermikus paar külmaga kääksuvat pudinat ära vahetada. Toreduslikke kulusid on olnud rohkem kui neid ei saa panna vastupidavuse süüks.
Rohkem lugemist siit http://www.autoleht.ee/testid/kasutatud?id=2080
ja ka klooni alt (keredetailid erinevad, sisu ja tehnika sama) http://www.autoleht.ee/testid/kasutatud?id=2360
Vajadusel aitan Tartus-Tõrvandis igat marki autode veakoodide lugemisel (OP-com, Delphi, Autocom,Autel Maxiscan seadmed)
heff

Tänud info eest, tutvun ka autolehe kirjutistega. Emotsioonitut autot väldiks kui tuld, seepärast see valik keeruline ongi ja hetkel vaid Saabid sõelale jäänud (väikse erandiga ka Volvo S60, aga see tundub veel kulukam olevat).
Vasta