Ei ole klassikamehed midagi talveunes. See auto siin on talv otsa kilomeetreid kogunud ja juhti rõõmustanud.
Suuremaid parandustöid ega tuuningut pole tehtud ning parem kui plaani üldse midagi ei võta. Piirdun tavaliste hooldamistega... kuigi tundub, et ka neid võiks vähem teha, sest kõik mida ma puutun ja paremaks üritan teha, kipuvad esialgu hullemaks minema või üldse küljest kukkuma
Selle aasta esimese hoolduse tiiru tegin kuskil kuu tagasi, vahetasin karterituulutuse vooliku, veepumba (jahutusvedeliku tase kergelt kahaneb ja pumba all oli jahutusvedeliku jälgi ja eeldasin, et sealt tihendi vahelt lekib). Sama hooga vahetasin küünlad ja üritasin vahetada ka küünlajuhtmed, jagaja kaane ja rootori, aga nendega läks juba nihu. Rootor on selgelt vale (ei mahu võlli otsa) ja NGK küünlajuhtmed ka ei istu hästi (valisin ladu24-st kallimad (45.-), arvates et kallim on ikka parem. Nüüd neid seal enam näha pole... aga muidu
sellised, sama koodiga NGK RC-SB605), jäävad pingule kuna jagaja poolne ots on sirge, mitte 90 kraadi pöördega. Igatahes mootor nende pingul kaablitega ei käinud normaalselt ja läksid vanad kaablid tagasi.
Nädal hiljem on näha, et veepumba alt on endiselt märg ja paistab, et tilgad kukuvad hoopis
soojendusradika möödavoolu jublakast. Kaalusin ka võimalust see kahe torujupiga asendada, aga panin ikkagi õige jublaka ostukorvi. Korvi läksid veel mõned pisividinad ja nüüd ootan pakki.
Samal ajal proovisin sotti saada kergest vinguvinest mis kiirendamisel salongi tuleb. Kapoti alt on näha, et turbo ja väljalaske piirkonnast kusagilt see tuleb. Mõeldud-tehtud ja keerasin pea kõik mutrid ja poldid seal turbo flantsi juures puruks

Pisut võibolla liialdan - tikkpoldid ja mutrid tulid enam-vähem normaalselt kangutamise peale lahti, kuigi vajasid kõik siiski vahetust. Aga kõik 5 turbo flantsi polti murdusid kerge puute peale ja seal ei aidanud muu kui poldiotste välja puurimine (proovisin roostesurma ja kuumutamist, kinni mis kinni). Turbot ei tahtnud maha võtta ja tegin seda kapoti all. Nagu arvata oli, said paar keeret selle tõttu ka veidi kannatada ja neile panin pärast pikemad poldid ning mutrid toetuseks taha. Flantside ühenduspinnad tahtsid päris korralikult silumist saada, aga siinkohal olin ma ilmselt laisk ja lõpuni siledaks ja haljaks tervet pinda ei viitsinud nühkida. Peale 2 päeva nu**i ja kokku panemist oli näha, et tulemus pole ei parem ega halvem. Samas kui lähemalt uurida, siis on näha, et pigem lekib vingu kolle ja turbo vahelt. Seega läks tellimusse ka uus tihend sinna vahele. Ehk siis turbo mahavõtmisest ma ei pääse. Turbol endal mingeid lokse ei paistnud (kuigi väike pikiloks peaks vist olema?)
Märtsis ootab ülevaatus ka veel ees.
Uued 195/50R16 rehvid on samuti olemas ja ootavad montaazi, kuid enne tuleb velgi veidi värskendada.
Lisatud failid