9-5, 3.0 bensukas poob püsikiirusel

Vasta
andreskelder

Tere foorumlased
viimasel ajal on hakanud häirima nähtus, nagu poomine. St viga ilmneb püsikiirusel - masin kord kiirendab ja siis kohe pidurdab, ehk poob. Viga pole suur, kuid häirib. Ilma cruiiserita sõites miskit häirivat ei esine. Erinevate spetsialistide juures viga pole veel leitud. Kontrollitud on vaakumvoolikud, vahetatud/katsetatud segusiibrit ja õhulugejat, kuid ikka poob. Kas on kellelgi kogemusi??
Tänud ette
andreskelder

tundmatu anomaalia??
Kasutaja avatar
arvo92
Saabiklubi liige

Mu sõbranna tonnisel teeb sama asja. Aga linnakiirustel sõites, maanteel seda pole - kahtlustan ise ABS sensorit sest ABS tulukese lööb kohe peale seda põlema. Olen mudinud sensori juhet, kaob mõneks ajaks peale seda ära aga on jonnakalt ka alati tagasi tulnud.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Tonnisel ei koti need ABS-i andurid püsikat. Mul põles konstantselt, sest üks andur oli kutu ja püsika tööd see ei seganud.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
arvo92
Saabiklubi liige

Tonnisel ei koti need ABS-i andurid püsikat. Mul põles konstantselt, sest üks andur oli kutu ja püsika tööd see ei seganud.

Sellisel juhul ootan ka mina vastust küsimusele, et mis püsikaga sõites vahepeal justkui pidurdab auto sujuvat liikumist ühtlase kiirusega. :D
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Mäest alla? :D
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
arvo92
Saabiklubi liige

Haapsalus ja mäed. Pshh :D

Ei, tegelt ka. Sõidad ühtlase kiirusega mööda sirget lõiku ja tunned, et vahepeal auto ise pidurdab mingid lühikesed hetked. Maanteekiirustel seda probleemi pole. Mina tõesti ei oska enam siis arvata, sest iga kord, kui pidurdamine toimus, siis peale seda viskas ABS tule põlema. Järgmisel korral startides tuli enam ei põle.
andreskelder

MINU GRIFFINIL MINGIT TULUKEST EI NÄITA. Veakoodi ka pole. Lihtsalt poob ja lubab, poob ja lubab. Ja seda sirgel ja tasasel teelõigul. Kas see pole mingiks infoks, et anomaalia on ainult kruiiseriga sõites?

Probleem oli vigases ABS anduris. Enam ei tõmble :)
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

...Kas see pole mingiks infoks, et anomaalia on ainult kruiiseriga sõites?
Aastaid tagasi oli sama anomaalia mitmete automaatkastiga tuunitud 9-5 puhul. Tarkvaras on teatud tabelid tehase poolt just cruise'i jaoks muudetud ja kes seda tuunimisel ei teadnud, hakkaski auto "tõmblema".
Kuna paljud üldse cruise'i ei kasuta, oli seda ka keerulisem diagnoosida.

Sinul arvatatavasti originaal-tarkvara ja eelnev ei kehti.
Arvan, et siiski õhumõõtjas või sellega seonduvas on mingi viga.
andreskelder

...Kas see pole mingiks infoks, et anomaalia on ainult kruiiseriga sõites?
Aastaid tagasi oli sama anomaalia mitmete automaatkastiga tuunitud 9-5 puhul. Tarkvaras on teatud tabelid tehase poolt just cruise'i jaoks muudetud ja kes seda tuunimisel ei teadnud, hakkaski auto "tõmblema".
Kuna paljud üldse cruise'i ei kasuta, oli seda ka keerulisem diagnoosida.

Sinul arvatatavasti originaal-tarkvara ja eelnev ei kehti.
Arvan, et siiski õhumõõtjas või sellega seonduvas on mingi viga.

vahetage vigane ABS andur. :eureka:
Vasta